Évolusi tari ti Jaman Batu ngaliwatan klasik nepi intuitif

7321x 29. 04. 2019 1 maca

Ti moments mimiti sajarah manusa dipikawanoh tarian ritual kuna nu dibéré bareng, spiritual rapat jeung acara sosial. Salaku trance kalungguhan, kakuatan spiritual, pelesir, babasan, kinerja sarta interaksi jeung tari dibawa kana budaya urang ti moments pangheubeulna ngeunaan ayana urang. dinten ieu, 29.04., Simkuring ngagungkeun Poé Internasional Tari ...

Tari jeung sajarah na

Od moment lamun kaom Afrika mimiti nyumput dina warna dugi momen lamun musik sarta tarian sumebar di sakabéh opat pelosok dunya. Tari tetep undoubtedly salah sahiji bentuk paling signifikan komunikasi sakumaha urang terang eta.

cikal bukti ayana tari asalna tina 9000 taun lukisan guha heubeulnu éta kapanggih di India. Némbongkeun rupa adegan moro, kuli, upacara agama, funerals na utamana hajatan komunal jeung tari. Kusabab anjeunna teu bisa ninggalkeun tari sorangan jelas diwanoh élmuwan artefak arkeologi pilari sekundér lagu -psané Kecap, ukiran batu, lukisan jeung artefak sarupa.

Hiji waktu nalika tari ngalegaan bisa disusud deui ka milénium SM katilu Wanoh, manehna mimiti tari jeung Mesir bagian integral upacara kaagamaan. Ditilik ku loba lukisan ti pakuburan di imam Mesir dipaké alat musik sarta penari imitating kajadian penting - carita dewa jeung pola kosmis béntang sarta panonpoé pindah.

ieu Tradisi dituluykeun di jaman YunaniDimana tarian ieu dipaké pisan rutin sarta kabuka ka umum (anu pamustunganana dibawa lahir Teater Yunani nu kasohor di 6. SM nyaéta abad). lukisan kuno 1. Milénium jelas speaks loba ritual tarian dina budaya Yunani, hususna pintonan tari megah saméméh bubuka Olimpiade aslina.

tarian janten bagian tina ritual

Salaku waktu kaliwat, loba agama séjén dipaké angklung salaku bagian tina ritual - Contona, tari Hindu Bharata Nhatyam, nu menari kiwari.

Tangtu, moal sakabéh tarian ieu dina jaman baheula ieu dipake keur kaperluan ibadah. jalma biasa dipaké pikeun ngagungkeun tari, hiburan, seduction na ditilik ku wanda hadé.

Di antara acara signifikan ngawengku perayaan taunan keur ngahargaan ka dewa Yunani anggur Dionysus (Sareng engké Romawi Allah Bacchus). Perayaan kaasup menari na minum salila sawatara poé. 1400 SM lukisan Mesir lami némbongkeun sababaraha grup diasah katresna anu menari keur balaréa jalu jegud, dirojong ku sababaraha musisi. jenis ieu fun terus dugi mimiti kali abad pertengahan jeung Renaissance, nalika eta janten bagian integral tina kelas ballet euyeub.

tarian Éropa

Éropa Renaissance tarian saméméh geus lega documented. Dinten aya ngan a popotongan terasing sababaraha tina ayana maranéhna. Ranté tarian ngawangun paling dasar latihan ku ilahar éta nyebar sakuliah Éropa, tapi datangna ti Renaissance na bentuk anyar musik geus dibawa dina loba gaya fashion lianna.

Renaissance tarian ti Spanyol, Perancis jeung Italia anu geura-giru nungkulan ku tari Baroque nu janten populér di Perancis sarta Inggris pangadilan.

Sanggeus ahir Revolusi Perancis mucunghul sababaraha tipe anyar tina tarian fokus dina pakean kirang restrictive pikeun awéwé jeung rawan luncat na luncat. The tarian dina 1844 pas jadi malah leuwih vibrant, sarta mimiti nu disebut. polka craze internasionalMana ogé dibawa kami penampilan mimitina tina waltz kawentar.

Sanggeus periode pondok tina waktu nalika Masters tarian hébat dijieun gelombang tarian kompléks mimiti jaman modern ballrooms kawentar karir tarian of Vernon jeung Irene Castle. Sanggeus awal 20. Abad ieu nimukeun loba tarian modern (Foxtrot Hiji-Lengkah, Tango, Charleston, ayunan, posmodern, Hip-hop, breakdance jeung nu lianna). Dilegaan musik nu dibawa tarian ieu pikeun popularitas global.

tari intuitif

Lately, urang boga kasempetan pikeun balik ka akar, lamun urang sapatemon nu disebut konsep. Tarian intuitif. tari intuitif Ieu cara terapi fisik jeung méntal. Tarian ieu ngidinan Anjeun pikeun ngadangukeun panggero jero, tur hatur nuhun kana gerakan bébas manggihan cara saimbang awak fisik, energetic jeung emosional. Ngaliwatan intuisi jeung itungan kami nalungtik persepsi yén muncul dina mangsa tarian. persepsi Ejen tina tingkat fisik, tapi ogé méntal nu lajeng nyambung dina hiji Unit di tingkat persepsi - pikiran, awak, émosi, imajinasi jeung jiwa.

Intuitif tarian Ogé nawarkeun Ura - Calendar lokasi sarta acara bisa kapanggih di dieu: http://intuitivnitanec.cz/

The Ura

Artikel nu patali

Leave a Reply