Monks Tibét

5286x 01. 12. 2017 1 maca

Tibét téh pagunungan, bentang terjal, dimana padumuk kudu sacara harfiah tarung pikeun survival. Unsurprisingly, kitu ogé iman, anu keur dilahirkeun dina kondisi hésé misalna, ieu teu kurang kasar ti hirup sorangan ...

Nalika, dina sataun teh 1938 indit ka Tibét ekspedisi ti Berlin Jerman, Germans estu cukup gancang ngahubungi Dalai Lama sarta Tibetans lianna. Ogé digabungkeun jeung para imam ageman Tibét Bon (Bonpo). Anu lajeng teu ukur ngaktifkeun élmuwan Jérman pikeun nalungtik wilayah asli tur komunikasi sareng populasi lokal, tapi ogé curl ritual misterius maranéhanana.

Naon nu tos massana ku imam Tibét cukup yen eta diwenangkeun asing, compelling nu biasana teu diwenangkeun sorangan atawa krajanom? Sémah datangna ti nagara jauh mana swastika elevated ka tingkat anu simbol nasional - swastika sarua, sakumaha anu kasebut abad klaňali di Tibét.

Dewa jeung setan

Saacanna keur ditambahkeun kana teuas ieu pikeun ngahontal basisir Massif narima India Budha, Tibeťania klaňali sumanget, sarta dewa démonom. Ieu mahluk luhur mibanda ngan hiji yen peran - ngancurkeun manusa. Lalaki terrorized setan cai, jin ti bumi jeung dewa celestial sarta kabeh éta pohara bengis.

Tibetans Dunya struktur triple: bodas nebesia dicicingan dewa jeung jin alus LHA taneuh beureum ieu dikawasaan ku manusa jeung ku loba arwah krvilačnými (janten mun aranjeunna pejuang maot anu manggihan kamar) а cai biru éta analogi naraka ti mana vynárali leuwih sarua wanton Killers manusa.

Imam di kostum Tibét of devils

Hal ieu dipikaharti yén dewa kahadean, sayang jeung perlindungan maranéhanana, ieu perlu ajak. Lantaran kitu, aranjeunna neneda keur maranehna, sarta dibawa aranjeunna kurban. roh jahat jeung devils anu diperlukeun salve, neneda jeung mawa kurban. Aranjeunna ngado'a ogé keur mayungan langit Bodas Allah jeung pamajikanana, nu dianggap condescending pikeun manusa, oge ka bumi hideung kejem dewi Tigre liar Beureum Naga.

Sifat Tibet na téh terus adu musuh teu ngidinan urang mun slack kaluar, tapi dipercaya yén sanggeus maot, neangan sorangan dina tempat hadé tur dina awak nu anyar tina keur ngora - antara dewa di sawarga.

Élmu dipercaya yén ageman bon ayeuna kolot ti kultus pagan, mazdaizmu Iran jeung Budha India. Muhun, dasar bon agama éta ngan perdukunan. Sanajan eta bakal leuwih akurat keur nelepon manehna hiji amalan pagan nu tangtu. Dina waktu fastening Budha di Tibét (VIII -.. IX Store.) Geus pinuh kabentuk ageman bon. Metoda maranéhanana éta agama nasional.

Tibeťania tadi Pantheon maranéhanana dewa jeung pahlawan jeung nyieun mitos ngeunaan démonoch na duchoch jahat. Para imam dipigawé upacara, burying nu maot, sarta ngalakukeun miracles, anu anjeunna dipercaya sakabeh Tibét. Malah ngubaran kriesili gering jeung paéh. Loba nu mountaineer saméméh keur dirilis dina lalampahan panjang, imam dipénta bantuan bon. Na, teu acara dina kahirupan urang bakal ditinggalkeun unnoticed.

dar Shenrab

Numutkeun legenda dibawa ageman bon Tibet Tonpa Shenrab Miwoche nu neruskeun devils, nu ieu dipaling kuda. Shenrab cicing di XIV. milénium A.D .. Sumping ti Olmo Lungring (Western bagian Tibet) di wétan Ageung Tazig Iran. Ieu pisan pamingpin.

Numutkeun versi sejen lahir di Olmo Lungring darat di luhur Yundrung Gutseg, ogé katelah gunung salapan swastika - konon ditempatkeun hiji kana sunscreen puteran lianna. Manehna nangtung persis dina sumbu di dunya. Ieu lumangsung di kali nalika dewa India lietali vimanách na ngarah ka perang kosmik.

Numutkeun versi katilu tina sagala geus lumangsung di rada engké, ngadeukeutan ka waktos urang. Muhun Shenrab ogé dibawa ku aranjeunna pakarang suci di India katelah vajra (kilat meuntas dina bentuk swastika a) jeung geus saprak geus di Tibét chrámoch ngajaga ritual dorje, dijieun numutkeun modél tina pakarang mimiti Shenrab legendaris.

Élmuwan yakin yén Shenrab Miwoche sabenerna bisa janten inohong sajarah anu ningkatkeun aturan jeung ritual kaagamaan bon na oge cikal bakal pembaharu sejen - Lugo genus nu Shen.

