UFO jeung ufology usul di Cina

2740x 09. 04. 2019 1 maca

Media rutin némbongan ngalaporkeun rupa UFO, taneuh maranéhanana, sarta malah ngahubungan kalawan kami earthlings. Paling sering eta mangrupakeun topik di AS, Kanada sarta Amérika Kidul. Rada kirang mibanda téma ieu kami tingali di Éropa Kulon, sanajan kirang di Éropa Wétan sarta geus rada langka di nagara Asia. Pikeun gap ieu eusian sahanteuna saeutik, povyprávíme lahir ufology di Cina jeung sababaraha pangeusi kontak na kalawan UFOs.

acara saméméhna

survey ayeuna nunjukkeun ayana UFO leuwih Cina ngabogaan sajarah panjang sababaraha abad. Dina hikayat kuna aranjeunna disebutkeun objék misterius anu mecenghul di langit Cina geus 7. abad salila kakuasaan Dinasti Tang. Kitu ogé engké, di 13 rentang. - 17. abad. Kalayan informasi ieu, masarakat umum sadar pikeun kahiji kalina dina 1982 Pasal Kao Li "Kanggo pangeusi Cina kuna katalungtik a UFO," diterbitkeun dina News Beijing, pers resmi ti Républik Rahayat Cina.

Sarta di 20. abad nempo peuting 23. on 24. Juli 1981 UFO dina rébuan langit jalma Cina di sagala rupa penjuru nagara. acara ieu dipicu réaksi mang rebu-rebu rahayat na hiji observatorium astronomi di Ching-kang kapaksa ngaluarkeun pernyataan pencét yén peuting éta leuwih 14 propinsi katalungtik fenomena mahiwal. Kanyataanna, ufology di Cina "beunang" rélatif anyar, sabab salila kakuasaan Mao Zedong éta dugi pupusna taun 1976 dilarang.

Kalahiran ufology Cina

Awal kalahiran ufology Cina bisa dianggap tungtung 70. panungtungan abad. Saatos pupusna Pupuhu Partai Komunis Cina, Mao Zedong, aya sababaraha reformasi ekonomi, nu ieu digagas ku Deng Xiaoping. Anjeunna janten wakil ketua Komite Puseur Partai Komunis Cina (Komite Puseur BPK). Pers Cina teh UFO mimiti nulis sanggeus publikasi artikel komprehensif munggaran di Lidové noviny (Rahayat Daily) dina 1978 Nopémber.

Dina 1980 diadegkeun ku grup mahasiswa ti Wu-Han Universitas, Propinsi Hubei, China UFO Organisasi Panalungtikan (KOIN). Ieu ieu dirojong ku Cina Akademi Élmu Sosial. Dina 1981 organisasi murid mimiti medarkeun majalah jeung UFO Investigation dina 1986 geus kungsi dahan sakuliah nagara jeung peuntas anggota 40 000. Salah sahiji pamingpin Koine, profesor Beijing Universitas San Š'Li, dilongok dina uleman ti ufologist Amérika dina 1997 AS. Lajeng counterparts maranéhanana AS informed tina sababaraha kasus kontak UFO di Cina dina mangsa 1994 - 1995 mana éta pikeun kolega barat na novelty.

Sababaraha taun ka pengker, pencét dunya ieu pinuh ku UFO anu mucunghul leuwih Cina

karéta sawarga fiery

Salah sahiji kasus paling impressive lumangsung 30. dina bulan Nopémber 1994 3: 30 isuk orchards di Cina kidul. Mimitina fenomena aneh di langit noticed hiji panjaga wengi. Numutkeun kasaksian maranéhna: "Kahiji aya dua sumber cahaya terang pisan tukangeun aranjeunna sarta dituturkeun ku blinding bola caang jeung buntut nu robah warna tina konéng kana héjo lajeng ka beureum." The "skuadron" manehna disapu overhead sareng ngagaur deafening. Aranjeunna Samalah anjeunna numpang karéta angkutan barang dina kecepatan luhur. "Ngalayang karéta" treetops seříznul tina tilu kilometer sarta rubak 150 mun 300 méter; Tangkal anu instan ngurangan ka maksimum dua méter.

profésor San Š'Li éta yakin yén bisa jadi hasil, contona, hiji Hurricane kuat. Tapi versi ieu dumasar kana survéy gabungan ditampik salaku wawakil otoritas lokal, sarta grup KOIN. Sanajan kitu, nu paling enigmatic dina acara ieu seemed janten anu teu ngakibatkeun gaya destructive sakuliah dewan, milih. The treetops anu motong off, kabéh tanpa mahiwal, tapi garis kakuatan (kutub jeung kawat) tetep gembleng sarta fungsi.
"Untungna aya euweuh korban jiwa, aranjeunna maot ngayakeun manusa atawa sato, sanajan tanaga nu digawé aya overwhelming," ceuk Š'Li. Saatos UFO diliwatan leuwih orchards jeung dihanca dina arah mana aya tutuwuhan produksi pikeun wagons kareta. Sababaraha di antarana, anu anu geus réngsé dina lagu, leungit roofs - anu torn na dipiceun.

