Spasi - ieu mangrupikeun kaulinan anu saé sareng bayangan

10305x 22. 08. 2019 1 maca

Alam semesta mangrupikeun tempat anu saé sareng di handap ieu anjeun tiasa ningali poto anu ngabuktoskeun.

A meteor leutik dina Bima Sakti

Ningali meteor leutik di Bima Sakti? Fotografer Tony Corso heran pisan nalika anjeunna mendakan hiji renik leutik meteor di Propinsi Washington. Tingali kanggo jalur anu pondok di sisi katuhu Milky Way. Meteor sigana mah bagian tina Sothern Delta Aquarid atanapi Alpha Capricornids meteor shower anu pucuk dina bulan Juli.

Photo Bima Sakti

Dark Chasm

Di dieu anjeun tiasa ningali gambar tina Teleskop Ruang Hubble. Bentukna dina gambar siga jeli anu terang, nyatana mangrupikeun nebula planét NGC 2022. Éta panginten tina gas bénsina leungit na. Nalika béntangna ngirangan, inti na nyusut, sareng ngahasilkeun radiasi sinar ultraviolét anu ngaleungitkeun cangkang bénsin na.

Nebula

"Intan Cincin" di luhur Argentina

Dina gambar ieu, panonpoé nyetél balik Andes. Purnama nyebrang langsung di hareupeun panonpoé, nyiptakeun pangaruh "inten cincin" dina langit soré. Sagalana dicandak di Argentina. Kurang leuwih derajat 11 di luhur cakrawala aya sambungan anu katingali ku mata taranjang. Éta hubungan sareng Bumi janten caket sareng cakrawala.

Intan ngirining di Argentina

Andromeda sareng Perseids

Dina gambar ieu, anjeun tiasa ningali dua meteor anu ngalir ka langit caket Andromeda Galaxy (tatangga galak anu paling caket ka Bima Sakti). Potret kasebut direbut nalika puncak pancuran meteor Perseid. Gambar ogé nunjukkeun galaksi anu leutik Messrom 110 Andromeda, anu katingali janten kaburukan (di kénca kénca inti caang).

Andromeda sareng Perseids

Seuneu sareng petugas seuneu di Makedonia

Gambar di dieu aya sababaraha Perseid anu terang caket seuneu di Makedonia. Di tengahna anjeun tiasa ningali galaksi anu gaduh opat meteor caang sareng dina jarak jarak salah sahiji meteor anu langkung ageung.

Seuneu sareng petugas seuneu di Makedonia

Bima Sakti liwat VISTA

Busur tina galaksi Milky Way Galaxy ngagentos Observatorium Astronomi Éropa Kidul di Observatorium Paranal di Chili. Gambar ogé nunjukkeun teleskop buta di puncak gunung.

Bima Sakti liwat VISTA

"Camar" di rohangan

A debu sapertos manuk sareng gas ngalambangkeun rohangan saluareun kirang langkung taun cahaya 3400 ti Bumi. Perlu dipikanyaho salaku Seagull Nebula atanapi Sharpless 2-296.

Manuk

Ucing Paw Nebula

Ucing Paw Nebula, atanapi NGC 6334. Awan kosmis debu sareng gas kalayan tilu fitur anu béda dina bentuk 'kacang'.

Ucing Paw Nebula

NASA Teleskop

Nalika nguji teleskop ruang énggal, téknisi damel gambar tina kaca spésél teleskop ageung tina eunteung anu langkung alit. Upami anjeun ningali caket, anjeun tiasa ningali kaca spéker sekundér anu ngaleungitkeun panél emas anu nyusun kaca spésial teleskop.

NASA Teleskop

Tepi galaksi gantung

Anu katingali siga béntang anu panjang, sempit leres ogé galaksi anu murilité sapertos Bima Sakti. Tina posisi urang, urang ngan ukur ningali galaksi ieu. Galaksi ieu ayana 45 jutaan taun cahaya ti Bumi dina rasi lintang Leo Minor.

Tepi galaksi gantung

Artikel nu patali

Leave a Reply