konstruksi jero cai misterius deukeut Pulo Yonaguni

410841x 28. 05. 2018 1 maca

Sajarah manggih arkéologis pisan rupa-rupa. Mindeng ahli anu néangan footsteps wibawa peradaban sarta puluhan. Sarta kadangkala éta cukup divers teuleum, sarta lamun manéhna untung na di tempat katuhu, nembongan saméméh panon na tetep di kota kuna (ie. Podvoddní wangunan). Éta naon anu lumangsung di cinyusu 1985 instruktur diving Kichačiro Aratake lamun dipigawé dives dina cai kalayan hiji pulo Jepang leutik Yonaguni.

Kuring Nangtung pocong

Deukeut bank, di jerona 15 méter, manéhna noticed platform batu badag. Lega plat datar ditutupan ku ornamén dina bentuk rectangles jeung intan, diliwatan kana sistem intricate tina undak anu diliwatan hambalan badag handap. Wewengkon obyek "fallen" jejeg kana témbok handap ka jero 27 méter.

palika on Anjeunna dilaporkeun kapanggihna maranéhanana, Professor Masaki Kimura, A spesialis di géologi laut sarta Matématis di Universitas Ryukyu. Professor nyungsi kabetot, sarta sanajan lolobana kolega-Na nya skeptis, Kimura donned wetsuit sarta angkat ka laut ngajajah subjek. Saprak harita anjeunna geus dipigawé leuwih ti saratus dives, sarta kiwari teh ahli greatest dina widang ieu.

Professor lila afterwards dikelompokeun konferensi pers ka ngembarkeun yen Ieu kapanggih kota kuna saméméhna kanyahoanTur dibere ka masarakat umum nyungsi poto, diagram na gambar. élmuwan nu dipikaharti yén nalika kaayaan struktur jero cai mana ngalawan mayoritas overwhelming tina sajarah jeung mere eta risked reputasi ilmiah na.

Nurutkeun manéhna, éta téh kompléks gigantic wangunan nu ngawengku istana, monumen komo stadion nu sistem interconnected jalan na jalur. blok batu masif, cenah, aya bagian tina susunan badag struktur jieunan ukiran kana batu nu. Kimura ogé kapanggih nyatu torowongan, sumur, tangga komo ngojay.

stumbling-block

Saprak harita, terus puseur panalungtikan deukeut Yonaguni. ruruntuhan ieu struktur pisan sarupa megalitik di loka lianna - Stonehenge di Inggris, sésa-sésa Minoan peradaban di Yunani, piramida di Mesir, Mexico sarta Machu Picchu dina Peruvian Andes.

Jeung tukang-disebutkeun boga di undak umum sarta tampilan misterius resembling a sirah manusa ku headdress bulu.

Malah téhnologis "peculiarity" tina struktur jero cai nyarupaan rarancang struktural sahiji kota inca. Ieu pinuh conforms kana ekspektasi ayeuna, yén pangeusi kuna tina Dunya Anyar, anu neundeun pondasi tina peradaban tina Mayans, Incas sarta Aztecs sumping ti Asia. Tapi naha élmuwan ngakibatkeun sengketa pengkuh tur pernah-tungtung ngeunaan Yonaguni? masalahna nyaeta écés dina estimasi waktu nalika kota ieu diwangun.

Kapanggihna jero cai teu cocog kana sajarah kontemporer

ieu Kapanggihna dina sagala hal teu cocog kana versi kiwari jujutan. Ukur geus ditémbongkeun yén batu nu eta ukiran Yonaguni, ieu banjir sahenteuna saméméh 10 000 sababaraha taun ka pengker, jadi lila saméméh pangwangunan piramida Mesir jeung wangunan cyclopean budaya Minoan, teu nyebut konstruksi tina India kuno. Nurutkeun kana sajarah resmi cicing di waktu éta, urang di guha tur ngan junun ngumpulkeun tutuwuhan jeung moro.

Yonaguni makers hypothetical kompléks bisa tapi dina waktu éta geus machined batu, aranjeunna kedah boga parabot luyu jeung kontrol géometri, nu sabalikna jeung konsép tradisional sajarah. Tingkat téhnologis relevan ngahontal Mesir 5 000 taun engké, sarta lamun urang nampa versi tina Professor Kimura, anjeun bakal kudu nulis balik sajarah.

A Ku alatan éta, kiwari, seuseueurna ulama resep versi yen sumpah palapa aneh deukeut Yonaguni nyaéta karya pasukan alam. Dina pamadegan skeptics eta kabeh dimimitian kusabab sahiji ciri husus anu cliffs batu ti mana objék muncul.

Sipat sandstone anu dibeulah longitudinally, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngajelaskeun terracing malah kompléks geometries blok batu masif. masalah, kumaha oge, aya bunderan biasa multiplexed nu kungsi kapanggih, jeung simétri blok batu. Ieu ciri sandstone teu tiasa ngajelaskeun, sarta jadi konsentrasi kabeh awak misalna di hiji tempat.

