Élmuwan ti NASA geus dijieun dina kalahiran laboratorium hirup sagara

53872x 22. 03. 2019 1 maca

Jawaban kana sual sabaraha hirup mimiti, ieu dugi dinten unanswered. Bari élmuwan satuju jeung teori prevailing ngeunaan asal muasal kahirupan tur dimana manéhna datang ti, jadi ahli NASA deui lab. Astrobiologists fokus usaha maranéhanana dina ngawalon patarosan dasar ngeunaan asal hirup.

Élmuwan pageuh yakin yén kahirupan di Marcapada éta ngora ngeunaan opat milyar taun ka tukang. Bari tetep urang teu nyaho nu narik ignited prosés ieu, tapi bukti Kami ngabejaan yen asalna di bojong lautan ngora Marcapada. Sarta di tempat maranéhna sahenteuna junun meunangkeun cahya panonpoé saeutik. Mun urang ngarti yén moméntum pasti na impetus yén sparked hirup, sangkan bisa ngabantu anjeun ngartos kumaha hirup bisa timbul dina exoplanets asing jauh, atawa bulan.

valves hydrothermal

Salah sahiji téori utama ngeunaan asal hirup mintonkeun struktur jeung bohong jero di laut. Ieu disebut valves hydrothermal ngaliwatan nu seeps aktivitas vulkanik. Dina tempat ieu escapes ti jero suhu luhur planét urang. Milyaran taun ka tukang, nalika Bumi éta ngora, tur ieu bathed sinar ultraviolet deadly datang ti panonpoé, kitu hirup mucunghul di bojong lautan dimana cahya panonpoé teu bisa tembus.

Umumna éta dipercaya yén di sabudeureun éta klep termal mucunghul organisme munggaran sanggup salamet tanpa fotosintésis. prosés Saperti engké bakal jadi prinsip dasar tina hirup pikeun kalolobaan wayah éta organisme hirup di Bumi. sasatoan terestrial awal sagara prasejarah ngandelkeun chemosynthesis, nalika dipake mangtaun énérgi kimia énérgi nalika akumulasi di wewengkon valves termal. réaksi kimiawi antara sulphite, nu ngewa ti valves termal jeung hadir oksigén dina cai laut, masihan naékna asupan munggaran - molekul gula. Baktéri jeung sababaraha organisme séjén, maranéhna terang kumaha carana ngadamel dahareun maranéhanana sarta ogé junun salamet gelap. Ieu informasi pancen anyar di pilarian kami keur hirup alien.

NASA jeung percobaan na

ahli NASA yakin yén sababaraha bulan mencil di tata surya urang, Europa jeung Enceladus bisa hadir di sagara cair handapeun valves hydrothermal tingkat beku. Pikeun leuwih hadé ngartos prosés ieu, hiji astrobiologist Laurie kapal tongkang sarta timnya diwangun bagian leutik tina seabed di laboratorium disebut Jet Propulsion Laboratorium. Di dieu, aranjeunna dijieun hiji lingkungan nu geus di sagara milyaran taun ka tukang.

L. kapal tongkang ngécéskeun:

"Ka ngartos sabaraha jauh bisa balik kalawan sanyawa organik basajan sarta mineral ti meunang sél nyata, hal anu penting pikeun ngarti naon nu hirup-kaayaanana bisa timbul hirup".

Ogé panalungtikan dina hal kawas komposisi atmosfir, sagara sarta mineral di valves hydrothermal, sadaya faktor ieu ngabantu dina pamahaman kamungkinan yen aya kahirupan pangeusina sejen. peneliti NASA lajeng ngadeg campuran cai, mineral kayaning piruvat sarta amonia - dua molekul indung nu nu kabentuk dina kaayaan tina valves hydrothermal perlu formasi asam amino. Sakumaha disebutkeun dina laporan NASA, ilmuwan geus diuji hipotesa ku cara Élmu sarta Téknik solusi pikeun 70 darajat Celsius - suhu sarua yen ieu diukur dina sakuriling valves hydrothermal - sarta nyaluyukeun nu pH kana basa.

hirup starter

Ogé impoverish cai oksigén, éta kiwari sagara ngora ngaganjel dina oksigén. Tungtungna hidroksida ieu ditambahkeun beusi, héjo atawa karat, nu ieu kaleuwihan bumi ngora. Panalungtikan lajeng dicatet yén ku injecting jumlah leutik oksigén kana caina mimiti ngabentuk alanin asam amino. Ogé manéhna mimitian nyieun alfa hydrokyseliny laktat, amino produk asam tina réaksi sékundér, anu tiasa ngahijikeun ngembangkeun molekul organik kompléks. molekul ieu starters hirup.

L. kapal tongkang ngécéskeun:

"Urang geus ditémbongkeun ku kituna kaayaan géologis Bumi ngora jeung sugan dina planét séjén, urang bisa nyieun asam amino na alfa hydrokyseliny réaksi basajan anu kedah di seabed nu".

