Titan: a kahirupan dumasar kana métana

15475x 10. 03. 2015 1 maca

Tim ilmiah ti Cornell Universitas specializing di dinamik molekular kimiawi diwangun ku duaan: James Stevenson jeung Paulette Clancy, menyimpulkan yén éta mungkin yen dina bulan Saturnus Titan, aya kahirupan anu dumasar kana métana tanpa oksigén. hipotesa ieu dikedalkeun sanajan pamadegan prevails yén hirup tanpa ayana cai teu mungkin.

Elmuwan geus junun nyieun hiji mémbran sél jieunan zat nitrogén. Ieu giat dina suhu pisan low tina métana cair. Sél jieunan diwangun ku molekul karbon, nitrogén sarta hidrogén. elemen ieu ilaharna aya dina bulan Titan. Élmuwan ngaranna salaku sél azotosome.

"Molekular simulasi némbongkeun yén mémbran ieu mibanda hiji élastisitas dina suhu low comparable jeung hawa sarua jeung ganda lipid dina cai dina suhu kamar." ceuk Stevenson. "Urang ogé nyaho yén elemen hadir dina Titan bisa ngahasilkeun mémbran cryogenic stabil."

Titan Penyelidik némbongkeun yén dina beungeut cai aya sistem situ, walungan jeung sagara, mana nu paling dipikaresep pindah métana cair. Antara élmuwan propagate pamanggih yén aya bisa jadi hirup.

Artikel nu patali

Hiji Comment ka "Titan: a kahirupan dumasar kana métana"

  • OKO OKO nyebutkeun:

    Kuring nganggap yen kahirupan GEUS di jagat raya anu alam sarta bisa na sigana bakal mekar ampir di mana waé. Naha lain aya bakal jadi saperti semesta badag? :-) Ngan laun manggihan sakuliling maranéhanana, sakumaha ogé mariners kuna wani anu mutuskeun ngajajah naha laut, tempat panon tetempoan, kajadian janten sejen pulau jawa, jalma, sato ...

Leave a Reply