Badag Kalygir - danau misterius on Kamchatka

10428x 09. 12. 2018 1 maca

Dina Méi 1938 digawé géologi Igor Solovyov Kamchatka diajar gunung seuneuan aktip. Salah sahiji ruteu sapanjang nu indit Igor na teammate na Nikolai Melnikov dipingpin sapanjang danau sumpah palapa. Ieu ditandaan dina peta dijudulan badag Kalygir.

Taya trails atanapi jalur trodden ku sato geolog kapanggih. Sato pikeun sababaraha alesan bypassed sisi situ bari di caina merrily flapping lauk badag. Jalma kapaksa leumpang sapanjang basisir nepi ka cangkéng di cai, ulah nongkrong dahan alders. cuaca éta cerah. cai panas henteu ngabalukarkeun éta sagala gangguan.

guha

Kuring nempo hiji batu, deukeut anu tumuwuh Alder, ngingetkeun Solovyov. Aya guha a. Teu sangka yen baris aya garing sarta istirahat. Kuring ngagulung ka handap tur stepped jero. Kuring kokotéténgan sabudeureun tur nempo yén guha nu keur ngeusi cai. Dina gelap jero éta kasampak pulo batu di puseur caang lampu bluish-bodas caang. Dua menit saterusna, manéhna ngadéngé footsteps balik Melnikova, sarta sakumaha Abdi kokotéténgan deui, gua ieu plunged kana gelap. Kuring manggihan yén kuring éta buta. Kuring murag kana cai jeung screamed hysterically: "Nikolai, mantuan! Abdi teu tiasa ningali! "Melnikov ngahontal kuring ku panangan jeung nyeret input. Lajeng abdi sababaraha kilometer, ninggang-jero na cai, mawa kana balik-Na.
Kuring iklas bagja ngeunaan jam 10 darat ti saméméh panon kuring mimiti surem nu prancing bintik bodas, héjo sarta konéng. Sajam engké, visi kuring lalaunan balik. Nicholas ogé nempo hiji lampu jero, tapi teu keur lila, ngan keur sababaraha detik. Eta disimpen anjeunna tina lolong samentara.

Badag Lake Kalygir on foto satelit

partisi leungit

Majalah "Téhnologi Pemuda" diterbitkeun artikel (tingali gambar napel), anu ngabalukarkeun respon éksténsif pikeun urut padumuk Kamchatka. Tétéla yén dina Lake Kalygir éta sakali hiji desa fishing, diwangun dina situs Itelmenského korsi Kynnat. Ieu ieu ditinggalkeun lila saméméh perang. The locals terang ngeunaan guha jeung éta sieun kaanggo. Dina 1920 mimiti aya mucunghul saeutik sesa Pasukan Kuda nu ngéléhkeun tentara Kolchak. Bule sempet ngadéngé carita ngeunaan guha jeung ngira yén bakal aya harta karun nu disumputkeun na rumor sinister diriwayatkan Itelmen mun discourage jalma anu hoyong nyandak ieu leungeun emas.

Bagian, nu indit pilari harta, moal sababaraha poé ngadéngé. Lajeng, di Désa bule anjeunna kapanggih hiji, ragged na emaciated. prajurit nu tétéla éta teu sagemblengna waras. Anjeunna mumbled hal ngeunaan hiji seuneu anu dibeuleum babaturanana. beungeut jeung leungeun-Na anu ditutupan ku bisul. Aranjeunna diusahakeun dudung anjeunna, tapi sanggeus sababaraha poé prajurit maot sanggeus sangsara dahsyat. Kuring rada nundutan minor bisa ngakibatkeun maotna. Bule hal anu tétéla tiwas.

Ekspedisi "Kalygir-80"

Kahiji ekspedisi ka danau dikelompokeun dina cabang 1980 Wétan Jauh tina Society Kecap Rusia. komandan na, Valery Solovyov Dvužilnyj diondang pikeun ilubiung dina ekspedisi teh. Sanajan kitu, partisipasi Solovyov ditolak sakumaha geographers éta bisa meunang dina lalampahan helikopter na hiking Maret di cai ninggang-jero ku lalaki umur manéhna mishandled.
The ekspedisi diwangun ku lima urang nuluykeun lalampahan dina steamer "Uni Soviét" na 3. August anjog di Petropavlovsk - Kamchatsky. Ngan aya tétéla yén aya sambungan tetep ka aréa Kalygiru. The penjaga wates boarded hiji kapal ngalirkeun "Siňagin".

Lamun "Siňagin" diliwatan Kalygiru salam, kaptén nu ngomong yén euweuh hiji bakal dipelak, sabab aya teuing deet. Ngan sanggeus perdebatan panjang tur komentar didieu anu megatkeun dipicu kaptén kapal. takwa na anu diyakinkeun - deukeut basisir parahu pencét batu na peupeus handap. Geographers kapaksa luncat kana cai. Untungna, anjeunna ngadeg di basisir hut fishing ku kompor, nu ieu ditandaan dina peta.

Peneliti spent dinten munggaran dina kabin nu, Nyiapkeun kadaharan sarta alat-alat mariksa. Dinten di handap - 7. August pencét jalan dina bank katuhu di tasik. Solovyov ngawartoskeun aranjeunna anjeunna terang bank éta bener kitu diwuwuhan ku alders, aranjeunna ukur bisa balik dengkul-jero dina cai. Aranjeunna ditarik dina kolek tali dieusian ku anjir, tas sare jeung kadaharan. Valery diawaskeun dosimeter tapi némbongkeun ukur radiasi tukang normal. Moal lami deui kabeh ngarti yén euweuh guha alam teu kaci di dieu, tapi depressions leutik ngali lambak. Mun aya guha anu, éta ngandung harti yén jalma artifisial digali.