Lamun sanggeus Shenrab tetep catetan ukur sketchy na Shenchen Luga sabenerna eksis. Anjeunna lahir di 996 sarta ngagaduhan bonské kumawula ti imam Rashaga. Disumbangkeun ku cara néangan anu berharga heubeul (i.e. teks suci). Éta manéhna manggihan tilu reels, anu anu kaasup dina hasil lajeng agama bon niatna menyimpang tina kasusah Trisong Detsen - pangawasa Tibét sanggeus propagated Budha.

Hubungan antara Budha sarta imam teu ngabentuk ogé hiji. Budha subjugate sakabeh Tibet sarta ngusahakeun pikeun ngabasmi tatakrama lokal tur iman. Dina-sadia wewengkon, urang geus junun. Tapi oge leres yen Budha di Tibét ieu husus dipikaharti sarta teu saperti dina India.

Sanajan kitu, daya tahan tina pengikut agama bon sumping di kebangkitan tina Budha kapaksa geuwat ngenalkeun hiji rezeki anu jalma anu maot dina perjuangan pikeun fiksasi iman alus, bakal jadi dibebaskeun tina hukuman karmic!

Pikeun Xi. stor. bon ageman dicaram dina maot, hukuman kriminal. Tungtungna, aranjeunna kapaksa buka panganut Bon dipiceun gunung tinggi, disebutkeun aranjeunna tos rengse exterminated. kaayaan robah di XVII. Stor., Nalika ieu dina peran Panchen Lama budak dipilih ti komunitas ieu. Najan kitu, manehna nampik ngalanggar watek sareng sadaya kulawargana jeung baraya mun Budha. Megatkeun neruskeun lapor ka kapercayaan maranéhanana dina tempat dimana manehna dilahirkeun. Ti waktos éta, kumaha oge, relatif ka bon ageman imam ningkat sarta ninggalkeun kamar maranéhanana.

A ritual husus

salah No weruh salaku sakali seemed moal practicing ritual jeung agama bon. teks heubeul nu aranjeunna ningali pengikut anu ngan salinan XIV. stor. Muhun, dina periode anu kapaksa tembus bon aliran mazdaizmu sarta Budha. Sanajan kitu, ritual nu tangtu anu Tapi asal pisan kuna.

Palaksanaan custom of a astana celestial ngamimitian wae dina poék kantos nalika pengikut Bon usaha pikeun ngahontal langit katut terjun gigireun dewa maranéhanana. Dipercaya jadi pochovávanie kana taneuh atawa kana pakuburan di gunung, teu ngan cara pangalusna keur ngahontal ka sawarga. Imam latihan metoda béda tina Bachelorette panungtungan anjeun - ninggalkeun awak mayit, dina luhureun gunung ka manuk tulang beresih tina getih, atawa lantaran dianggap Lawu manusa sahingga bisa balik ka imah.

ritual sejen éta jadian ku teks rusiah. Imam bisa balikkeun hirup ka awak mayit na malah ritual ieu dipaké dina kali nalika prajurit pajoang anu dying pisan.

Kabeneran aya nu jadian nu katutupan awak manusa ukur guna ngalengkepan misi na atanapi karya tacan beres - anu excellently cocog tarung musuh, tapi henteu keur nanaon deui luyu. Jerman, peneliti di Tibét direbut a jadian misalna pikeun pilem poto. Kusabab dina Reich Katilu dipercaya dina pilem mistik tadi kasuksésan hébat.

Lamun dipaké salaku rituáloch suci Dorje gun. Tapi! Malah leuwih ulah nyieun hiji kilat panarajangan. Dorje geus jadi ukur garments bagian kňazského, vplietali anjeunna kana headband tina tangkorak stylized, sarta tulang. Malah dreum tangkorak dina nu di upacara drumming, ieu dipapaésan. Tangtu, eta nu keur dirawat tangkal, tapi miracles imam anu dumasar kana seni kontrol leuwih awak anjeun sarta sésana pikiran.

Swastika yén salaku captivated Germans tur gumbira, oge kagungan katerangan basajan - janten rapuh moal nuturkeun, nenapodobňovať panonpoé, ngahontal sagala nyalira, ulah aya jalur lampu sarta objasneniam basajan. Ku kituna, dina kanyataanana, mimiti jalur učňa ageman bon.

Imam sorangan nepi ka tungtungna ngartos, sobat dipaké pikeun asalna ti kalér ka Mali. Hubungan Friendly kalawan Hitler urang Jerman didukung dugi ahir 1943 sataun. leaderless Jerman tétéla dianggap salaku učňa sarta sababaraha sahiji malah bisa meunang nepi ka jauh jeung Jerman dimana tungtungna neangan maot maranéhanana.

Hitler milestone dina sajarah agama imam dinten bon ingkar. The pengikut agama kiwari kira di sabudeureun 10% tina sakabéh populasi Tibet sarta kaasup aranjeunna 264 Jumlah monasteries sarta padumukan.

Artikel nu patali

Leave a Reply