Nyieun asam amino na alfa hydrokyselin di laboratorium teh culmination salapan taun panalungtikan kontinyu dina asal hirup.

Artikel nu patali

5 komentar on "Élmuwan ti NASA geus dijieun dina kalahiran laboratorium hirup sagara"

  • Agrri nyebutkeun:

    Ieu teu lahir nanaon leuwih ti sababaraha asam amino nu tanpa DNA jeung fungsi sél anu nganggur leuwih ti éta hidrokarbon jeung éta sangkan deukeut jeung hirup salaku bar protéin :)

    • OKO OKO nyebutkeun:

      Saha kantos ngawartoskeun Anjeun yen hiji kompilasi acak sél hirup nyaeta ngeunaan salaku kamungkinan sakumaha puting beliung anu nyapukeun leuwih hiji dump sampah, sarta hasilna bakal Boeing 737 ngagurilap hanca pinuh :-) Ieu tangtu hiji analogi nice jeung improbability anu tanda tanya loba underestimated :-)
      Tapi nyatana yen di Semesta urang aya sarta hirup ka dinya, kuring pikir urang sadaya satuju :-)
      Jadi kumaha anjeun meunang kaluar? Hiji pilihan populér mangrupa mahluk calakan (Allah), tapi lajeng masalah timbul ukur postpones waktos tur transforms patarosan, dimana tuh Allah? Jadi rada turun ka bumi :-)
      So. Pribadi, ieu percobaan ilmiah Kuring ngarasa pohara positif. Ieu nunjukeun yen beuki loba jelas yén sanajan sél basajan, nu geus dipikawanoh kiwari, nyaeta merta hijina produk evolusi. Sarta meureun kacida pisan pisan lila, anjog ka RNA rasa / DNA, sarta hususna di sabudeureun aparatur fungsi (dimana freak Boeing 737).
      The organisme multisélular munggaran di Bumi ngalobaan rada anyar. Perjalanan ti unicellular mun mnohobuněčnému lumangsung ngeunaan 3 di Bumi milyaran taun. Sabaraha lami deui bisa nyandak ngembangkeun artikel anu disebut di luhur sanyawa organik keur jednobuněčnému organisme hanca? Ti perspektif Bumi meureun unrealistically panjang. Tur jadi Jigana yén téori panspermia pisan dipikaresep. Leuwih gampang ti danau bubbling di Bumi. Meureun hirup ieu bubbling dina balong atawa liang haseup hiji, tapi pendapat abdi, ampir pasti moal didieu di Bumi. Dina pondok, aya teu cukup waktu :-)

      • Agrri nyebutkeun:

        Sanajan kitu, kiwari loba bukti ilmiah kana teori panspermia, persis sabab asal hirup pangeusina urang nyanghareup tantangan luar biasa anu di sual naon sumping heula hayam atawa endog. DNA dipaké pikeun encode intersects naon dibangkitkeun sél nu diwangun ku protéin, maranéhanana tanpa sél na fungsi DNA bisa timbul atanapi tanpa sél DNA jeung fungsi teu bisa ngembangkeun protéin fungsional -> nyaeta saukur bulletproof sarta substansi nu desainer calakan téh varian lalaunan logis nu sababaraha anu dieureunkeun dumasar kana waktu nu nyiptakeun jagat raya sarta dimana aya waktos pikeun kakuatan kalanggengan :) Ageman ulah masihan waleran, tapi aya philosophies lianna salaku pencipta total zabívají metot tanpa eta disada kabeh jadi gélo sakumaha universalism hermetic

      • Agrri nyebutkeun:

        Upami teu kitu, ieu téh panempoan sél jero https://youtu.be/B_zD3NxSsD8 jeung lamun teu boga kabeh ieu nunda babarengan hirup nu teu lumangsung

        • OKO OKO nyebutkeun:

          Kalayan kecap séjén, sarua kuring ngomong jeung kuring 🙂 The pisan dasar hirup salaku urang nyaho eta, mangrupakeun evolusi pisan pajeulit jeung ka pasti diperlukeun loba waktu. Ieu teu attested kana kahirupan munggaran di Bumi sabab mucunghul ampir pas mungkin. Ieu jelas nunjukeun yen probabiliti kahirupan di Marcapada pisan leutik.
          Téori Panspermia nyebutkeun wungkul yén didieu hirup ieu clogged ku dampak Alam Semesta. Ieu alatan dina umur na rozhlehlosti Dina rada dipikaresep.
          Lamun urang mikir ngeunaan ayana úžastností (I nganggap hal éta nu misteri greatest), dina nu Sajaba dimekarkeun hirup ...
          Ku kituna éta béda, sanajan patali, matuh ... 🙂

Leave a Reply