Stanley Kubrick: Nyumput seratan ngeunaan landings lunar palsu

186913x 04. 08. 2017 1 maca

Kanyataanna saprak awal carita ngeunaan penerbangan ka bulan, éta ieu ngaduga yén sababaraha adegan dina parahu jeung pamandangan dina bulan anu filmed di Hollywood handapeun scrutiny nutup Stanley Kubrick.

Continuity antara misi ka bulan jeung produksi pilem mah ukur aya di pilem 2001: A Spasi Odyssey (1968). Ti pilem horor sutradara sarua urang Pencerahan (1980). Dina eta oge disumputkeun hiji rujukan disumputkeun sababaraha kana spasi program Apollo.

Salah sahiji karakter personified ku Jack Nicholson: "Ieu has anjeun! Dupi anjeun ngartos yen kuring gaduh tugas nu nuju dunungan maranéhanana?! Sugan aya nu apal naon kontrak ieu?! Dupi anjeun ngabayangkeun naon anu perjangjian anu? ". Ieu ieu ditujukan pikeun pamajikan karakter di pilem éta.

Coba pikeun megatkeun jauh for jurus ti pilem bade sarta ngawujudkeun beungbeurat nu salah geus tega lamun aranjeunna ngalanggan hal sakumaha gélo salaku bohong pangbadagna di bumi. Ieu sakumaha lamun eta Stanley Kubrik Cenah pamajikanana sorangan, sanggeus anjeunna kapanggih kaluar naon teu karya kotor.

panasaran sejen dina film, teras jumlah kamar dimana manehna diputer salah sahiji adegan horrific dina film. Jumlah sabenerna kamar geus 217. Eta diganti dina jumlah pilem 237. Kubrick urang ngécéskeun yén manajemén nu takwa nu sémah bakal sieun di kamar nu pikeun nampung.

No 237 moal acak. Ieu pakait jeung jarak rata antara Bumi jeung bulan dina mil.

atraksi sejen nyaeta tag sorangan, lajeng tombol ka kamar. Urang bisa ningali prasasti: "kamar No 237 "nu akronim Inggris pikeun" kamar nomer ". Ku fokus wungkul dina huruf kapital jeung nyoba mindahkeun "R" jeung "N" Anjeun bakal nampi pesen "NOOM Sundao 237 "nu geus inverted kecap" Bulan Sundao 237 "- dina basa Inggris" Bulan 237000 juta ". Éta ngan kabeneran a? :)

artikel Stanley Kubrick: I faked bulan badarat (interview transcript) Urang dibere nu transcript wawancara nu éta bisa filmed filmmaker Patrick T. Murray tilu dinten sateuacan pupus Kubrick urang. film téh paling dipikaresep pemalsuan hiji sabab mecenghul di Internet jeung versi unedited, ti mana éta katempo yén dialogues anu ditunjuk. Mecenghulna video kasebut, masih penah sual naha na anu dijieun dinya, sarta yén henteu bohong wae, di arsip tina syahadat sabenerna Stanley Kubrick. Pikeun ngajawab pertanyaan ieu, anjeun kudu néangan deeper kana arsip ...

Artikel nu patali

18 komentar on "Stanley Kubrick: Nyumput seratan ngeunaan landings lunar palsu"

  • Jablon nyebutkeun:

    Stanley Kubrick mangrupakeun jalma pisan metot, Jigana anjeunna nyobian ngingetkeun sarta ngirimkeun informasi dina film langkung.

    Dina pilem nu The bersinar keur utamina katempo "démo" tina abilities manusa (Kuring ngaku, abdi sempet panginten Apollo). A Spasi Odyssey, teu nyebut skenario ACClark. A Clockwork Oranyeu, kekerasan jeung experimenting kalayan jalma ...

