Zahi Hawass nyebutkeun anjeunna weruh dimana makam Cleopatra

6863x 16. 01. 2019 1 maca

Zahi Hawass ahli ngeunaan jaman baheula Mesir, Egyptologist jeung urut Sekjen Déwan Agung tina antiquities. Anjeunna ogé digawé di situs arkéologis nu Nil, di Gurun Kulon jeung di Lebak luhur of the Nile. Loba nyaho nu mangrupakeun ahli dipikawanoh dina Mesir Kuno.

pamanggihan rusiah

Tangtu, anjeunna boga fans na admirers na, tapi aya jalma anu yakin yén dina mangsa panalungtikan nya anjeunna nyumput loba excavations berharga anu bisa ngarobah panempoan Mesir kuno. Hiji kapanggihna misalna kudu perpustakaan masif ti baheula, nu kudu disumputkeun dina Sphinx.

Anjeunna oge nyebutkeun anjeunna weruh tina sababaraha pamanggihan nu ngabuktikeun yén Mesir kuno nu leuwih peradaban maju. A peradaban anu téhnologi pisan canggih nu diaktipkeun aranjeunna pikeun ngawangun, angkutan jeung ngawangun sababaraha monumen greatest di dunya. Tapi kabeh sangkaan ieu geus dilaporkeun pikeun konspirasi.

Zahi Hawass

Ayeuna Zahi Hawass deui aroused perhatian jeung ucapan-na di University of Palermo (Italia). Nalika masarakat boasted pamanggihan anyar dina taun anyar, ogé spoke ngeunaan makam Cleopatra sarta Bayu Antony. Tersangka, dimana maranéhna dibagikeun kubur maranéhanana ieu lokasina.

Zahi Hawass nyebutkeun:

"Muga, memang can manggih makam Antony na Cleopatra VII. Kuring yakin maranéhna nu dimakamkeun di makam sarua. Kami jadi deukeut jeung ningali lokasi pasti tina kubur; kami dina lagu katuhu. Kuring nyaho persis mana urang kudu ngagali ".

Zahi Hawass geus pilari kubur ieu sababaraha taun. Aranjeunna yakin yén maranéhna duanana estu dikubur dina kubur umum.

Plutarch kaliwat cenah geus yakin yén raka Antonius ngaben:

"Mun Cleopatra uninga begged Caesar mun bisa ningali Marco Antonio. Nalika pamundut ieu dibales, anjeunna sumping ka kubur jeung hugged nu peti keur mayit, anu ieu ngaben ".

Mun Zahi Hawass junun manggihan astana ieu, eta bakal janten kapanggihna pohara penting.

Artikel nu patali

Leave a Reply