serangan bendera palsu

Operasi bendera palsu atawa bendera palsu (Basa Inggris Operasi bendera palsu atawa bendera palsu), Atawa Operasi handapeun hiji bandéra asing operasi covert dipingpin pamaréntah, Corporation atawa organisasi séjénna anu dirancang sangkan aranjeunna némbongan meh geus rengse ku batur. Ngaran ieu diturunkeun tina konsép militér ngalayang warna palsu, Atawa bedah dipigawé di séjén kelir (nasional) ti jalma anu bendera tanah air. Kontras, operasi bendera palsu teu dugi ka konfrontasi militér jeung bisa lumangsung dina sektor sipil tur di peacetime, misalna. Dina kagiatan layanan kecerdasan. [Sumber: Wiki]