Ledakan tina hiji objek spasi 3700 sababaraha taun ka pengker!

65601x 27. 12. 2018 1 maca

Ceuk Ahli Arkeologi, anu kapanggih bukti letusan kosmik, exploded di hareup ngeunaan 3700 sababaraha taun ka pengker di meteor Wétan Tengah atawa komet. Ku kituna, aya teori yen ledakan anu ancur sakabéh manusa di hiji wewengkon disebut Ghor Tengah, kaléreun Laut Mati.

Élmuwan dina pasamoan taunan ti sakola Amérika panalungtikan Oriental (14 - 17.11.2018) dijelaskeun kaayaan saperti kieu:

"Ngabeledug The instan ancur sagalana dina radius 500 kilométer pasagi. Disapu teu mung kota tapi ogé taneuh subur tur di gelombang shock katutupan di Ghor Tengah brine panas uyah jeung anhydrite campuran sulfat ti Laut Mati. Dumasar bukti arkeologis, éta nyandak minimum 600 taun saméméh aya recovery kacukupan jeung taneuh ngaruksak tur malikkeun peradaban Jérmanik Ghori ".

Salah sahiji situs ieu ancur Jangkung el-Hammam, anu kotana kuna nu ieu situated on 36 hektar.

keramik ilahar

Diantara bukti nu élmuwan ledakan wangsit taun 3700 keramik heubeul ti Jangkung el-Hammam penampilan mahiwal. Beungeut keramik ieu vitrified (dirobah jadi sagelas). hawa ieu jadi luhur nu bagéan zircon di keramik ngancik kana gas - merlukeun suhu langkung ti 4000 darajat Celsius, ceuk Phillip Silvia, médan ahli ngeunaan jaman baheula jeung situs manajer di Jangkung el-Hammam. panas kuat teu lepas cukup lila pikeun ngaduruk sakabeh karajinan, keramik bagéan handapeun beungeut ieu kawilang undamaged.

Ngabejaan El-Hammam di Yordania - panalungtikan Anyar nunjukkeun yén kota jeung aréa sabudeureun ancur 3700 sababaraha taun ka pengker ledakan aboveground (© Silvia Phillip)

Salaku nyatakeun ku Silvia, hiji acara alam tunggal nu bisa ngabalukarkeun karuksakan ilahar misalna ledakan aboveground nyaéta awak kosmis - hal anu aya kalana kajadian mangsa sajarah Marcapada, kayaning di 1908 ledakan di Tunguska di Sibéria. excavations arkéologis sarta survey di kota séjén di wewengkon bencana oge nunjukkeun hiji karuksakan dadakan tina hirup ngeunaan 3700 sababaraha taun ka pengker, affirmed Silvia. Sajauh aranjeunna kapanggih aya kawah. Ieu can écés naha penjahat ieu mangrupa meteor atawa komet anu exploded luhureun taneuh.

Yen ieu ancur ngan 500 kilométer pasagi taneuh, suggesting nu blast lumangsung di luhurna low, meureun moal leuwih ti 3 km luhureun taneuh, ceuk Silvia. Pikeun babandingan, ledakan Tunguska beurat ruksak 2150 kilométer pasagi taneuh. Hasilna nu penyisihan jeung babak ieu panalungtikan satuluyna dilumangsungkeun, disorot Silvia. Tim nu ngawengku peneliti ti Trinity Kulon Universitas, Northern Arizona Universitas, DePaul Universitas, Elizabeth Kota State University, New Mexico Tech Panalungtikan Grup na Komet.

Artikel nu patali

6 komentar on "Ledakan tina hiji objek spasi 3700 sababaraha taun ka pengker!"

  • Martin Horus Martin Horus nyebutkeun:

    Sodong Gomorrah

    • OKO OKO nyebutkeun:

      Kuring satuju. Nembongan yen karuksakan pamadegan kota téh jawab astéroid.

      • Martin Horus Martin Horus nyebutkeun:

        Kuring teu ngalepatkeun ka Birokrat nalika maranéhna ningali kumaha pokleskům pantes éta padumuk kota kasebut dibikeun.
        Pisan lugay keur utusan Alien anu sumping ka nguji kaayaan sarta Komo. ngahukum kota, lalaki ti Sodong nungtut release maranéhanana, ambéh maranéhanana bisa "nyaho" hartina sahiji sapatemon Perjanjian Old.

        • OKO OKO nyebutkeun:

          Muhun, atanapi aya saukur fallen astéroid sabab kami ratusan rébu atawa jutaan taun diarahkeun hiji interaksi gravitasi. Ieu kajadian kabeh waktu, ngan kasampak di beungeut Mars atawa Moon, dimana ngambah dampak tetep katingali keur lila.

          PS: Martine, sabaraha waktu saur anjeun anu diperlukeun langsung wae astéroid nu landed dina tempat tinangtu di Bumi? Anjeun pasti yen urang aya gerak dina Prosedur a kudu dekade sangkan rasa naon wrote luhur?

          • OKO OKO nyebutkeun:

            Sanajan malah puluhan taun ieu dendam / as cukup tiis .... :-)

            • Martin Horus Martin Horus nyebutkeun:

              Perverts na rapists (Sodong jeung Gomorrah) dina Alam Semesta gaduh tempat maranéhanana.
              Pikirkeun Laut Mati hmm ... :-)

              Ngeunaan sual kadua anjeun ngeunaan arah astéroid.
              Lamun anjeun bisa nyieun kitu kecerdasan luhur. Moon na langsung batu ngapung bakal salah sahiji panggampangna.

              Numbu anjeun ka Bait Allah Manusa, tempat pikeun maluruh dokumén jeung jawaban luyu kana acara, tangtosna, kalawan skepticism anjeun ... kuring nyaho kumaha kuring kedah tingali dirina salse dipikiran.

Leave a Reply