Elmuwan geus dijieun simulasi badag semesta

1808x 17. 04. 2019 1 maca

Elmuwan geus nyieun simulasi kantos didamel alam semesta. Ieu ngamungkinkeun urang pikeun boldly hayu balik mana teu saurang ogé geus Isro sateuacan.

Illustris: The Next Generation (IllustrisTNG) migunakeun téhnik komputer anyar pikeun nyieun simulasi skala kosmik anu geus jadi vast na immeasurable. Najan kitu, para peneliti teu eureun di mere simulasi, ditambahkeun saos elmu-fardhu pasti dirina, nu ieu salajengna reprinted 1. 2018 Pébruari dina nyiksikan tina Notices Bulanan of Royal Astronomical Society. Geus dijieun simulasi unik, dijieun dina dasar loba data input ilmiah, nu kiwari élmuwan ti sakumna dunya masihan anjeun kasempetan pikeun ngarti jelas kedah kumaha liang hideung mangaruhan sebaran materi gelap sapanjang jagat raya.

Teu ukur bisa ieu gravitasi anu kuat ogé, galaksi heubeul pikeun nyegah dibentukna béntang anyar, tapi ogé bisa mangaruhan incidence tina struktur kosmik.

Nyieun simulasi digambarkeun milu 24 sarébu prosesor komputer salila leuwih ti dua bulan. Komputer panggancangna di Jerman, Hazel hen di Stuttgart High-Performance komputasi Center, sakabeh simulasi lumpat dua kali. simulasi digambarkeun dihasilkeun leuwih ti 500 terabytes data simulasi, ceuk dina siaran warta ti Volker Springer Heidelberg Institute pikeun Studi Téori. Springer ekspektasi nu jumlah badag ieu data diala astrophysicists sibuk keur sababaraha taun sateuacanna, saméméh data analisa. Ti data diala, ilmuwan janji pikeun ménta wawasan anyar jeung metot kana fungsi rupa-rupa prosés astrophysical.

IllustrisTNG dijieun dibahas prediksi modeling évolusi galaksi jutaan dina sampel wawakil alam semesta. Ieu hiji cukang imajinér kalawan panjang ujung ampir 1 miliar lampu-taun. versi sateuacanna, disebut Illustris ngandung wewengkon leutik, kubus kalawan panjang ujung 350 juta lampu-taun. Versi ayeuna teu ukur dimekarkeun wewengkon sual, tapi sempet factored kana simulasi ogé sababaraha prosés fisik fundamental anu versi saméméhna lacked.

prediksi verifiable

Versi ayeuna ngamungkinkeun modeling ruang IllustrisTNG estu sarupa ours. Éta kahiji waktos yén klaster Rumus simulated galaksi nyarupaan sakitu legana Kanyataanna, lamun urang ngabandingkeun eta kalawan rumus, observasi teleskop kuat, kayaning pamadegan ti Langit Survey Sloan Digital. Mun prediksi verifiable ngeunaan masalah poek, formasi galaksi sarta médan magnét ngabuktikeun sakumaha akurat, urang mangtaun wawasan gede kana workings alam semesta, sabab urang tiasa nganggap yen aranjeunna leres jeung nu lianna nu dibahas prediksi ti simulasi, nu jadi jauh teu bisa pariksa teleskop aya.

Masalah jeung teleskop kuat dinten ieu nyaeta kanyataan yén ukuran nu bisa salawasna ngan ulah masihan gambar lengkep objek katalungtik. Kalayan simulasi kawas hiji ngan dijelaskeun kitu, urang bisa disusud sakabeh sipat galaksi ieu. Leuwih ti éta, urang bisa ningali teu ukur sabaraha galaksi nu Sigana ayeuna, tapi sakumaha nu katingali salila sakabéh jujutan na.

Charting sajarah galaksi modél bisa ngabantu urang ngartos kumaha eta kabentuk urang sorangan, anu susu Jalan, atanapi, ku cara penyuluhan, pangeusina urang Marcapada ngaliwatan milyaran taun. Jeung sajaba ti kami tiasa manteng simulasi ngembangkeun ka lembur sarta ngaduga kumaha éta bakal neruskeun mekar galaksi urang jeung kumaha éta bakal kasampak kawas milyar taun ti ayeuna. Ieu mungkin yén data diala tina simulasi digambarkeun dina taun datang bakal ngakibatkeun élmuwan pikeun nyetél teleskop maranéhna ngarah bisa lalajo prosés kosmis anyar nu simulasi nu prédiksi yén timbul dina mangsa nu bakal datang.

Contona, tabrakan galaksi nu nyieun nepi pangaruh lampu. Para panalungtik masih teu kenal di moment anu janten di langit mana néangan. Nu kiwari bisa ngarobah éta. Bari éta leres, sareng nu "ayeuna" téh rélatif ...

Artikel nu patali

Leave a Reply