    Panon Wide Cicing - ogé ditarjamahkeun kana Czech nyamur hakekat leres. Langkung akurat tur kirang nyasabkeun teh tarjamah literal tina ngaran basa Inggris ngeunaan Panon Wide Cicing - Panon Cicing lega (urang teu hayang ningali) ka masyarakat rusiah. Salah sahijina nya éta hiji anggota Kubrick jeung pertanyaan anu kumaha aranjeunna nu reflected dina pilem sakumaha ogé pangalaman pribadi nya.

  • OKO OKO nyebutkeun:

    Lamun eta geus maca tukang, jadi naha 237? Eta teu bisa jadi leuwih 732, anu bakal pakait jeung beurat bulan (x 732 10E20 kg)? Leres. The beurat tina sumber béda, ku kituna ieu meureun dismember skeptics nasty. Atawa eta kituna bisa jadi bener 237, mangka bisa hartosna 2,37 (anu sigana di hotél sarta éta -. 2 lanté, kamar 37). Muhun, eta bakal di péngkolan pakait kabur laju ti bulan, nu geus rounded ka hiji tempat decimal = 2,37 km / s.

    PS: Ieu écés lulucon sarta démo éta nalika anjeunna hayang, bisa patali dasarna sagala hal jeung nanaon.

    • OKO OKO nyebutkeun:

      Hampura, perbaikan :-) laju kabur rounded ka dua tempat decimal. Éta lamun sirah kuring chasing konspirasi. Lajeng Abdi sapertos a bug trivial. ;-)

      • Standa Standa nyebutkeun:

        Eta teu kudu hiji laju ngewa deui 2,38?

        • OKO OKO nyebutkeun:

          Jigana 2.374 ... tapi di tilu tempat anjeunna moal bakal ngalakukeun kamar hotél buleud.

        • OKO OKO nyebutkeun:

          Jeung naon nu beurat bener bulan?

          • Standa Standa nyebutkeun:

            Beurat I disusud di sagala rupa sumber na antara 734 737 22 kg e.

            laju ngewa dirumuskeun 2,38 (I deui searched sababaraha sumber, nyandak on ngan maranéhanana digit 3).

            Tapi pikeun duanana, meureun, aya daya jeung varian gede.

            • OKO OKO nyebutkeun:

              Hehehehe, abdi oge ayeuna mah vygooglil éta 2,38 umum.

              Ogé muterkeun radius peran (diaméter), tapi aya sigana moal aya varian hébat.

              • OKO OKO nyebutkeun:

                Kuring mimiti kapanggih alus:

                Beurat 7,347 673 22 e

                radius e 1,737 6

                Kitu datang: 2,376

                Hmm, jadi deui nanaon :-)

                • OKO OKO nyebutkeun:

                  Lamun duanana angka input buleud améh dua tempat, jadi datang sakumaha Kubrick dina :-) konci

                  Sarta Ku lantaran kitu bakal heran kumaha kasadaran tepat tina massa sarta radius bulan tadi dina jangka waktu na ...

                  Meureun manehna dikalikeun, dibagi kana angka lajeng odmocnil yén éta lajeng aya. Lajeng abdi rounded yén ieu dawam pikeun nyocogkeun dina Jumlah kamar di hotél.

                  :-)

                  • Standa Standa nyebutkeun:

                    Timbangan masalah saeutik. Kacida alusna sarta akurat bisa ngukur parameter objék gravitasi (nu mangrupakeun sababaraha massa maranéhanana jeung gravitasi konstan - nu ogé dipaké dina ngitung ketak tina awak tinimbang beurat maranéhanana).

                    Kusabab konstanta gravitasi ieu sorangan diukur ngan ngeunaan ogé beurat, diitung tina parameter gravitasi mangrupakeun perkiraan. Lajeng katepatan tina konstanta gravitasi sabudeureun mille - supados angka katilu dituduhkeun beurat teu sagemblengna pasti.

    • Sueneé nyebutkeun:

      Abdi langkung datang, nu masihan eta pikeun mastikeun yen eta jumlah luhur hartina. Anjeun nyieun konspirasi sejen - naha nu inohong dina pesawat ti nomer anu sarua, sanajan keur variabel béda? Kabeneran atawa niat? Ieu ngawangun on artikel kami dijudulan Anu diwangun Bulan?

