Melts angka tujuh

113533x 15. 03. 2018 1 maca

Loba nu tina pamadegan yén angka tujuh mangrupakeun hal pisan mahiwal. Tur éta leres yén angka tujuh teh paling nyebar di budaya populér (tujuh taun misfortune, tujuh ravens, sapatu tujuh-liga, jsb). Roma sarta Moscow anu diwangun dina tujuh pasir na Sang Budha diuk di handapeun hiji anjir, nu miboga tujuh fetuses.

Naha aya inohong ieu geus mistis? Urang bakal coba pikeun néangan jawaban.

jumlah suci

Jumlah tujuh boga hubungan langsung jeung dasar sadaya agama utama dunya. Dina Perjanjian Old speaks tujuh poé (genep poe proses penciptaan jeung dinten katujuh tina sésana), di Kristen urang tujuh virtues jeung tujuh dosa deadly. Dina Islam, tujuh Gerbang Paradise jeung tujuh langit katut jamaah ka Mekah tujuh kali babak éta Kaba

Jumlah ieu dianggap sakral nalika zaman kuna, sarta bangsa béda anu teu boga sambungan saling. Mesir kungsi asalna tujuh dewa pang luhur jeung aktual angka tujuh éta simbol hirup langgeng sarta belonged mun Osiris. The Phoenicians kagungan tujuh Kabir (poz.překl:. Dewa, mayungan pelaut), Persia Allah Mithra kagungan tujuh kuda suci tur Parsis yakin yén tujuh malaikat anu nangtung ngalawan tujuh setan kitu ogé tujuh imah sawarga téh jawab tujuh dwellings di di dunya teh. Dina doktrin Mesir kuna speaks tujuh nagara bagean purifikasi on jalan mun pamutahiran na nalika iinditan ka karajaan kuno maot kungsi jadi nungkulan tujuh Gerbang dijaga. Hirarki imam loba bangsa Eastern dibagi kana tujuh tahap.

Ampir sadaya nagara, miheulaan candi kana altar tujuh derajat. Dewa Babilonia pangluhurna nya tujuh. Di India, allegorically nembongkeun tujuh hambalan tina jiwa embodied liwat tujuh floors of pagodas Palasik nu leutik nuju luhur. Atoh, didieu urang eureun bari ...

Teu aya ragu eta sakabeh kasus ieu tujuh angka kudu boga hal di umum. Hal maranéhna bisa nempo atawa ngarasa sagala bangsa, irrespective tina kaayaan jeung tempat dimana maranéhna cicing.

Sarta hal nu bisa jadi mung overhead langit! Di dinya anjeun bisa ningali tujuh banda angkasa brightest - panonpoé, bulan, Mérkurius, Vénus, Mars, Saturnus sarta Jupiter.

Di jaman kuno, urang éta gumantung kaayaan alam, anu nangtukeun panen nu bakal datang. hujan mangpaat anu tampi salaku godsend sarta halodo istilah-salami hukuman pikeun dosa. Pangbadagna tur brightest béntang anu dianggap kakuatan ketuhanan pangpentingna, jeung kana waktu aranjeunna geus jadi tujuh dewa.

Dinten katujuh tina sésanaHarmoni sarta kasampurnaan

Jumlah suci laun ditembus kana kahirupan poéan urang.

teks Starohebrejských dina tatanén urang manggihan aturan nu ngarah ka kanyataan yén tanah ieu diwenangkeun ngabohong sataun fallow. Unggal taun katujuh, sawah henteu dibudidaya, sarta alatan euweuh panén anyar éta dina waktu nu dilarang cageur hutang.

Di jaman Yunani, anu prajurit anu dicabut tina ngahargaan nu teu diwenangkeun pikeun némbongkeun salila tujuh poé ka masarakat. Aya ogé pertama kali, luyu jeung mitos, mucunghul tujuh-string lyre yén belonged mun Apollo, dilahirkeun dina dinten katujuh bulan.

observasi ilmiah mantuan nangtukeun yén béntang ditingali ku mata taranjang geus enumerated Sun, Bulan, Mérkurius, Vénus, Mars, Saturnus sarta Jupiter anu salawasna situated dina jarak anu sarua ti unggal sejen tur ngiderkeun sapanjang orbit nu sarua.

Tur jadi mimiti angka tujuh dianggap Jumlah harmoni sarta kasampurnaan.

Élmuwan nagara béda diitung yén panonpoé téh 49 kali leuwih badag batan Bumi (ie. X 7 7) dina alam jeung nyatet ayana tujuh logam dasar (emas, pérak, beusi, raksa, timah, kalungguhan jeung tambaga). Ieu oge tujuh treasuries kawentar jeung tujuh dayeuh, abounding kalawan emas.

Tapi dina pamanggihan paling istiméwa anu pakait jeung organisme manusa, hakim pikeun diri. Periode awéwé kakandungan anu poé 280 (x 40 7) dina tujuh bulan, paling barudak ngawitan prune huntu hareup jeung sabudeureun taun 21 (x 3 7) manusa dieureunkeun tumuwuh.

Malah leuwih luar biasa nyaeta kanyataan yén waktu hatching chicks atawa kakandungan di dunya sato téh mindeng kakalian tujuh. Mouse miheulaan pups di ngeunaan 21 poé (x 3 7), kelenci jeung beurit di 28 (x 4 7) jeung hens oge 21 poé.

ahli kuna éta yakin yén awak manusa anu renewed unggal tujuh taun jeung sagala kasakit tumuwuh dina siklus tujuh poé.

