Agénsi warta AS a 2. Perang Dunya exchanging poto jeung Nazi

6979x 02. 05. 2019 1 maca

Bari nyaho yén bahan abuses Berlin di propaganda na. AP Gambar metot anu disebarkeun langsung ka Hitler. Eta nyebutkeun sajarah Jerman Norman Domeier, informed agénsi teh
APA.

Perang antara AS jeung Jerman

AS diasupkeun perang kalawan Jérman di 1941. Malah méméh AP éta hijina lembaga asing, anu diwenangkeun pikeun mawa warta ti Jerman. Peneliti teu acan menyimpulkan yén sataun sanggeus kontak média Jerman AS-1941 ngaleutikan.

Nurutkeun kana AP Domeiera tapi terus quietly dikirim ka Berlin poto ekslusif teh Sekutu. Dina mulang, gaining bahan video sadia ti Jerman. Dina dua sisi kedah tukeur nu kumawula di titik pangluhurna, ceuk Domeier, anu kiwari researches di Universitas Wina.

poto AP nampi ti urut kolega-Na, anu sumping babarengan dina nu disebut "kantor Laux". Eta dijalankeun dina pasukan SS elit nu Nazi sarta Departemen Luar Jerman. Pikeun grup ieu, lajeng réngsé ogé gambar ti AP, ceuk Domeier sanggeus diajar pusaka ti salah sahiji anggota tina kantor.

Sajarah di Universitas Stuttgart, ngira-ngira yén Amerika jeung Germans antara 1942 mun 1945 35.000 mun 40.000 disilihtukeurkeun poto. Pangiriman rinci, utusan anu nyadiakeun leuwih jéntré di Lisbon jeung Stockholm. Paling narik tina gambar anjeunna diteundeun AP ngalebetkeun pamimpin Nazi Adolf Hitler, nyebutkeun Domeier. Nurutkeun manéhna, Berlin salajengna diédit poto atawa diwangun dina konteks béda, éta lajeng muncul salaku bagian tina propaganda Nazi.

Amerika nyiksa bahan maranéhna terang Domeier nyebutkeun. Dina waktu nu sarua maranéhna ngarti yén maranéhna sorangan datangna ti Jerman ngan gambar propaganda. Teu jadi jelas naon séntral benefit accounted pikeun Washington. Domeier nunjukkeun yen Amerika dilayanan poto pikeun tujuan propaganda. Dina waktu nu sarua teu hartosna yén channel komunikasi ngalaksanakeun fungsi sejen saperti acan kanyahoan.

Domeier papanggihan maranéhna diterbitkeun dina jurnal ZeithistorischeForschungen. Ayeuna anjeunna ngaharepkeun AP "tungtungna" muka arsip na. Badan nyaéta pikeun pangaweruh na moal teuing jempe. AP (Iie Pencét) diadegkeun dina New York di 1848 na 1941 year ago janten agénsi warta panglegana. warta video dirina draws na ČTK.

Artikel nu patali

Leave a Reply