kelingan

1462x 30. 10. 2019 1 maca

Disebutkeun yén kahirupan dimimitian ku angen-angen, sateuacan sateuacan dilahirkeun kana lebak luh ieu. Kuring henteu niat naék nanya. Kanggo anu alit, teu masalah naon waé naha éta masih aya TAM atanapi parantos DI SINI. Mémang, hiji waé bakal nyarios yén kanggo sababaraha waktos anjeunna langkung milih TAM kumargi langkung nyaman sareng langkung aman. Tapi patarosan anu béda. Iraha eling manusa dilahirkeun (upami anjeun hoyong jiwa manusa)? Sakumaha jauhna ngahontal deui sareng dimana éta tiasa ngahontal maju?

Adam sareng carita na

Abdi hoyong nyarios sakedik bagian tina carita hiji lalaki anu waktosna hirupna fisik sareng eling-elosanna henteu sareng anu saluyu dina harmoni - aranjeunna henteu tumiba dina waktos anu sami. Sisihna kadang-kadang dina menit, sakapeung dina dinten-dinten sareng taun-taun meureun. Éta hésé pikeun napigasi Sareng sateuacanna, anjeunna henteu ngartos teuing. Abdi henteu tiasa terang nami nyata na. Dina carita urang urang bakal nyauran anjeunna Adam. Ngaran tukang nyaéta April. Anjeunna asalna ti Moravian Kidul, sanaos teu tiasa diputus yén anjeunna gaduh karuhun dina tangkal kulawarga ti tempat di Wétan Tengah.

Anjeunna dilahirkeun dina 1939 di kulawarga petani leutik di kampung P …… és di Kidul Moravia. Anjeunna henteu murangkalih murangkalih, sareng di kelas pertama SD, anjeunna malah sesah ngenalkeun hurup alit ti mimiti. Nanging, anjeunna parantos ngadangukeun nalika umur ngora. Dina waktos éta teu aya televisi sareng salami perang na sanaos perang ogé langkung henteu gaduh radio. Éta biasana ngajaga jam hideung, sareng aranjeunna nyarios dina waktos damel rumah tangga. Carita nyata, fiksi atanapi langsung spooky, gumantung kana wanda sareng kamampuan narator. Sadaya barudak resep carita ieu. Adámek, kitu, mangrupikeun pangdengar sacara langsung teladan sareng sabar.

Dina magrib sateuacan bobo, tapi ogé sering di beurang, anjeunna nyarios ka dirina seueur carita anu didangukeun ku anjeunna, sakapeung ngédit sareng nambihan plot sareng acara anu sanés. Sareng aya anu anéh anéh. Aneh, épisi anu anjeunna nambihkeun henteu fiksi, tapi dumasar kana peristiwa nyata. Tangtosna moal aya anu terang pikeun waktos anu lami. Nyaéta, dugi ka Adámek janten wani sareng mimiti nyarios di dieu - awalna ukur antara duduluran sareng babaturan na. Cenah kitu pikaresepeun janten sababaraha murangkalih dibantah ka kolotna. Kitu kajadian kitu pisan anu kajantenan. Dina yuswa tujuh taun, anjeunna dibéré kasempetan pikeun nyarios carita dina jam hideung domestik, dimana, kajabi kolotna sareng duduluran, sababaraha tatanggana patepung di rohangan.

Narasi Adam

"Naon anu anjeun bakal nyarioskeun ka kami ngeunaan Adam, indungna naroskeun dina usaha pikeun ngagampangkeun anjeunna ngamimitian gig munggaran na dina bunderan kulawarga."

"Kuring hoyong nyarioskeun ka anjeun ngeunaan perang, Ibu."

"Punten, anjeun sareng perang. Sareng lami-lami ti saprak éta réngsé, sareng urang sadayana tuang kalayan anjeunna. ”Ayah nyentak.

"Tapi kuring henteu hartosna perang ieu, hartosna naon anu aya dina wates di lapangan kasebut."

"Antosan, hartosna anjeun perang di Lapang Moravian, sanés? Tapi anjeun bakal ngagaduhan yén dina sajarah anjeun dina kelas kalima atanapi kagenep, naon anu anjeun terang ngeunaan éta? "

"Nya, kuring henteu terang, tapi kuring curhat ka satria anu aya sareng anjeunna parantos nyarios."

Ibu gancang ngocok kana paguneman: "Nya yakin Adamek dongéng, tingali, minantu."

"Henteu aya mum, éta moal aya dongéng, dimana raja Céko maot, anu teras nyandak anjeunna ka Znojmo. Anjeunna parantos nyarios sadayana ka abdi ku Ksatria. ”

"Nya, naon deui anu kéngingkeun satria éta", indung kuring nyalametkeun kaayaan, sakumaha anggota kulawarga sareng tamu parantos mimiti ragu-ragu henteu resep.