Skeptics waleran kana patarosan ieu ulah, sarta jadi dayeuh jero cai misterius janten keur sejarawan sarta arkeolog stumbling block. Ngan dina naon ngarojong sarta lawan tina kompléks batu jieunan satuju eta mangrupa hal anu geus banjir salaku hasil tina bencana alam, anu di sajarah Jepang éta sababaraha.

putusanana

Tsunami pangbadagna struck pulo di dunya Yonaguni 24. 1771 April, gelombang ngahontal nepi ka 40 méter lajeng pupus urang 13 486 ancur 3 237 imah.

tsunami dianggap salah sahiji musibah alam greatest nu pencét Jepang. Ieu mungkin nu musibah sarupa tiwas sarta peradaban kuna anu diwangun kota deukeut Pulo Yonaguni. Professor Kimura diwanohkeun dina modél komputer 2007 tina struktur jero cai dina konferensi ilmiah di Jepang. Numutkeun asumsi nya ku aranjeunna deukeut Pulo Yonaguni nyaéta sapuluh jeung lianna lima nu di pulo Okinawa.

The ruruntuhan masif nyertakeun hiji aréa leuwih ti 45 000 kilométer pasagi. profesor ngira-ngira yén umur maranéhanana nyaéta sahenteuna 5 000 taun. Eta ngagunakeun stalaktit heubeul, kapanggih dina guha nu éta salaku dianggap banjir sapanjang kalawan kota.

Stalaktit jeung stalagmit kabentuk ngan di darat, sarta mangrupa hasil tina prosés pisan lengthy. guha di jero cai jeung stalaktit, nu nu kapanggih deukeut Okinawa, némbongkeun yén wilayah ieu sakali daratan.

"Struktur panggedena Sigana mah a multi-tahap piramida monolithic pajeulit jeung tinggi 25 méter," manéhna nyebutkeun dina wawancara Kimura.

profesor diulik ruruntuhan ieu salila sababaraha taun jeung mangsa survey ku cara noting nu kamiripan antara struktur jero cai jeung jelema anu kapanggih salila excavations arkéologis di darat.

Ruruntuhan jeung significance maranéhna

Salah sahijina nyaéta semicircular cut dina plat batu atomna lawang ka benteng di daratan. Nakagusuku Castle di Okinawa ngabogaan semicircular lawang sampurna has tina Ryukyu Karajaan di 13. abad. Sejen dua jero cai Megalit, hiji blok dua puluh-suku study dina samping posisi nangtung ku samping, oge coincides jeung megaliths kembar di bagean Jepang sejen saperti ka Gunung Nobejama Préféktur Gifu.

Naon nu ngabejaan urang? Sigana mah a kota dina seabed deukeut Pulo Yonaguni éta bagian tina hiji loba nu leuwih gede konstruksi rumit sarta nuluykeun kana daratan. Dina basa sejen, Baduy kuno Jepang dinten ieu anu disusun tur diwangun wangunan di pulo impian anjeun, tapi mangrupa musibah alam, meureun tsunami anu pohara kuat ancur bungbuahan buruh maranéhanana.

Naon ieu, anu kotana di jero cai tina Yonaguni geus ngarobah panempoan kami tina sajarah salaku élmu. Paling arkeolog yakin yén peradaban manusa jengkar ngeunaan 5 000 sababaraha taun ka pengker, kumaha oge, sababaraha ilmuwan anu sahiji pendapat anu maju peradaban bisa aya di bumi sateuacan 10 000 sababaraha taun ka pengker kukituna disapu jauh alatan sababaraha bencana alam. Kota di Yonaguni mangrupa bukti éta.

Artikel nu patali

4 komentar on "konstruksi jero cai misterius deukeut Pulo Yonaguni"

  • Jase nyebutkeun:

    Alus poé. Kuring boga sual dimana kuring bisa manggihan incidence of UFO di Républik Céko? Daptar tempat dimana maranéhanana kasampak na dimana maranéhna muncul. hatur nuhun sateuacanna kanggo jawaban anjeun

    • Jase nyebutkeun:

      ouuu hampura dieu eta meureun belonged

    • Martin Horus Martin Horus nyebutkeun:

      Teu milik didieu, tapi ramatloka ieu sagemblengna dedicated nanaon rongkah, sahingga anjeun teu jadi lepat.
      Dina sual anjeun, sanajan maranehna euweuh jawaban pasti, sabab henteu jawaban universal.
      Abdi teu bisa mamatahan anjeun dina masalah ieu tiasa ngalakukeun na kumaha balik ngeunaan pasamoan kalayan extraterrestrials sabalikna.
      Firstly, ulah janten skeptic, moal malah hiji sél tunggal awak anjeun expels dirina tina sagala skepticism.
      Bréh, urang hayang ningali hiji UFO, menta semesta naha maranéhna hayang papanggih, mikir gagasan ieu masih irung dina sirah nya.
      Upami Anjeun gaduh jiwa murni tur pikiran jeung yakin yén sakali dočkáš.
      Ieu bisa lumangsung isukan, minggu hareup, sataun hareup, tapi meureun pernah, ngan ukur gumantung kana Anjeun tur pendekatan Anjeun.
      Atuh hal anu sarua jeung kuring gé ngabejaan Anjeun terus terang yén Abdi geus katempo UFOs sababaraha kali yen anjeunna teu cacah, datang ka kuring bagéan sampurna alam hirup abdi.

    • OKO OKO nyebutkeun:

      Candak katingal didieu, dimana eta ieu dilaporkeun dina aréa kami: http://www.projektzare.cz/
      Sanajan ngaran disada aneh, tapi ulah ngantep nu fool anjeun. Bisi nu total sightings paruk nyobian pikeun misahkeun éta sisikian (can écés) ti chaff (diberesihan). Dina rekomendasi handap Abdi teu bakal ngandelkeun teuing, tapi eta geus nepi ka anjeun :-)

Leave a Reply