Angka kuno nunjukkeun peradaban anu leungit di Puerto Rico

4938x 12. 08. 2019 1 maca

Asal tina tokoh batu 800 kapanggih di Puerto Rico dina 19. Éta rusiah kontroversial leuwih ti saratus taun dugi ka élmuwan munggaran ngajajah ku bantuan téknologi modéren. Sareng naon anu aranjeunna mendakan tiasa janten bukti peradaban anu leungit.

Figurines di Puerto Rico

Sejarah Puerto Rico dipikanyaho sareng kahartos ku arkeolog. Tapi éksplorasi angen-angen inohong batu anu parantos dijaga kulawarga pikeun turunan generasi sakali deui ngabebaskeun kamangka anu diangkat sareng seueur patarosan. Anggota terakhir kulawarga maot di 1870. Sateuacan anjeunna maot, anjeunna masihan rahasia kulawargana ka pandita anu nami José Maria Nazario y Cancel, anu ngempelkeun koleksi sareng ngabentoskeun ka dunya akademik, anu nampik salaku palsu. Henteu aya anu sapertos inohong kieu kantos kapendak atanapi katingal. Sanes Puerto Rico atanapi Amérika Kidul. Tapi, imam maot di 1919.

Sareng mangtaun-taun carita-carita kiasan terus-terusan, sareng patung kasebar di musium sareng koléksi pribadi di sakumna dunya, teu aya anu terang dimana aranjeunna asalna ti mana atanapi lami umur aranjeunna. Kabeneran dibantuan ku Profesor Reniel Rodríguez Ramos ti Universitas Puerto Rico, anu kabetot dina nyobian rorangan dina handapeun rusiah.

"Kuring tiasa ngabayangkeun hiji hal anu cocog sareng gulung Laut Mati disumputkeun di hiji tempat anu disumputkeun. Ngan sababaraha di antarana anu terang ngeunaan objék ieu. Aranjeunna ngurus kaamanan sareng rasiah ti batur. ”

Naha anjeun kantos nguping Perpustakaan Agüeyban?

Artefak misterius ngumbara sadaya ka Puerto Rico ka Dr. Lab. Iris Groman-Yaroslav pikeun analisis ngagem, dimana aranjeunna ditaliti langkung rinci. Seueur artefak parantos dicandak ku kulawarga pikeun generasi salaku pusaka kulawarga dugi ka dijual atanapi nyumbang. Sateuacanna, musium henteu umum di kota, sareng saatos wijaksana yén artefak ieu dijaga ku kulawarga.

Teu aya anu siga ayeuna kasohor 800 inpormasi anu kantos kapendak, di Amérika atanapi dimana waé. Patung tina wangun antropomorphic biasana mawa prasasti petroglyph anu teu sami sareng sistem tulisan anu disebat, kalebet Mayan atanapi Aztec, ngécéskeun Rodíguez Ramos. Tekadna yén koleksi - dikenal salaku Perpustakaan Agüeybana, atanapi Koleksi Nazario - saleresna pra-Columbian sareng henteu palsu modern, ngadukung téori yén patung nyaéta sésa-sésa anu teu dipikanyaho.

Éta panginten dijantenkeun tina mineral oray setempat, anu batu oray, saurna Rodzgos Ramos. Sagala kapanggih dumasar kana analisa isotop sareng kimia. Uji sapertos kitu henteu tiasa nyatakeun yén patung-patung kasebut lokal. Tapi aranjeunna tiasa nyarios yén batu anu sami sayogi sayogi di tempat anu kapendak, tapi sanés di Puerto Rico, catetan dosenna.

Ku naon peradaban anu dicandak tokoh?

Ramos mimitina nganggap kamungkinan yén tokoh-tokoh éta dilakukeun ku manusa jauh tina peradaban, meureun ti Wétan Tengah atanapi ampir deukeut ka daratan Amérika Kidul sareng Tengah, ti Mayans atanapi Aztecs. Éta henteu téori anu goréng. Masalahna nyaéta analisa tokoh anu dilaksanakeun di Universitas Haifa ku Dr. Iris Groman-Yaroslavan, ngabuktikeun yén ieu antik pre-Columbian asli, diukir sakitar 1400. Analisis teu tiasa nyarios ka kami anu dilakukeun, sabab teu aya anu ngabandingkeun sareng naon waé anu aya. Simbol dina prasasti kacida unik.