      • OKO OKO nyebutkeun:

        Taya, bener teu nuturkeun. Kuring ngan ngomong yén lamun manéhna bersih nyebarkeun indikasi incredibly taliti ngeunaan jarak, supaya kuring bisa némbongkeun yén kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun manggihan hiji hubungan langkung tepat anu nadpisku konci mun Bulan, nalika anjeunna hayang. Kusabab hubungan tiasa memang kapanggih diantara ampir nanaon. (Skalian: persis kumaha kalakuanana jeung jaringan neural feedforward lamun maranéhna téh diajar aranjeunna buang parameter input anu di henteu hubungan fungsi jeung outputs ekspektasi)

        Kiwari kuring ngan mudahan éta tempat sometime nedočtu yén Kubrick sangka laju ngewa (sakumaha urang aya atanapi teu diwenangkeun ka darat sabab mahluk luar angkasa teu hayang urang aya) atawa beurat ti bulan goddamn ... :-)

      • Standa Standa nyebutkeun:

        Teu bisa di "konspirasi" pikeun dibikeun ukur ku kanyataan yén lamun cukup waktu nyobian loba parameter béda obyék dinyatakeun dina béda unit, sistem, sarta leuwih waktos ampir pasti dipilih pikeun pencét tilu nomer? Di dieu panulis anu Sajaba mantuan ku kanyataan yén Bulan ditempatkeun di téorina ngeunaan 2000 mil ngadeukeutan ka Bumi ti sabenerna lokasina.

        • OKO OKO nyebutkeun:

          Ogé tangtu hancana. Jeung Abdi malah bisa némbongkeun nicely. Neskeptici bisa nangtukeun planét jeung tilu-angka 1 9. Jigana nu ku usaha saeutik Anjeun bisa némbongkeun cara manggihan "hubungan" kredibel antara maranéhanana inohong jeung pangeusina.

  • Standa Standa nyebutkeun:

    Artikel nyebutkeun:

    "Jumlah 237 moal acak. Ieu pakait jeung jarak rata antara Bumi jeung bulan dina mil. "

    Tapi jarak rata-rata Bulan nyaéta 238 855 juta. Artikel Naha boga pamadegan yén jarak anu ngan 237 juta? Mémang sigana nu nyeratna dumasar kana hiji premis palsu.
    Teu kudu jumlah acak, nu kudu ngeunteung jarak rata ka rébuan bulan tina mil, éta bakal kudu jadi jumlah 239.

    • Sueneé nyebutkeun:

      nyeratna ditarjamahkeun kana sempalan video, ngabawah nulis artikel nu mangrupa bantu pikeun téks disusun tina runtuyan hébat dina HOAX topik bulan.
      video ieu téh screenshot mana dituduhkeun. Dimana panulis video nu sumping kaluar angka 237 jarak - kuring henteu percanten. Tapi nganggap yén watesan jarak perkiraan nu dilaporkeun antara Bumi jeung Bulan.
      Film luhur-disebutkeun ngandung rujukan kana program jeung Apollo bulan ngarasa jadi hiji kanyataan atra.

      • Standa Standa nyebutkeun:

        Kuring nyaho dimana - iwal publikasi konspirasi - Jumlah 387 lumangsung sakumaha jarak mean tina Bumi Ageung. Kuring indit ngaliwatan sababaraha sumber (Wikipedia kontemporer, tabel matematik tina 80. Taun, énsiklopédia Otto ngeunaan 19. Century) jeung kapanggih nilai jarak mean antara 384399 ka 384455 km - atanapi
        238854 -. 238 889 juta rounded ka pangcaketna sarébu, éta 239 salah sarébu mil.

        Sacara umum, éta meureun mangrupa alus cross-pariksa data dikintunkeun ku sumber lianna.

Leave a Reply