kota kuna di Mesir predates piramida jeung Fir'aun munggaran

5375x 15. 04. 2019 1 maca

Di Mesir, eta kapanggih 7 000 kotana taun heubeul, nu mana pharaohs dimimitian jeung piramida. Hiji tim ti arkeolog Perancis sarta Mesir di Mesir geus nyieun penemuan héran sejen, sabab ngali up sésa-sésa salah sahiji padumukan pangkolotna di dunya, bobogohan deui ka jaman Neolitikum. Antiquities Kamentrian ogé ngumumkeun yén Pananjung ieu "Ieu nawiskeun kasempetan unik keur héd lampu dina komunitas prasejarah nu mukim di Delta Nil saméméh kakuasaan dinasti Pharaonic munggaran".

Kota leuwih kolot ti piramida

Mesir Kamentrian antiquities ngaluarkeun pernyataan nu ahli ngeunaan jaman baheula nu ngali silos nu ngandung nu jumlahna ageung tetep sato jeung tutuwuhan tetep, tembikar sarta parabot batu. Kabéh di nagara subur Ngabejaan el samaraNu lokasina di Dacalii ngeunaan 140 kilométer kaléreun Kairo. pakampungan balik deui ka jaman sabudeureun 5 000 SM, nu hartina nyata predates pangwangunan piramida kawentar Giza sahenteuna 2500 taun.

Ceuk para ahli, Desa tatanén éta beurat gumantung hujan. kapanggihna ieu bisa mantuan para ahli ngartos ngembangkeun tatanén dumasar kana sistem irigasi dipaké ku pangeusi kuna tina délta Nil.

Dr Nadia Khedr, hiji resmi sahiji mentri jawab nu antiquities Mesir, Yunani jeung Romawi dipedar kumaha dina wayah éta bisa perkebunan dumasar kana hujan mun masihan "mimiti Mesir" kamungkinan launching irigasi badag skala.

"Analisis bahan biologis nu kapanggih, baris masihan kami mangrupakeun ide jelas tina komunitas munggaran nu netep di Delta, sarta asal tani jeung ranching di Mesir."

Mesir jeung pamanggihan nu anyar

Dina taun anyar, Mesir geus jadi aréa panas pikeun pamanggihan arkéologis. Nembe, urang dilaporkeun kapanggihna "Sphinx kadua"Luxor ayana sababaraha méter handap beungeut cai. Sajaba ti éta, grup sejen tina arkeolog anyar kapanggih naon ayeuna dianggap kéju pangkolotna di dunya di kubur Ptahmese, walikota sahiji kota heubeul Memphis. Numutkeun studi diterbitkeun dina jurnal analitis Kimia tina Amérika Kimia Society.

Anjeunna ogé dijieun kapanggihna heboh di Iskandariah

pagawe konstruksi manggihan sarcophagus granit masif. Sababaraha ahli malah mikir nu unopened masif sarcophagus granit bisa jadi istirahat tempat Alexander the Great. Sanggeus muka makam kuna kasebut, para ahli geus kapanggih eta ngeusi tetep rangka tina tilu individu anu éta paling gampang prajurit. Ieu kapanggih dating dugi Ptolemys antara 305 30 BC nepi SM

Nalika pangerukan di Mesir beulah kidul, arkeolog oge kapanggih hiji sirah marmer pisan jarang. Sakuduna némbongkeun kaisar Romawi raka Aurelius.

Artikel nu patali

Leave a Reply