Taj Mahal: kuil Kuna atawa astana karajaan?

14503x 13. 03. 2018 1 maca

India Taj Mahal dianggap salah sahiji wangunan paling geulis di dunya sarta manifestasi leres cinta manusa pikeun awéwé.

Carita Taj Mahal weruh lolobana jalma nu nyarita, ti attendants. Nurutkeun manéhna, konstruksi diusulkeun ku arsiték Iran Ustad Isa keur India Shah Djahani Dinasti Mogul tugu sakumaha pamajikanana Mumtaz Mahal anu maot di kalahiran. Sakola di India keur diajar yén konstruksi nyandak 22 taun (1631 - 1653) jeung geus dicokot bagian dina eta 20000 artisans jeung buruh ti sakuliah dunya.

Tapi kumaha lamun aranjeunna ukur fiksi India bohong pamaréntah?

Professor PN Oak, panulis Taj Mahal - True Story (Taj Mahal: The True Story) yakin yén dunya geus deceived. Anjeunna ngaklaim yén Taj Mahal teu kubur Ratu Mumtaz Mahal, tapi Hindu kuil dewa Siwa heubeul (lajeng katelah Tejo Mahalaya) uctievaného Rajput dinasti Agra.

Ieu bakal mindahkeun formasi struktur 300 taun saméméhna ti éta jaman Djahani Shah. Hiji alesan stop kontak nu dirojong ku fakta sajarah. Anjeunna manggihan yén catur Djahani asalna ngambil alih Bait karaton dedicated ka Siwa ti Maharajah of Jaipur Sing saha Jaya. Engké, anjeunna diteundeun tiiseun pikeun peringatan keur pamajikanana. Dina dvornej sorangan Badšachnama babad ieu disebutkeun yén salaku loka astana Mumtaz bakal ngawula ka karaton geulis di Agre ti Džaja Sing saha. Maharaja di Jaipur geus komitmen ninggalkeun meunangna Temple dina rusiah.

Waktu éta ieu mah nanaon luar biasa nu meunang candi sarta ngonci ilahar dipake salaku pamingpin pakuburan Muslim. Albar conto Humayun sarta dimakamkeun di istana misalna.

Sagalana mimiti ngaran. Ek nyebutkeun yen kecap Mahal wangsit ampir euweuh gagah teh Babad publikasi atawa malah dina ceurik getih tina pamaréntah di Shah Djahani sarta geus pernah kungsi dipaké pikeun sagala wangunan di sagala nagara Muslim. Anjeunna nyerat: "Ngarti kana ekspresi Taj Mahal diturunkeun tina Mumtaz Mahal teu logis sahenteuna dua alesan. Pikeun kahiji kalina, ngaran dirina éta pernah Mumtaz Mahal tapi Mumtaz-ul-Zamani. Kadua kalina, urang moal bisa ngaleungitkeun tilu hurup mimiti ngaran awewe, sangkan turunan nami asal wangunan. "Anjeunna ngaklaim yén Taj Mahal mangrupakeun versi dirobah kecap tejo Mahalaja, hartina Siwa Istana.

Tapi naon lajeng ku carita fairytale of ľúbostným? Ek nyebutkeun yen ngayakeun catetan sajarah karajaan ti waktu ka Shah Djahani teu nyebut manehna. Anjeunna ogé kapanggih yén Professor Marvin Gedang New York nyandak sampel ti lawang walungan. Metoda Radiometric ieu kapanggih mun boga panto 300 taun heubeul ti catur Djahani. Saterusna, a traveler Jerman Johan Albrecht de Mandelslo anu dilongok Agra dina taun 1638 (yud 7 taun sanggeus pupusna Mumtaz), ngajelaskeun kahirupan di memoároch kota, tapi teu nyabit pangwangunan Taj Mahal.

Bukti sejen stunning aya tulisan Mundyho of Peter, hiji Englishman anu dilongok Agra dina taun sanggeus pupusna Mumtaz. Anjeunna nyerat nu Taj Mahal éta hiji wangunan penting lila saméméh waktu Shah Djahani.

Ek dina bukuna ogé nujul kana loba irregularities dina arsitektur jeung desain, nu ngarojong tézu Taj Mahal ilaharna candi Hindu teu Mauzóleum.

Taj Mahal ti mimiti dilayanan

Témbongkeun Hasil

Loading ... Loading ...

Artikel nu patali

Hiji Comment ka "Taj Mahal: kuil Kuna atawa astana karajaan?"

  • petrvetr nyebutkeun:

    Kuring Neprojezdil dunya, tapi nu kuring nempo. Hal incredibly geulis. Dimana ngagali dua blok rumah susun, nu di Amerika sorangan ngajak kaluar. Abdi ngarep pisan komentar

Leave a Reply