Sueneé Semesta: Deklarasi Kamerdikaan

68339x 07. 09. 2017 1 maca

Urang kapentingan golongan jalma anu teu dipiboga atanapi dibiayaan ku sagala Corporation atanapi pausahaan multinasional. Kami bebas dina putusan-pembuatan.

Artikel dibere, teu merta pamadegan anggota staf redaksi. Artikel:

  1. dicokot - anu diterbitkeun dina iman alus. Simkuring henteu pangarang tur henteu jawab akurasi formal atawa faktual maranéhanana. Urang boga hiji perjangjian jeung pangarang tina artikel nu bisa nyandak atanapi nganggo hak pikeun ngabagikeun artikel hasilna tina lisénsi nu.
  2. Artikel authoring - panulis pakait
  3. Tarjamahan - jawab éta tarjamahan sarta penerjemah keur eusi panulis aslina
  4. jawab tarjamahan hak cipta penerjemah sarta panulis aslina.

Nu maos informasi disadiakeun dibéré sakumaha aranjeunna. Tiap maca boga bakal bébas mutuskeun nyandak informasi yén atanapi henteu.

Nunjukkeun yen panjagaan teu salawasna sumber nulis na loba terhormat inpormasi, sababaraha (lamun henteu nu kasaksian langsung tina jalma kredibel atawa dokumén nyebutkeun tina arsip pamaréntah) dina nonton assess kualitas informasi ditawarkeun dina topik jeung ditembongkeun pintonan maranéhanana. Ieu fungsi pamiarsa pilihan pikeun nempatkeun tulisan artikel Grup Warta.

Rai cagar hak nyebarkeun artikel nu urang deem luyu. Alternatipna, saukur cutatan artikel atanapi redaksi disingget.

artikel pangarang nyaéta pamadegan subjektif tina panulis, nu bisa jadi teu ngagambarkeun pamadegan mayoritas. nyeratna téh sadar yen kontribusi na nunut ka sawala substantive.

Rai ngagambarkeun niat buka nyadiakeun informasi prioritas ti sumber anu di kontak langsung kalayan jejer anu eusi poko tina website.

niat nya éta ngahontal rai saksi langsung kana acara - naha informan poténsi atanapi karyawan pensiunan di layanan urang aktif anu daék mere kasaksian pikeun ngarekam duanana anonymity preserving sarta identitas wangsit.

Anggota staf redaksi nu kabuka jeung gagasan jeung informasi anyar jeung tina tren pamadegan.

Hayu maca téh sadar yen informasi dibere bisa jadi teu salawasna jadi 100% bener, tapi bisa ngandung perséntase tangtu sadar atawa teu eling informasi bias nu asalna ti sumber pribumi. Tur dibere kanyataan yén urang lolobana ngandelkeun informasi ti pihak katilu, teras ti sisi urang kami salawasna polah nurutkeun pangaweruh pangalusna sarta kapercayaan. Deui, éta nepi ka maca kana assess relevansi inpormasi nu.

Di luhur urang catetan masarakat umum tur ngabéwarakeun yén éta téh niat kami meta kalawan mahasiswa ITB sarta transparansi maksimum.

Kami ieu publikasi buka jejer kontroversial. Simkuring tetep anjeun sensitipitas hate urang keur eusi bermakna. Buka haté, tanpa prasangka jeung tanpa sieun.

Artikel nu patali

Leave a Reply