Sababaraha mobil nu nyebrang teh UFO ojah - rode ku puluhan méter, sarta dina hiji titik nu tangtu éta logam kutub pager cut ambéh maranéhanana janten pilar. Salah sahiji pagawe ieu knocked turun sarta nyeret sapanjang taneuh kira lima méter Kabeneran ngagaduhan jauh kalayan ngan ancur. pagawe pabrik ngomong yén maranéhna nempo hal di langit badag, panjang tur caang kalawan sidelights. Ieu disapu nu din nyaring na resembled saruntuyan brightly cahayana.

Acara di Guizhou Propinsi

Eta geus kirang ti tilu minggu sarta acara sarupa lumangsung dina Guizhou Province, sarta deui dina orchards. Dina pamaréntah lokal eta disababkeun aduk a. "Hal ieu kadenge kabeh Cina sarta micu respon masif di masarakat," nyebutkeun profesor. Survey ieu dilakukeun di tingkat pamaréntah sarta dijieun ku komisi husus. Sanajan kitu, Komisi henteu ngahontal hiji kacindekan definite, saukur nyatakeun yén kursus acara kungsi karakter pisan aneh, jeung teu aya katerangan logis. Marengan komisi pamaréntah dipake dina situs tapi ogé grup diwangun ku anggota KOIN sarta élmuwan, para ahli ti sagala widang.

"Kabéh ufologists Cina," nyebutkeun Professor Š'Li, "aranjeunna menyimpulkan yén ieu asal extraterrestrial spaceship. Tétéla anjeunna diusahakeun darat, tapi tangkal dicegah dirina tina lakukeun sangkan geus trimming crowns maranéhanana. "

Rapat di sawarga jeung di bumi

Professor Š'.Li povyprávěl langkung seueur ngeunaan hiji acara aneh anu lumangsung 9. 1995 Pébruari di bagian kidul Cina. "The awak tina Boeing 747 (jasa) ningal dina layar radar obyék oval dina jarak kira-kira dua mil, nu ujug-ujug robah jadi bentuk sirkular. Visually katempo obyek, tapi dispatching eta munara dilaporkeun yén di paralel sareng maranehna ngalayang UFO. Dina momen yén Boeing dibuka sistem peringatan otomatis ngalawan mungkin bahaya tabrakan jeung dispatcher nu maréntahkeun munara nanjak luhureun méga. "

profésor Cina masihan kolega Amérika na ogé informasi ngeunaan pasamoan langsung munggaran kalayan UFOnauts (ed:.. Panarjamah urang ogé enlonauty, diturunkeun tina UFO jeung Rusia jeung Czech potong kompas NLO) dina 1994. Tani ti kalér Cina, Mo Xiao Qiang jeung dua saksi sejenna anu oge dikeureuyeuh sawah, noticed hiji objek aneh dina gunung anu caket jeung mutuskeun pikeun balik aya pikeun manggihan naon éta.

Nalika aranjeunna naek ka luhur, dimana maranéhna nempo hiji glowing orb bodas badag anu masih aneh "buntut", sarupa jeung panungtungan artikel kalajengking. Xiao Qiang nyaeta ngadeukeutan ka orb misterius lamun ujug-ujug turun bal sangkan obnoxious jeung sora tarik anu dipicuna nyeri excruciating di Ceuli nya. Katiluna nu lajeng dipintal na raced deui ka handap.

Sanajan kitu, dinten di handap, Xiao Qiang "pakarang" kekeran sarta dipirig ku panasaran lianna sababaraha deui indit ka balna. Sabab ditilik jarak hiji kilométer, Xiao mimiti nitenan kalawan kekeran. Di sagigireun obyék manéhna nempo hiji jenis mahluk lalaki-kawas. Mahluk diangkat leungeun maranéhna, éta flew a beam sempit ngeunaan Oranyeu, anu dipingpin Xiao Kuovi dahi, anjeunna pingsan na runtuh. carita kedah metot sarta terduga sequel. Nalika Xiao Kua karéta drove ka rumah sakit, sarta saméméh anjeunna mucunghul bikang, dina kecap-Na, rada awon. Sajaba siaA anjeunna tapi taya sahijieun ningal karéta jeung, komo deui, eta ceuk geus dipaksa kontak intim.

bade internasional

Dina Oktober 1996 dilaksanakeun di Beijing International Kongrés dina téma Éksplorasi spasi jeung pamilon tampi bubuka ku Presiden dirina RRC Jiang Zemin. Salian élmuwan ngarah tina Program Panalungtikan Cina, katampa dina uleman sarta wawakil NASA, KPK pikeun Spasi Panalungtikan PBB sarta Agénsi Spasi Éropa. program nu kaasup wakil ti Kongrés geus rupa isu ngeunaan aviation jeung spasi Éksplorasi, kaasup isu milarian peradaban extraterrestrial (SETI).

Anjeunna nampa hiji uleman ka Kongrés na Mo Xiao Qiang, anu kagungan poreferoval ngeunaan petualangan-Na. Appearances basajan forum tani élmuwan eminent micu dina réaksi rada conflicting hadir. Sanajan kitu, éta pisan kanyataan anu saksi mata uleman wangsit yén kapamimpinan Cina dianggap ufology salaku bagian tina panalungtikan spasi.

illustrating artikel on Sueneé Semesta.

Artikel nu patali

Leave a Reply