Misteri Lake Kamchatka Big Kalygir

obyek di jero cai

Sabudeureun basisir littered kalawan lauk paéh ti loba panon bleary abu sarta bulges on tukang. Lauk Live bieu fluttered dina caina, staring panon sightless. Gulls teu sanajan teu coba keur Peck gampang ngamangsa jeung diteundeun jauh ti cai.

Naon anu lumangsung di dieu? Ieu bisa jadi alatan sékrési gas bahya: salmon kalem indit sakuliah situ pikeun spawn dieu. Dosimeter némbongkeun ukur 25 mun 30 mikrorentgenů per jam. Lauk tétéla ancur sababaraha flash pondok kuat tanaga nu momentarily ngancik cup di danau dina bubu deadly.

Ieu ampir magrib sarta kami walked ngan satengah kilometer a recalled Dvužilnyj. Balik kana di nu poek bakal taya hartina. Urang diwangun tenda, saré tas geus disiapkeun jeung dimimitian nyiapkeun dinner. Sanggeus tepung urang diuk ku seuneu, baju garing tur dibagikeun tayangan maranéhanana anu urang kakarék ngalaman. Di pm 10 dina bank sabalikna éta hiji ngagaur tarik tur rumble. Ieu sumping ti handap ti batan beungeut cai. Flashed kalawan lampu bulao sarta Santika nyaring sabab mecenghul ti awakna badag cai. Sanggeus sababaraha waktu ngadeukeutan ka basisir lambak badag kami dalapan. kapal urang sababaraha kali ucul dina ombak.

kakuatan monstrous

Ieu atra yén mecenghul ti caina kalawan hal badag, tapi naon eta? Kuring ieu pisan kaget ku gaya monstrous ieu disababkeun di kuring hiji sieun inexplicable. Kuring hayang ngajalankeun nepi pasir jeung kabur kaluhur. sieun Inexplicable manifested sorangan dina sato. Kalawan usaha hébat, kami overwhelmed tetep di tempat teu ngajalankeun dina sakabéh arah. Sanggeus awak geus dicokot kaluar ti handap danau sarta ngiles, sieun gancang diliwatan urang. Mangka cai tina sumpah palapa sabalikna flashed titik-titik konéng. Saatos 2-3 detik dina bank kapanggih hiji hémisfér biru badag kalawan radius ngeunaan 30 mun 50 méter, towering up luhureun treetops. Ieu terus-terusan sababaraha kali dina interval tina kira lima menit.

Kahiji, hiji titik konéng, dituturkeun ku hémisfér bulao. The titik-titik teu teuing caang. Tapi hémisfér seemed jelas tur teguh. Teu bisa ningali liwat bank nya. Sanajan urang tadi kaméra, tapi teu saurang ogé ngira yén nu makéna tuh. Jalma lajeng maafkan yén pilem Soviét hideung-na-bodas bakal tetep teu bisa newak tontonan unprecedented ieu.

Ieu hiji basa UFO jero cai?

Dimana mucunghul hémisfér bisa ningali lolobana lauk paéh. Meureun aya sababaraha sambungan antara awak jeung flash blinding of miang. danau sugan 90 méter jero, aya bisa nyumputkeun nanaon.

Urang dilongok hiji tempat dimana tujuanna aneh flew ti handapeun beungeut, tapi urang teu ningali nanaon metot, ceuk Valery. Anjeunna réngsé dinten katilu tina eksplorasi danau, tapi hasil éta nihil. bay kulon danau anu taliti ningali ngaliwatan kekeran. Aya lamping gunung lungkawing, tapi henteu tanda guha éta. Kami pisan bosen marches sajajalan, tapi kami teu ngadeukeutan ka solusi nanaon. Waktos éta pondok. Tungtungna, urang kudu bisa mawa kana dewan parahu fishing, tapi anu kami pernah tuh. Geographers kapaksa balik tilu poé taiga jeung Mys bathrobes, dimana nalayan rutin ngumbara.

kiriman

Ekspedisi "Kalygir-81," nu peneliti disiapkeun langkung taliti. Élmuwan boga sadia hiji motorboat inflatable, scuba, compressor portabel pikeun refilling tabung na sakabéh tong béngsin. Dina ngan sababaraha dinten, band anu toured on kapal kalayan hiji mesin sakabéh perimeter of danau, taliti inspected Teluk kidul, tapi kapanggih aya guha. Meureun manehna ngiles handapeun cai sanggeus gempa kuat. Ekspedisi, dina unggal hal masih ngajajah caket dieu Lake Kalygir Leutik, Gede sarta Medvěžka Leutik tapi kapanggih aya hint tina lawang guha.

Dina acara anu guha sabenerna ngiles handapeun caina, éta bakal ngabantu echolocation ngajajah handap jeung bank. Bahana teu bisa manggihan asupna dina cai, tapi ogé pariksa yen di bojong danau anu wangunan aneh.

Pamilon ekspedisi hareup baris merlukeun spacesuits beurat tanpa masker transparan. Naon anu lumangsung di luar, panon lalajo ukur kaméra video kalayan tapis pelindung, nu ngajaga panon tina lampu blinding of divers na awakna tina radiasi destructive. waragad parabot teu mirah, tapi hasil panalungtikan bisa menerkeun sagala usaha jeung sumber.
Michael Gerstein

Artikel nu patali

Leave a Reply