turbin cai migunakeun énergi nu stream atawa solokan

6574x 30. 04. 2016 1 maca

Miroslav Sedláček kungsi sakali noticed nu daun tangkal di vortex cai rotates sabudeureun sumbu na dina arah nu lalawanan tina rotasi iman. fenomena kieu bisa dititenan di imah di bak mandi nya mun draining cai. Di sawatara titik, vortex a, sarta cai dimimitian puteran. Ayeuna kieu turbin énergi hydrokinetic Sedláčkova dirobah jadi énérgi listrik. Kauntungannana na téh nya éta bisa dipaké ogé pikeun aliran atanapi sistem solokan. Pikeun penemuan na mangrupakeun ilmuwan di Fakultas Téknik Sipil sahiji Universitas Czech Téknis di Iraha bieu dina kategori ieu panalungtikan di manggih Éropa tina pangajén Taun keur 2016.

Miroslav Sedláček sareng kolega Anjeun-na di University of Vladimir Novak na Václav Beran dikeureuyeuh ngembangkeun PLTMH cair, jeung narima patén pikeun eta. turbin cair maranéhanana bisa ngahasilkeun énérgi ogé tina lalaunan ngalir aliran, walungan atawa tides laut, nu ngagambarkeun hiji alternatif na suplement revolusioner sumber pikeun meunangkeun énergi ti pembangkit listrik PLTA konvensional, keur nu perlu laju aliran badag atawa jangkungna serelek badag. turbin cair bisa ngahasilkeun nepi ka 10 jam kilowatt listrik hiji poe lalaunan ngalir aliran, nu cukup pikeun nutupan kabutuhan listrik lima rumahtangga. turbin nu bisa nyadiakeun listrik di wewengkon teu disambungkeun ka mains.

Artikel nu patali

Leave a Reply