Olahraga mangrupa bagian ti sulpat

3184x 18. 03. 2019 1 maca

Salila ngumbara ka Sukabumi, kuring nempo jalma dipasung mun televise jeung ponsel, nyoba pikeun meunangkeun inpo nu panganyarna tentang cocok runtuyan jangkrik abad nu lumangsung antara India jeung Australia imah.

Umat ​​manusa geus salawasna gumbira olahraga. buku kami suci Talks About yén sarta Krsna di karajaan langgeng Nya cinta migunakeun olahraga. Dina Srimad-Bhagavatam kami manggihan ieu:

"Balarama sarta Kresna hiji poe ngarah sapi keur barung nalika aranjeunna diasupkeun leuweung megah kalayan danau biru jelas. Aya dimimitian ku babaturanana maén olahraga. "

Hayu urang hirup playfully

Kahayang pikeun maénkeun terasrasakeun game sigana urang sorangan. Tapi tugas harian urang jeung tanggung jawab teu ngidinan urang keur hirup playfully. Dina episode sejen Srimad Bhagavatam ngajelaskeun kumaha Balarama ditelasan di gorila Dvividu sétan anu hayang membela anjeunna di buruan.

Srila Prabhupada di commentary na ngécéskeun asal sayang urang keur olahraga:

"Lamun kuring henteu ngagaduhan langkung tatangkalan, pasir nyandak Dvivida batu badag tur ngalungkeun aranjeunna dina Balarama. Balarama dina wanda olahraga mimiti nembongkeun batu ieu. Nepi ka poé ieu, aya loba olahraga mana jalma make bat dina bal bouncing ".

kaulinan Dinten di masarakat manusa kami téh tapi hiji cerminan perverted sahiji kaulinan aslina, kapanggih dina karajaan spiritual. Aranjeunna saing jeung sihungan, emosi di dunya bahan umumna damang. Pikeun pasanggiri, dihadiran ku sababaraha tim bisa datangna ngan hiji meunangna. Di tungtung kaulinan téh senang hiji jalma atawa hiji tim, bari batur nu sedih.

perdebatan ieu tiasa kaluar terus ucapkeun "Kabéh ieu écés alam sarta bisa dilawan. kaulinan ieu sanggeus kabeh ngan keur senang, sarta kami henteu kedah nyandak eta jadi serius ".

Olahraga ieu jadi leuwih bisnis

Tapi serius urang nu ngalakukeun - sarta mindeng leuwih ti geus cageur. kompetisi olahraga tiasa janten formulir cageur hiburan nalika operasi dina sumanget katuhu, sarta hususna barudak kedah ngamajukeun kagiatan olahraga. olahraga modéren geus robah dina bisnis milyar-dollar. Aranjeunna spent sums badag pikeun ngawangun infrastruktur, sinyalna jeung siaran jeung bentuk sejen dina manajemen olahraga. Pamaén pikeun patandingan bisa dipindahkeun ti hiji kota ka sejen tur kudu diakomodir dina pangalusna hotél.

Ogé patut mentioning skandal ngalengkepan acara olahraga misalna. Bets, falsification tina hasil patandingan jeung Manipulasi finansial séjén ngakibatkeun taunan ka karugian financial badag. Ieu kaayaan hanjelu lamun dina hiji nagara dimana jutaan jalma ampir teu sanajan boga pakét salah hidangan sapoé, individu nu earning ngan ningali hiji patandingan jangkrik. Urang ngalakukeun olahraga kayaning urusan Irakus panggero. Tapi kalayan manajemén goréng sapertos sumberdaya tur nilai cacad tina duit anu invested kana uselessness.

Perlu kasampak di nilai saimbangna masarakat urang. Urang kudu neangan berorientasi kanyataanana tur ngarti naon sabenerna berharga di hirup.

Artikel nu patali

Leave a Reply