Dinten katujuh tina sésana

perhatian husus nu geus devoted kana jumlah anu saprak jaman baheula, ieu pakait utamina ku béntang brightest di langit, bulan. Urang nyaho opat fase lunar, nu séjén sanggeus tujuh poe.

Luyu kalawan fase bulan dijieun ku kalender Sumerians purba mana tiap bulan éta opat minggu sanggeus tujuh poe.

Dina Babul éta unggal poé katujuh, nu ditandaan parantosan tina fase lunar, dedicated ka dewa bulan Sina (Nanna). dinten ieu dianggap picilakaeun jeung ka refrain tina musibah naon, dijieun anjeunna hiji sésana poé.

Dina tulisan Claudius Ptolemy (astronom Yunani, 2. Abad Maséhi) nyebutkeun yén Bulan, awak celestial pangdeukeutna, éta mangaruhan sagalana. Ieu masalah pasang nu, ngaronjatna sarta nurunna tingkat walungan, ngan kitu ogé jeung tumuwuhna paripolah jalma jeung tutuwuhan. Unggal bulan anyar boga pangaruh dina pembaharuan alam jeung panyaluran energi manusa.

Jeung nomer tujuh éta kasampak salaku pangpentingna dina manajemen siklus na rhythms kayaning kalahiran, ngembangkeun, sepuh jeung pati.

Hartina siklus lunar ieu kiwari dikonfirmasi ku nalungtik ngeunaan sababaraha fosil ganggang nu mukim di ratusan Bumi tina jutaan taun saméméh bentuk luhur hirup. Ieu ieu kapanggih yén aya dumasar kana rhythms tujuh poé.

leungit Colosseum

Tapi oge leres yen karuhun urang (jeung pengikut maranéhanana) éta teu salawasna bisa "mindahkeun" sagalana dina angka tujuh atanapi lilipetan na.

Contona, dina artworks hébat ti tukang éta écés leuwih ti tujuh, sarta dina konteks ieu, rupa filosof anu ditugaskeun ka Tujuh Kaajaiban objék béda. Kadangkala daftar leungit Colossus of Rhodes, sakapeung mercusuar Iskandariah jeung Colosseum.

Nalika diajar hukum metrics némbongkeun yén nerýmovaný ayat pangpanjangna (hexameter) ngandung hiji maksimum genep suku; sagala usaha pikeun nambahkeun tujuh suku ngarah ka runtuhna sahiji ayat.

Hiji masalah sarupa lumangsung sanajan dina musik, dina tekenan keur waktu katujuh oge kritis kanggo kalimah musik - Ceuli kami ngarasa salaku pikaresepeun.

Newton, sanggeus kapanggihna spéktrum warna, dituduh minat kaleuleuwihan. Ieu transpired yén panon manusa teu bisa ningali biru jeung jeruk kelir dina formulir murni maranéhanana. élmuwan kasebut, ieu dipangaruhan ku jumlah gaib tujuh, sahingga ngawanohkeun dua kelir tambahan.

Teu install kadalapan ka tabél!

panalungtikan ayeuna nunjukeun yen angka tujuh tiasa misteri hiji malah dina yuswa komputer.Wangunan ku tujuh

Élmuwan ti California Institute BioCircuits menyimpulkan yén tujuh mangrupakeun jenis teh sarua kapasitas maksimum mémori operasional otak. Ieu dikonfirmasi ku test basajan lamun salah geus compile daptar sapuluh kecap lajeng baranahan deui ti memori. Dina kalolobaan kasus, recalls maksimal tujuh ungkapan.

Hal sarupa pisan lumangsung lamun subjék saméméh Sprinkle sababaraha pebbles jeung nanya nya di hareup diperkirakeun jumlahna maranéhanana. Lamun lima atawa genep batu, laju kasalahan pisan leutik, nalika anjeun ningali katujuh, laju kasalahan nambahan. Lamun batu malah leuwih lengkep, janten miscalculations dilawan. memori operative otak anu geus ngeusi informasi anyar jeung mindahkeun heubeul.

panalungtik Polandia, Alexander Matejko, nu ngurus kaayaan pikeun digawé kreatif menyimpulkan yén jumlah optimal group sawala ilmiah nyaeta tujuh urang. Dipikawanoh tani ti Kuban, Vladimir Pervickij yén di 60. taun diusahakeun ngahontal pamotongan threefold, teras wangsit sababaraha Rahasia sukses na, ngahontal grup tujuh urang.

Ahli sosiologi ngajawab yén dina tabel sami teu tiasa ngobrol silih leuwih ti tujuh urang, nalika jumlahna naek, direcah jadi grup dumasar kana kapentingan maranéhanana.

Naha anjeun nempo naha éta dina pilem megah Tujuh atanapi jumlah Tujuh Samurai Pahlawan dieusian bagja Jumlah? Anjeun apal karakter ieu sarta ngaran maranéhanana. Dina acara anu bakal leuwih pahlawan, salah sahijina bakal turun kaluar ti memori pemirsa. Filmmakers meureun maca hiji risalah diajar dina subjek tapi intuisi ngarasa situasi jeung dipercaya sipat gaib tina angka harmoni sarta kasampurnaan.

Artikel nu patali

Hiji Comment ka "Melts angka tujuh"

  • petrvetr nyebutkeun:

    Kuring nanya ngeunaan bodo, tapi kumaha mungkin yen artikel ieu ayeuna-diterbitkeun boga pintonan 5000 jeung sababaraha nu teu boga sabulan. Nu tangtu bakal euweuh. 7 éta jadi metot?

Leave a Reply