Stephen Hawking: kontribusi ilmiah Anyar sateuacan maot

1572x 15. 04. 2019 1 maca

Stephen Hawking dilakukeun ngan dua minggu saméméh maot kontribusi révisi panungtungan na dijieun sapanjang kalawan Thomas Hertog.

Stephen Hawking sarta studi ilmiah

studi ilmiah anu pangarang anu Stephen Hawking jeung Thomas Hertog, dijudulan "A aya lemes tina inflasi ethernal". Eta geus disiapkeun keur publikasi dina jurnal, kakara dua minggu saméméh maot Hawking urang. nalungtik masalah nu universes paralel (multiverse), sarta malah proposes cara tina ayana alam paralel mastikeun atawa ngabantah.

Kawas mayoritas overwhelming gawé Hawkingových ogé geus ditétélakeun ulikan karakter teoritis. Hawking kalawan Hertogen di dinya nyoba ngajelaskeun kumaha radiasi tukang (radiasi latar) ninggalkeun Bigbang atawa awal waktu, bisa ngajawab loba patarosan patali ka alam paralel. Hawking percaya ulikan hadir, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngabenerkeun sensor spasi jero akurat ngukur tukang radiasi nu bisa kapanggih paralel
semesta (anu sabenerna sabab aya loba, moal alam semesta, tapi ngan multiverse).

Gariswanci

spasi ékspansi métrik Gariswanci numana spasi (kaasup bagian observasi hypothetical ruang) dina unggal titik waktu anu digambarkeun ku cross-bagian sirkular:

© IBT, Wikimedia

Ulikan aslina didirikan dina bulan Juli 2017, tapi pikeun révisi final na lumangsung ngan dina Maret taun ieu. Abstrak pangajaran bisa kapanggih dina web Cornell University. Masarakat ilmiah anu guligah nalika Hertog isu ulikan. Bisa nya meunang malah hadiah Nobel. Kanyataanna, ngan hiji, sabab maot teh teu dibales. Ayana konsép multiverse di kalangan ilmiah masih ngarah polemik meriah. Ayana na perlu ngabuktikeun peryogi konsep tangtu Téori string jeung sajabana.

Artikel nu patali

Leave a Reply