"Anjeunna parantos ngawartosan kumaha éta nalika aranjeunna nyasabkeun raja kami, sareng anjeunna mayar éta. Sareng anjeunna ogé nyarios yén di nagara urang ieu kajadian sering-sering. Anjeunna ogé nyarios ngeunaan White Mountain, Munich sareng Pebruari. "

"Éta sadayana sajarah budak lalaki, sareng naon bulan Pébruari éta kedah, kuring henteu émut sakola anu penting. Oktober, enya, tapi Pébruari? ”Ayah balik ka paguneman sareng tatanggana anu mupakat.

"Tapi Pa, éta atra. Ieu bulan Pebruari, naon anu bakal kajadian saatos Taun Baru, anjeun terang? "

"Demi Gusti, anjeun Sybil. Sareng kumaha upami bulan Pebruari salajengna. Éta bakal ngajadikeun urang sadayana resep pisan. Maksudna mah, lamun anjeunna nyarioskeun ka anjeun. ”Ayana tambah satengah olok-olok.

"Pa, kuring henteu ngartos pisan, tapi éta sakuduna janten parantos janten pamaréntahan, larangan Mr. Présidén, sawah pikeun urang sadayana, yén urang bakal tinggaleun kawat, sareng éta bakal lumayan pisan."

"Kumaha anjeun tiasa ngajelaskeun éta sacara jéntré, sareng kumaha anjeun ngobrolkeun naraka ... satria?"

Adamek écés isin. Anjeunna henteu terang kumaha anu paling jelas pikeun ngajelaskeun tempat anjeunna meunang inpormasi éta. "Pa, kuring henteu ningali ningali satria, tapi anjeunna didenge di dieu (nunjuk kana sirahna), sareng kuring ningali eta sadayana. Tapi ngan di dieu (sareng ditangan di sirah). "

"Demi Gusti, murangkalih janten demam sareng phantas, urang kedah ningali dokter. Ngan tetep salamina. Maryam ngabantosan urang. ”Sareng indung kuring mimiti ngado'a.

Salah paham

Adamek grimaced sareng mundur kana édisi. Anjeunna terus-terusan defiantly. "Tapi kuring ningal sadayana, sareng kuring ningalkeun saré sareng kawatna pager sakitar sakitar. Sareng dirobih gudang urang teras ngawangun stabil anu ageung pikeun anak sapi tibatan. Sareng aranjeunna ngonci Mr. Šmergl ti consumerism ka penjara…. And..aa …… janten anjeun terang, Stračena kami bakal ngarobih sukuna énjing-énjing. ”Anjeunna nambahan kamari sareng kabur bobo.

Sadayana parantos leres. Komo sareng sapi. Sababaraha tatanggana na ningal anjeunna engké ku teu percanten, saolah-olah anjeunna saeutik tanggung jawab dina kajadian anu musibah.

Salami opat puluh taun ka hareup, Adam milihkeun moal ngaduga nanaon. Untungna, henteu seueur pikeun ngobrol ngeunaan baheula (kecuali dumasar kana manual). Anjeunna lulus ti sakola téknis pertanian sareng janten agronomis. Kabeneran kitu, éta koperasi pertanian dimana anjeunna damel, rutin ngaevaluasi produksi pamotongan anu pangsaéna di daérah.

Anjeunna langkung ti lima puluh nalika kuring pendak sareng anjeunna. Anjeunna ngawartoskeun carita budak leutik kuring, tapi anjeunna henteu hoyong ngobrolkeun kahirupan ngeunaan kontemporer. Abdi tiasa nyaritakeun tina petunjuk yén kamampuan anjeunna ngaliwat waktos anu nyangking anjeunna parasaan langkung saé tibatan saé. Anjeunna ngagaduhan masalah ngamimitian kulawarga sareng masalah sanésna. Tanpa ditaroskeun, anjeunna yakin ka kuring yén anjeunna henteu tiasa ngontrol kaahlianna. Anjeunna moal tiasa ngaduga masa depan pikeun jalma atanapi dirina, sareng anjeunna henteu tiasa bet Sportka pasti. Gambar ti jaman baheula sareng masa depan datang sareng angkat sapertos aranjeunna. Leres, anjeunna henteu ogé yakin yén unggal lukisan éta leres.

Sanggeus sababaraha taun, anjeunna lirén di bumi kuring. Dasarna, anjeunna sumping ka kuring ngawartoskeun éta langkung saé. Nalika anjeunna yuswa, anjeunna nunjukkeun kirang ti masa depan na. Untungna, teu aya anu merhatikeun jaman baheula. Saha waé anu napsirkeun éta numutkeunana / na. Sareng anjeunna ngagaduhan harepan leres sahenteuna lami sepuh.

Artikel nu patali

Leave a Reply