Tembok Piramida mangrupa octahedron

6340x 28. 03. 2013 1 maca

Dina 1940 Britania airman shooting dibawa Kairo sarta platform Gizké meungkeut. Anjeunna junun nyandak hiji photograph of Tembok Piramida, ti mana ieu bukti yen piramida boga pinding 8. Ku kituna, unggal témbok aya dina sumbu na dibagi satengah.

Tembok nu kerung (melengkung ka jero) kurang 0,5 ː mun 1 °. fenomena ieu téh utamana ditingali tina hawa. Hiji panitén dina taneuh nilik fenomena hijina periode pisan pondok tina sababaraha detik salila equinox nu. Dina momen anu panonpoé illuminates piramida ambéh satengah tina témbok téh di tempat teduh sarta séjén satengah ieu brightly bercahya.

Tina fenomena nu eta nunjukeun yen arsiték wangunan kungsi jadi pisan wawuh jeung matématika sarta astronomi. Sunda ieu kusabab merlukeun perencanaan pisan tepat na orientasi wangunan.

Patut mentioning oge kanyataan yen Great Piramida ayeuna nu ngan hiji nu weruh éta boga struktur.

Artikel nu patali

Leave a Reply