Texas: Déwata Lawas Dinten Kukituna Peradaban anu teu dipikanyaho ku raksasa Rockwall

14462x 05. 08. 2019 1 maca

Kami ayana di Texas caket kota Rockwall. Ngaran kota ieu mangrupikeun rujukan ka kota kuno anu sanés, anu masonis periferal henteu kahaja mendakan nalika nyobian ngagali sumur. Tembokna nutupan wilayahna langkung ageung ti 30 km2. Kalolobaanana penduduk di kota ayeuna ngeunaan ayana témbok raksasa aranjeunna henteu gaduh pamanggih, sahingga henteu terang kumaha nami kotana asalna.

Komunitas patani

Diantara anu anyar sumping nyaéta tilu lalaki TU Wade, BF Boydston sareng Mr. Stevenson, anu mutuskeun pikeun ngawangun komunitas tatanén di daérah ieu. Numutkeun kana catetan sajarah, TU Wade sareng kulawargana mimiti ngawangun dasarna imah anyar di 1852. Aranjeunna aya di sisi wétan lebak, anu ngaluarkeun Sungai Trinity caket caket kulon tepi ka kota Rockwall. Dina mangsa ngali sumur, Wade mendakan batu disusun. Digali wangsit sanésna témbok batu (en. asal. tembok batu)anu aya di handap tingkat taneuh sareng panjang pisan. Sateuacan ngagali sadayana témbok, aranjeunna usaha ngali sumur sumur. Tapi batu éta beueus pisan beurat. Saatos sakitar 9 meter, aranjeunna nyerah, sabab narik batu gedé masif pisan malah teu mungkin. Ngarah aranjeunna mutuskeun pikeun ngagali sapotong panto gigireun. Dina sakitar 10 meter, aranjeunna mendakan alcove alun-alun anu sampurna anu katingali sapertos jandela sameter sameter. Aranjeunna ngagali aci ka 12 meter, tapi mendakan yayasan masoni.

Dina waktos éta, Stevenson, Boydston, sareng Wade ngagaduhan sengketa. Saréréa miharep padumukan énggal janten namina. Nalika aranjeunna mendakan témbok batu asal. témbok batu), aranjeunna dingaranan kota Rockwall anu muncul. Inpormasi ieu disayogikeun ku Mary Pattie Wade Gibson, incu ti TU Wade. Mary mangrupikeun pendiri musium lokal pakait sareng sajarah Rockwall. Nurutkeun catetan anu salamet, anjeunna nyaksian yén karuhunna parantos ngalaksanakeun penggalian langkung jauh, nunjukkeun yén témbok perimeter kamar, kaasup petikan, perenahna di dieu. Aya ogé koridor (jalan?), Anu terasna langkung ageung.

Mary nyaritakeun hiji kasus dua lalaki anu teu dipikanyaho anu obsess milarian emas. Jelas diideuan ku Kujang ti India, aranjeunna narékahan mendakan stash anu bakal ngeusian éta. Hasilna, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun milari tukang masipér periferal gedong sanésna sareng bagian sanés jalan anu bersejarah. Aranjeunna mendakan sungut lorong sareng siling-gaya Gothic anu ditutupan - henteu langkung sami sareng Mayans. Éta lalaki mimiti sieun yén siling bakal rubuh sahingga kéngingkeun ngagali sareng mendakan emas dina koridor.

Sing langkung jero aranjeunna dug, témbok ngalegaan

Mary Pattie Gibson ogé nyaksian yén akina anu mendakan yén jero maranéhna ngali, beuki témbok ngalegaan. Ieu bakal nunjukkeun yén éta témbok / struktur anu gedé pisan anu beuratna beurat. Éta tiasa janten témbok atanapi hampang sasak.

Inpormasi lengkep anu disayogikeun ku Mr. Deweese (salah sahiji pendiri kota). Bapana ngadadarkeun yén aranjeunna henteu kéngingkeun témbok kalayan batu ngawangun. Bagian ieu malah parantos dibuka ka masarakat saprak 1936. Dina tungtung 40. taun, kumaha oge, sakali deui katutupan disangka sieun yén éta bisa runtuh.

Dina 1949, Mr. Sanders of Fort Worth, Texas, ngalakukeun ékskavasi tambahan dina témbok. Anjeunna mendakan opat batu ageung anu beurat rata-rata diperkirakeun janten ton 2,5. Tanda dina bentuk piknik anu kapanggih dina batu ieu. Batu kasebut didamel tina bahan anu atos teras aya dina jero taneuh, ku kituna pola henteu tiasa kabeneran ngahaja. Perlu dicatet yén ku taun 1950, moal aya prasasti anu sanés siga kieu.

Aya laporan panemuan séjén ngeunaan panto panto atanapi jandéla anu parantos digali langkung ti abad ka pengker. Salaku conto, 05.11.1967 ngalaporkeun hiji pasualan anu sapertos Warta Isuk Minggu. Panulis artikel teras nyatakeun: "Sakumaha anu dinyatakeun ku TH Meredith, mimiti na 20. ngantepkeun 2o. Abad, nalika aranjeunna ngali sumur sapanjang témbok, aranjeunna ngaturkeun balok batu anu arched di luhur panto atanapi jandéla. " Dina situs kapendak aya logam cincin dina soot dina batu. Analisis kimia maranéhanana ngungkabkeun yén éta diwangun ku timah, titanium jeung beusi.

Panemuan tangkorak humanoid

Disebutkeun ogé yén nalika ékskavasi aya tengkorak humanoid tina ukuran anu teu pernah aya pernahna - tangkorak buta. Saha anu gaduh éta sareng dimana éta éléh henteu seueur ngobrolkeun.

Élmuwan anu museurkeun sareng ngadatangan situs ieu pribadi nyobian pikeun nangtukeun waktos konstruksi: "Éta pisan pikaresepeun pikeun ningali wangunan aneh ieu sareng panon anjeun sorangan sareng pikir ngeunaan sajarahna. Saha anu ngawangun éta? Naon tujuanna éta dilayanan? Saha anu arsitékna? Urang gaduh seueur patarosan tanpa seueur waleran. Aya rohangan kanggo panalungtikan deui.

Usaha pikeun ngajelaskeun pembentukan témbok dina cara géologis sigana ganjil. Acan aya jalma anu teu ningali nanaon buatan. Janten urang ngagaduhan kasempetan anu unik pikeun méréskeun masalah ieu sareng sigana milari solusi anu sanés… ”

Sigana sigana tiasa ningal bagian-bagian pangwangunan pakotaan anu teu dipikanyaho yén, sapertos Mayans / Incas / Mesir, kantos tiasa ngadamel batu anu beurat pisan kalayan katepatan anu hébat dina jaman kuno. Éta ogé nunjukkeun yén gedong tiasa dikaitkeun kana legenda ngeunaan raksasa anu, numutkeun sababaraha carita, parantos nyicingan Bumi urang nembé nembé - nembé 500 taun ka pengker. Sésa tengkorakna parantos kapanggih di sababaraha tempat. Tapi éta lain carita - topik pikeun tulisan anu kapisah.

Artikel nu patali

Leave a Reply