Di Mesir kapanggih kuil, diwangun dina mangsa pamaréntahan Ptolemy IV.

2365x 01. 11. 2019 1 maca

Salila ratusan taun, para ilmuwan sareng jalma kasual mendakan situs-situs arkéologis di Mesir. Sareng aya seueur pisan yén seueur pamikiran anu sadayana pasti parantos kapanggih. Tapi ieu teu masalahna. Ayeuna, hiji candi anu diwangun salila pamaréntahan Ptolemy IV pinanggih.

Bait kuno

Nalika damel di tukang jahit di deukeut Nil, kuil kuno dikenalkeun, diwangun 2 200 sababaraha taun ka pengker kanggo salah sahiji firaun Mesir anu pamungkas. Saatos mendakan, mentri éta ngumumkeun yén éta ngirim tim ahli arkeolog pikeun diajar sareng nyimpen kuil.

Numutkeun kana pos Kamentrian dina Facebook:

Mohamed Abdul Budaiya, pupuhu pamaréntahan tengah Mesir, nyatakeun pojok kiduleun kiduleun candi sareng tembok téater ti kalér ka kidul parantos kapanggih. Aya ogé sésa-sésa korban seueur sato sareng manuk anu béda, sareng sateuacanna sésa-sésa téks anu ngandung nami King Ptolemy IV.

"Pamariksaan dilakukeun di kota Tama, kalér Sohag, Mesir, di Tepi Kulon Kulon," tulis Live Science. "Wewengkon kota modern Kom Shaqao perenahna di tempat anu baheulana ibu kota 10. Mesir kabupaten. Baheula, petempatan ieu dikenal salaku Wajit. ”

Sekatan batu anu ageung diumumkeun di kuil éta

Prasasti sareng hieroglyphs jelas nunjukkeun yén candi ieu diwangun dina mangsa pamaréntahan ringkes Ptolemy IV, anu kantos maréntah Mesir saprak 221-204 SM, tegesna tim éta tiasa nangtukeun umur kuil.

Berita CNN:

Sajauh ieu tim parantos mendakan témbok kalér-kidul, témbok wétan-kulon sareng sudut kidul-kuloneun batu kapur. Hal ieu ditutupan ku ukiran Hapi, déwa Mesir banjir taunan di Nil. Hapi ogé ngagambarkeun manuk sareng kembang.

Samentara éta, tim éta nunjukkeun yén prasasti candi dirujuk ka Hapi, déwa banjir Nil taunan

Candi ieu ogé diwangun dina nomer legendaris ku panulis Yunani Homer.

Panulis Yunani Homer, anu Ptolemy IV. ngaapresiasi konstruksi kuil

Ptolemy IV.

Pamaréntah Ptolemy IV. ditandaan awal ahir Firaun Mesir. Ptolemy IV. lahir di 245 SM. Éta milik keturunan kulawarga Ptolemy I. Soter ("Jurusalamet", "Juru Salamet") *, anu ngékrésikeun dirina pharaoh saatos Alexander dina 323 SM. manehna teu disangka kaduga

Ptolemy Makedon I. Soter mawa pangaruh Yunani anu signifikan ka Mesir sareng maréntah ti Alexandria, kota tengah anu dingaranan Alexander. Rahayat Mesir ngenalkeun Ptolemy salaku panguasanana. Lajeng anjeunna nampi gelar Firaun sareng ngawasa prakték nikah ku duduluranana, sakumaha anu ditangtukeun ku mitos Osiris. Dina waktos seratan Ptolemy IV. tahta, anu dimimitian ku rajapati indungna Berenice II., perkawinan ieu, tangtosna, ngagaduhan akibat anu parah.

Gambar tina Ptolemy IV. dina koin dikaluarkeun dina mangsa pamaréntahanana

Anjeunna nuluykeun nikah ka adina Arsinoe III. sareng ngawasaan perang Raphia di Paléstina dina 217 SM. ngalawan Antioki Raya Karajaan Seleucid. Peperangan ieu mangrupikeun salah sahiji perang anu paling hebat di dunya kuno antara dua tentara dina jumlah 60 000 gunmen, sareng puluhan gajah perang. Sanajan Ptolemy ngalaman karugian anu ageung (dugi ka 2 000 maotna), pasukan Seleucid ngalaman karugian anu langkung ageung (dugi ka 10 000 maot).