"Kami pikir yén angka-angka anu tiasa dilakukeun ku kultus leutik anu henteu sumebar sareng sigana diroboh. Atanapi aranjeunna tiasa dilakukeun ku peradaban anu teu dipikanyaho. Boh waé, anggota peradaban atanapi kultus ngurus sapotong sajarah ieu. "

Naha pangumpulanna dikubur abad-abad ka tukang ngan ukur dikenal ku hiji kulawarga anu maot sareng awéwé kolot dina tungtung 70. ngantepkeun 19. abad, urang moal bisa terang. Tapi Rodríguez Ramos ngira-ngira yén saprak koleksi ieu unik, sanés produk tina kultus anu nyebar. Hiji-hijina hal anu ayeuna teu aya hubunganana nyaéta yuswa na, anu sawaréh ditangtukeun ku patina ngaleungitkeun permukaanna, anu kedah didasarkeun kana prosés alami salami sababaraha taun dina panyumputan bawah tanah maranéhanana.

Universitas Haifa ngajelaskeun yén sésa-sésa emas, anu tiasa ditingali pikeun nutupan sababaraha patung, nguatkeun hipotesis yén patung-patung anu dipaké dina ibadah kuno. Ngambah beureum ogé parantos dipendakan pikeun nutupan bagian tina panon sareng sungut kana tokoh, ngagambarkeun desain rumit sareng prosés pagawean.

Caritana pikaresepeun

Pasti mangrupikeun salah sahiji carita anu anéh sareng anu pikaresepeun pikeun kuring aub, ”saur Groman-Yaroslavskaya. "Kami henteu mendakan seni batu anu sami diukir ti daérah Amérika ieu, sareng seueur élmuwan panginten éta leres."

"Éta dilakukeun dina cara anu béda," tambah Ramos. "Sareng nalika kuring ningali aranjeunna sacara jéntré, kuring langsung nyarios - sanés. Abdi teu tiasa nyarios aranjeunna leungit peradaban, tapi kuring tiasa nyebatkeun: Leungeun anu ngajantenkeun aranjeunna bénten ti tangan anu damel artefak sanésna di Puerto Rico. "Rahasia tokoh anu diukir tetep salami ayeuna, tapi hasil tina analisa ngabantosan imam anu lami-lami ngajaga jangji anu dipasihkeun ka awéwé anu maot anu bakal tetep hirup."

Dina pidéo di handap ieu anjeun tiasa ningali Propésor Reniel Rodríguez Ramos ngabahas tokoh ieu:

Tip pikeun buku ti Sueneé Universe

Kasalahan dina tanah Maya

Dina karya ilmiah anu dina Maya, ieu ngan ukur nganggo istilah anu teu kahartos: Naon, contona, nyaéta oray anu dua kali? Atanapi monster opat dimensi, irung naga quadratic, atanapi naga-hisap? Dina istilah anu sami, urang jauh ti ngan ukur nganggo naon anu urang parantos hack di sakola, saur Erich von Däniken. Éta kontroversial sareng interpretasi henteu dipercaya tina istilah ieu sareng atribut aranjeunna ka eusi anu langkung dipercaya. Éta nunjukkeun yén peradaban kuno nyembah déwa béda. Tapi naon dewa? Naha sacara éksklusif janten pangawasa alam, anu disebut dewa pagan, sakumaha anu disebutkeun ku arkeolog? Pangarang nolak opini sapertos kitu dewa biasana ngabawakeun diri salaku guru anu cemerlang. Dewa pagan pasti moal masihan pengetahuan ngeunaan Bumi anu kosmos, kursus planét, sistem tatasurya, atanapi kalénder astronomi. Janten saha ieu dewa sareng ilmu ilmiah?

Kasalahan Maya - klik dina gambar pikeun kéngingkeun ka Jagat Eueneé

Artikel nu patali

Leave a Reply