Kapanggihna di jero cai purba Laut Marmara

4423x 07. 09. 2016 1 maca

divers amatir difoto kotana di jero cai purba 20-25 kilometer ti basisir propinsi barat laut tina Çanakkale di Biga - deukeut ka situs kuna sarta Priapus Parion. Fatih Kayrak, ogé hiji palika sarta pamayang amatir kapanggih sababaraha bulan kapengker dina wadah tempat amphora sarua jeung lebu. Hal ieu dianggap yen wadah asalna tina jaman baheula. Nalika Ngalanglang nu geus teu kapake tina bejana, ogé ngoleksi 8-10 méter sahandapeun tingkat cai dina bay Fırıncık acan pamanggihan kanyahoan, nu kaasup, upamana jeung kolom masif na sarcophagi.

The pamanggihan bisa jadi bagian tina hiji kuil deukeut tetep kota kuno jeung Priapus Parion. Sajarah ngabantah yén Parion dayeuh basisir Kakaisaran Romawi.

"Urang yakin yén dina periode ti Kakaisaran Romawi di wewengkon ieu dagang maritim pisan sengit. pamanggihan ieu tina kali panganyarna kami mastikeun asumsi urang, "ceuk Professor Vedat Keleş, kapala excavations di kota kuno Parion.

Keleş ceuk kolom na sarcophagi bisa diangkut wadah dagang di pulo Marmara.

"Bisa aya janten kota kuna saméméhna kanyahoan. Urang ukur bisa manggihan yén urang téh Ngalanglang téh ditingali. Urang bakal netelakeun eta sakali tinimbang ngajajah arkeolog jero cai, "manehna nambihan.

Dina taun anyar, wewengkon sabudeureun situs nu jadi jejer tina perdebatan ngeunaan pangwangunan proyék kakuatan termal. Daerah mana nu pamanggihan Tembok diwangun, ieu diidentifikasi minangka hiji wewengkon pikeun pangwangunan port nu.

Koordinat tetep geus ayeuna geus dikirim ka Bodrum Museum of jero cai Arkeologi nanyakeun yén wewengkon ieu geus dilaksanakeun dina panyalindungan, sabab lamun heunteu tetep bisa jadi tos rengse katutupan mangsa pangwangunan port kana.

Artikel nu patali

Leave a Reply