Sababaraha ahli percaya yén perang ieu disebatkeun dina Daniel 11: 11 dina Alkitab, anu nyatakeun:

"Salajengna Raja Kidul bakal angkat dina perarakan anu ngamuk sareng ngalawan Raja Kalér, anu bakal ngangkat hiji tentara ageung tapi bakal éléh."

Hiji pangawasa anu rongkah

Ptolemy IV. tapi anjeunna henteu bageur anu hadé, langkung ngarawat kaunggulan sareng kosokterina langkung seueur pikeun pamaréntah sareng nagara na. Anjeunna ngantepkeun ka para menteri. Anjeunna malah ditugaskeun ngawangun salah sahiji kapal kakuatan manusa anu paling kuat ti jaman kuno kantos diwangun. Kapal katelahna nyaéta tessarakonteres ("opat puluh", nyaéta 40 laras garing di dua sisi) * - galeri katamaran anu sacara téoritis kirang langkung 420 suku.

Hiji gambaran ngeunaan naon kapal Tessarakonter tina Ptolemy IV anu sapertosana.

Tapi gaya pamaréntahan ieu parantos dibuktikeun salah. Menteri-Na anu pangdeukeutna maot Ptolemy IV. dijaga rahasia, sahingga sadayana diajar Arsina III. Salakina bakal gaduh hak naék tahta. Di tiiseun, duanana mentri ngantunkeun Arsina III. rajapati sareng nyandak pamaréntah bareng sareng Ptolemy V. Pangaruh Ptolemy teras langkung signifikan ngirangan.

Cleopatra VII.

Bahkan Cleopatra VII, anu terakhir tina pharaoh Ptolemaic, henteu tiasa nyegah kejatuhan Mesir sanaos satru sareng Julius Caesar sareng Mark Antonio. Roma nalukkeun Mesir sareng Cleopatra komitmen dina 30 SM. bunuh diri, kakara 191 taun saatos nyandak tahta Ptolemy IV.

Cleopatra VII, anu terakhir tina pharaohs Ptolemaic.

Lempel roset

Ptolemy V di 196 SM ngaluarkeun kaputusan Memphis anu ditampilkeun dina catetan Rosetta anu dipanggihan di 1799. Catetan Rosetta ditulis dina tilu basa. Ieu ngabantosan para ilmuwan ngabébaskeun Mesir kuno.

Lempel roset

Tip pikeun buku ti Sueneé Universe

Hellmut Brunner buku wijaksana of Mesir kuno

hikmah Mesir kuno hirup anu dumasar kana rébuan taun pangalaman, acan geus leungit taya topicality na. Pikeun urang kénéh sarua jelema, euweuh urusan kumaha poténsi teknis urang kudu di momen sabab urang hayang jadi sukses, wijaksana, sehat sarta bahagia.

Mesir kami ti milénium keusik-katutupan komunikasi, kumaha urang kiwari kedah ngatur kahirupan urang mun usaha ieu ngaradeg tanpa hassles sarta kasalahan teu perlu. Numutkeun aqidah Mesir kuna teu wijaksana nanya dina kahirupan wandering halangan atawa malah sadar diarahkeun ka indiscretions, nya kungsi unggal palanggaran hukum hirup reliably ngabalukarkeun retribusi fatal tur hasilna kahirupan tragis. Mesir kuno ogé nyambungkeun kami mikahayang uninga makna hirup, ngahontal kabagjaan jeung positif minuhan takdir-Na. Anjeunna speaks ka kami, contona, Raja Amenemhet wijaksana atawa robah, sangkan nasihat putrana PAI-Irimi, sarta loba lalaki menonjol lianna ti jaman baheula Mesir. Cinta jeung perdamaian di haté nyaéta leuwih alus batan amarah, ngumumkeun yén nu maos Czech ayeuna. Cenah dikelompokeun sarta guaran disadiakeun dibédakeun Jerman Egyptologist Professor dina. dr. Hellmut Brunner.

Hellmut Brunner buku wijaksana of Mesir kuno

Artikel nu patali

Leave a Reply