Alkitab: kisah nyata

carita Alkitab, sakumaha dibere ka urang kiwari, dina sababaraha kasus hiji cerminan mere sajarah nyata. Sanajan Alkitab speaks ngeunaan buku salaku buku - buku anu eusi téh unchanged ti kalahiran anak, ujian ngadeukeutan confirms kanyataan yén eusina éta dina aliran waktu sababaraha kali dirobah sarta ningkat pikeun nyocogkeun ka kabutuhan pulitik waktu-Na.

Lamun ngokolakeun pikeun manggihan hiji édisi heubeul atawa hadé acan tulisan anu dimimitian formasi Alkitab téa, nya sok tempat thorny pikeun struktur kaagamaan. Ieu sok sieun éta gagasan kami bakal coincide jeung visi karuhun urang.

cut pulitik di 382 AC di Déwan Roma, éta ieu mutuskeun yén naskah téh bisa ditarima tur nu kudu dibeuleum. Jalma nu teu digolongkeun kana final a fabrikasi tina sajarah nu mindeng deeply spiritual na transformasi spiritual. Dinten glance gaduh jauh di umum kalawan ajaran Wétan. Koléktif aranjeunna nu sok disebut salaku Gnostic.