rusiah Nazi: guha bawah tanah pikeun kapal selam

210649x 28. 07. 2018 1 maca

Dina September 1944 éta di pulo Alexandra Land, nu milik nusantara Franz Josef Land, dijieun kapanggihna sabenerna unik. Kapanggih Rahasia Nazi. panyumputan Underground dirancang ku kapal selam Jerman. Tapi jadi jauh aya informasi resmi dina subjék ieu, ngan sababaraha nyebutkeun dina media ...

guha inaccessible

Dina ahir 50. hiber mimiti dina samenanjung airmen Polar deukeut urut airfields Jerman, ngawangun hiji deui, tapi bandara Soviét. Sajauh teu jelas naha eta ieu mutuskeun moal ngagunakeun hiji, merenah lokasina jeung well-dilengkepan landasan nu aya ...

Salila pangwangunan shafts ventilasi nu kapanggih, nu mimitina buka unnoticed. Tapi tuluy maranehna noticed aranjeunna acak pilots anu surveyed jangkungna bandara Jerman. Aranjeunna noticed lawang ka guha handapeun batu, tapi handap maranéhna gagal datang ka handap sabab anjeunna pasang, sarta guha laun ngiles handapeun caina ... Ngan engké tétéla yén geus dina bulan Séptember 1944 ari dina komandan basa Nazi of minesweepers T-116, kaptén VA Babanová .

Pananjung dasar Nazi rusiah

Minesweeper T-116 bareng jeung minelayer nu Murman dikirim ka Franz Joseph Land jeung Pulo Sumatera of New Bumi "alatan dina pangiriman usum crews inventory stasiun météorologi". Teu lila saméméh T-116 di Laut Kara sank musuh kapal selam Jerman U-362. Diantara kapake na ieu kapanggih hiji kantong kanvas jeung sababaraha dokumén. Éta atra yén hiji komandan diajar tina basa rusiah tina kapal selam ka Pulo Arktik.

Dina Minggu 24. September 1944 116 T-Murman jeung ngadeukeutan ka ujung tiris anu ogé bagéan lima puluh kilométer ti coves sepi (Franz Josef Land). Lajeng kapal eta. és Murman dileupaskeun ka arah stasiun polar, minesweeper nangtung na waited keur dirina. Ieu kudu dicatet yén Babanová ngagaduhan hiji tugas deui: néangan dasar Nazi rusiah. Ieu ngeunaan saminggu saméméh balik Murman, jadi manehna ngancik parahu nuju Alexandrina nagara.

Di bojong batu nu

Kasaksian ngeunaan "lalampahan" nu dicokot ukur tina sumber resmi, anu cunduk jalma kalawan saha Babanová bagikeun kapanggihna na ... Perlu dipikanyaho yén manéhna indit ka handap léngkah batu sempit jero batu dina. Anjeunna digambarkeun hiji Ecological ukiran kana batu nu, wangunan timbered nyaman, dilengkepan fireplaces jeung sagala rupa nu geus disumputkeun handapeun jaring kamuflase. Katuhu di puseur komandan basa kapanggih dua minesweepers dok. Dina salah sahijina ngadeg Demag bango dirancang pikeun nanganan Pertambangan sarta torpedoes. The bango kadua ieu dipaké pikeun ngalereskeun tur ngecas batré. kabel listrik éta pinuh hanca.

Sagalana Babanová nerangkeun rada cocog déskripsi basa keur kapal selam diwangun ku Reich Katilu, disebutkeun dina memoar of Laksamana Karl Doenitz. wangunan ieu umumna kabagi kana wadah buleud, sarta masing-masing sahijina sakaligus bisa manggihan tilu opat kapal selam. Wadah buleud anu dipisahkeun ku tembok beton kandel. Ti laut, unggal aranjeunna geus ditangtayungan ku gerbang masif anu ketebalan téh leuwih ti dalapan méter. Ieu kapal selam bunkers super-ditangtayungan dialirkeun sadaya hambalan persiapan kanggo perjalanan jeung awak nu henteu wungkul disusun pikeun operasi hareup, tapi maranéhna boga dieu na bersantai di méwah. Aya diwangun gudang jeung suplai jeung kadaharan.

Top rusiah guha lokasi!

Ku kituna dimana manggihan dasar, nu mucunghul Babanová? peneliti kontemporer, anu dumasar kana kasaksian sorangan, teu mung kaptén tapi Mazuruk Kolonel, commanding perwira ti pilots polar sumping ka kacindekan yén éta téh perlu néangan deui dina sumpah palapa sahiji situ na bay Pineginovým Dačná atawa deukeut ka glacier wétan pulo ... ku jalan, utamana di wewengkon nu glacier di tengah 70. anjeunna manggihan kapal selam atom Amérika, awak nu taliti ditalungtik kekeran batu sakurilingna. Kadua kalina ieu dina titik ieu junun néwak di 2000. Naon Amerika pilari?

Babarov papanggihan na teu nyiapkeun hiji laporan tulisan resmi. Dina acara naon, di dokumen archival of Staf tina armada Northern, euweuh mention nu guha underground misterius pikeun Alexandrina nagara. Ieu mungkin nu dokumén ieu téh masih diteundeun handapeun judul nu "rahasia"?

Artikel nu patali

2 komentar on "rusiah Nazi: guha bawah tanah pikeun kapal selam"

  • daffodil nyebutkeun:

    Aya kungsi manggihan hal metot aya malah prajurit biasa teu kalibet. Sanajan kitu, dina konteks eta, aneh nu loba fasilitas bawah tanah anu ditinggalkeun di ahir perang, sarta pinuh dilengkepan kota bawah tanah atawa deukeut ka parantosan, masih datang di lajeng konteks Perang Tiis, alat ieu bisa jadi konci lantaran maranéhanana éta bisa tahan dina SW tur nuluykeun produksi. Éta nyandak naon maranéhna bisa na entrances biasana detonated bari nilai maranéhanana éta hébat jeung ieu karunya a wasted kahirupan mangsa pangwangunan na. Salaku lamun wangunan Jerman anu kumaha bae dilaknat ....

    • haness nyebutkeun:

      Pasti kabeh komentar Anjeun kaharti, tapi tingali tina perspektif ahir perang, nalika dina mangsa éta ieu mah jelas cara eta bakal béda sanggeus bagéan tina perang dunya. Anu bakal geus gotten yén sanggeus tarung katurunan dina hareupeunana barat sanggeus sataun 1945 nu Ngahijikeun Tatar sektor "barat" jeung kreasi "Western" Jerman kalayan sagala konsékuansi na. Ku kituna lamun éta waktu, rada aranjeunna ngancurkeun sagalana, ku kituna euweuh di leungeun musuh. Upami teu kitu, Abdi bogoh ka "Militér Urbanism" na wungkul kuciwa nu loba hal cageur dugi dinten kusabab sababaraha objék éta teu nyata "vymakané.

Leave a Reply