eling koléktif

Dimana urang narik pangaweruh jeung kaahlian urang? Urang sadayana indit ka sakola, teras masih kedah ceramah dina luhur sarta urang baca buku. Tanpa nengetan ditambahkeun, urang diajar loba hal ti kolotna, babaturan na pamustunganana media. Tapi ieu sagalana?

Loba pamikir hébat sabab butuh Nikola Tesla, Albert Einstein, kaasup komposer Amadeus Mozart, Ludwig van Beethoven dina unison ngaku yen inspirasi asalna tempat di bojong semesta. Sarerea dinya éta téorina. Aranjeunna sapuk tapi yén Aisyah ilham moal prestasi sorangan, tapi sumping wae luar...

Kiwari, loba ngomong eling koléktif, médan morphogenetic atawa Akasha.