Setrés bisa ngarobah bau manusa

2979x 03. 04. 2019 1 maca

Sababaraha anjing pulisi bisa akal sieun, nu bisa ngarobah bau manusa. Na anu bisa jadi warta goréng pikeun nyungsi urang leungit anu makeup genetik ngajadikeun aranjeunna langkung susceptible ka stres.

worker genetik Francesco Sessa ngumumkeun 22. Pébruari di pasamoan taunan ti Amérika Akademi Élmu Pepelakan, anjing pulisi dilatih bisa teu ngaidentipikasi stressed urang ku versi tangtu hiji gén anu aub dina ngadalikeun stres. Anjing teu boga masalah identifying sukarelawan pikeun lalaki sarta awéwé anu teu stressed. pangajaran bisa mantuan ngajelaskeun naha jalu bisa ngalakukeun flawlessly salila latihan, tapi boga gangguan handap jalma dina situasi nyata.

Sagalana mangaruhan SLC6A4 gén

Sessa sareng kolega Anjeun di Universitas Foggia di Italia nya museurkeun naha sieun tiasa ngarobah aroma manusa normal sarta nyegah kamampuh anjing pikeun manggihan jalma leungit. Para panalungtik ogé ditalungtik naha gén manusa sangkan sababaraha urang bisa mempermudah atawa ngahesekeun sabalikna, anjing manggihan lagu. studi saméméhna geus ngagabung versi béda tina stress serotonin transporter gén SLC6A4 menata. Jalma jeung versi panjang tina gén nu condong nanganan stress hadé ti maranéhanana kalayan versi pondok, nyebutkeun Sessa.

Anjeunna sareng kolega Anjeun hired opat sukarelawan - lalaki jeung awewe anu unggal boga versi panjang tina gén, sarta lalaki jeung awewe jeung versi pondok. Unggal pamilon ngagem jilbab mangrupa sababaraha jam sapoé, sangkan imprinted on baju na bau. Mangka peneliti dibawa sukarelawan ka lab. Dina sidang munggaran, sukarelawan ngagem kaos jeung maranéhna teu kakeunaan stress wae. Tim nu ogé peupeus kaos utamana feminin sarta maskulin.

Hasil tina percobaan

Saatos scarves očichání dua anjing pulisi dilatih teu boga gangguan identifying salah sahiji sukarelawan di kaos 10 laporan. Anjing ngaidentipikasi unggal sukarelawan di tilu kaluar tina tilu percobaan. Saterusna, élmuwan distressing sukarelawan anu ngantep éta ngobrol masarakat awam. Hate pamilon lumpat na engapanana janten deet, nu dimaksudkan yén maranéhanana éta mamang, ceuk Sessa. stress ieu bisa ngabalukarkeun parobahan bau awakna jeung anjing lieur.

Sato di dua tilu percobaan dipilih kaos dyed stres milik lalaki sarta awéwé kalayan versi panjang tina assembly gén. Tapi euweuh dog teu bisa nangtukeun stressed jalma kalawan versi pondok tina gén nu, suggesting yén ambeu alami jalma ieu kaayaan stres langkung parobahan. Élmuwan kudu mastikeun papanggihan maranéhanana dina ulikan gedé, ceuk Sessa. Hiji tim teu acan dimimitian cara analisa kumaha sieun atawa stress robah bau awak.

Criminologist sarta élmuwan forensik Cliff Akiyama, pangadeg Akiyama na associates nyebutkeun:

"Ieu meureun bisa ngajelaskeun naha anjing bisa kalayan gampang manggihan batur jeung batur teu. awak urang meta pikeun trauma pisan béda. "

Sarerea meta pikeun stress béda

Sieun bisa ngabalukarkeun caah hormon stress nu ngakibatkeun sababaraha urang freeze, batur tarung jeung ngaji sejen. Sigana yén caah sarua robah hormonal tiasa bau batur nyebutkeun Akiyama. Tapi anu henteu hartosna yén anjing téh gunana dina nyungsi jalma leungit. Loba jalma anu kolotna culik, baraya atawa batur anu nyaho korban, manéhna nyebutkeun. kituna diculik salawasna sieun kidnappers maranéhanana, jeung sugan letting odors maranéhna unchanged.

Artikel nu patali

Leave a Reply