Spy Mata Hari

6761x 14. 05. 2019 1 maca

Acara nu salawasna matak, upami hiji konspirasi pamaréntah balik aranjeunna. Utamana lamun geus kitu acara warni dina sajarah dunya salaku the legend of Margaret Geertruid Zelledipikawanoh salaku Mata Hari. Dina awal skandal pamaréntah ieu sugan penulis dubious anu hayang dendam dina urut dunungan-Na, atawa batur sapagawean atawa agénsi anu rinci bocor, tapi dibuka nepi rohangan pikeun skandal pamaréntah.

Mata Hari

Mata Hari éta hiji penari aheng, lover, anu tétéla miboga rusiah poék. Antukna, manéhna dituduh spionase keur Jerman, keur nu di Perancis ieu dibales ku firing pakuat. Sateuacan urang ngawitan unravel plot jeung Ngauningaan dirina saeutik.

Mata Hari lahir di Holland 7.srpna 1876. Manéhna geus tilu nadya jeung bapana éta hiji pangusaha pisan suksés. Ieu ngakibatkeun gaya hirup Mata Hari nedobrému. Cara ieu hirup pamustunganana dipingpin ka tungtung goréng lamun pakaya bisnis bapana sagemblengna ngiles. kulawarga murag eta sanggeus kolotna cerai. Teu lila sanggeus indungna maot 1891. pati dirina sagalana ngan ngagaduhan parah na Mata Hari, manéhna pindah ka ibu baptis nya, lajeng cicing jeung pamanna.

Dina taun 18 sanggeus hiji karir gagal salaku guru TK, manehna kapanggih hiji iklan di kertas pilari pamajikan hiji. Ad wrote Kaptén Rudolf MacLeod sahiji tentara kolonial Walanda. Ku kituna dina 1895 Mata Hari manehna marries anjeunna. Teu lila sanggeus Dursasana maranéhanana éta sababaraha kapaksa mindahkeun ka Malaysia, anu maénkeun peran utama dina Kinérja engké massana. Hanjakal, sanajan dua barudak ngalahir ka maranehna teu ngahemat nikah nya. salaki Drunken ngéléhkeun dirina sering, alkohol anu halted kamajuan di militer jeung sajaba diteundeun Jeng a. Mata Hari sadar yen nikah nya éta kasalahan badag sarta sanggeus sababaraha waktu éta geus ditinggalkeun.

Mata Hari sarta menari

Wanoh manehna ngagaduhan ka tarian tradisional Indonésia. Sanggeus sababaraha bulan manehna mastered tehnik teu ngan tari, tapi manehna geus dijieun hiji gaya aslina nu geus disebut "tari monastic". Kalawan persiapan misalna hiji odtěhovala lila sanggeus 1900 ka Perancis. Zelle sarta bisa mungkas nepi salaku kurtisána kawentar, tapi lajeng Perang Dunya I peupeus kaluar. Sifat pintonan nya jeung tari, dumasar kana tari aslina Indonesian, digabungkeun jeung striptease, manéhna kenalkeun, bareng jeung kagiatan lianna, anu parusahaan perwira senior bangsa béda. Pikeun mintonkeun yen asalna ti lingkungan Indonesian aslina tur nyimpen ngaran dirina Mata HariNu hartina dina basa Indonesia "Panon poé".

Taun 1905 dimaksudkan pikeun Mata Hari ogé kartu diurus. Jalma di Paris éta lapar pikeun hal Oriental Mata Hari sarta pamakéan pinuh ku penampilan aheng na budaya pochyceného tukang di Hindia Walanda. Sam ngadéklarasikeun hiji artis Hindu jeung jilbab, anu katutup bagian tina karakter kuring, porsi exacerbating fantasies nu lalaki. Jelas veils maranéhanana salila tarian sakuliah artfully nyangsang. Kinerja kahiji éta di Musée Guimet, nu éta Seni Museum Asian di Paris. pintonan nya nu dicokot kana rekening pikeun 600 tamu richest sahiji ibukota Perancis, nu bener pleased. Di dieu éta kamulyaan sajarah na. Waktu éta batur éta balik prestasi sarupa geuwat ditahan sarta jailed. Tapi teu Margaret. Mémang tuntas panginten kaluar kumaha jeung naon maranehna ngalakukeun.

Unggal tarian miboga carita sorangan

Dina raraga jalan gede hukum arus jeung assured nu salila unggal pagelaran ngajelaskeun sifat tarian maranéhna. Jalma teu boga pamanggih ngeunaan jenis ieu tarian sarta saukur yakin yén ieu téh tari rusiah tina jalma Indonésia. Keur panongton euyeub éta tarian érotis jeung sensual dirina jadi pikaresepeun nu maranéhna hayang kénéh encounters leuwih intim kalayan Mata Hari. Kabéh pintonan Mata Hari ieu dumasar kana rupa-rupa kajadian kahirupan dirina sorangan sarta panongton geus lapped. Ieu ahirna ngajurung nya judulna paling desirable, paling geulis tur elegan awéwé Paris. Kusabab judulna na sangkan manehna bisa meunang kana sagala parusahaan. Dina daptar jalma penting kalayan saha éta dina kontak nutup moal kakurangan politikus, pengusaha, financiers, aristocrats jeung pajabat militer. Salila taun ieu anjeunna bisa tari mana di Éropa, sarta ngajual kaluar téater nanaon. Cara ieu hirup réngsé. karir nya penari memorable bakal geus réngsé baé, tapi courtesans hirup anyar nya tetep bakal flourished sabab lalaki euyeub tur kuat kénéh miharep pikeun sahenteuna sapotong mahluk boros nya.

1. Perang Dunya II

Leuwih waktos, kumaha oge, manehna mimiti perang 1.světová. Salah sahiji pangbadagna tur bloodiest perang nu umat manusa parantos ngalaman jadi jauh. Sanajan kitu, ieu Hari Mata dina Paris euyeub tur Irakus dieureunkeun. Tapi hadirin Perancis lega geus teu dicokot ngalaksanakeun dirina kalawan sumanget hébat. kulawarga biasa éta utamina rusuh kumaha eupan, haneut tur putra na founding countless anu dikirim tarung di hareup di "Acan Great". Di sisi séjén Zelle ngarasakeun hiji kahirupan alus pisan. Sugan sabab pamaréntah Perancis pamustunganana megatkeun pikeun ngadawa dirina engké. Kalolobaan jalma euyeub nu masih belanja duit maranéhanana dina iinditan. Mata Hari no iwal. Salila sataun ieu ditawarkeun 1915 20 000 francs konsul Jerman di Amsterdam, Karl Kroemer - sarua jeung dollar 61 000 AS dinten ieu - salaku nyogok pikeun špinonáž keur Jerman.

peran Mata Hari dina perang kasebut pohara kontroversial. Salila perang, Perancis éta dina Front karugian manusa pisan Kulon. Pamaréntah ieu diperlukeun pikeun menerkeun dirina, sangkan hal dirina Mata Hari murag kana pangkonan kuring kawas kado hiji. Cara pangbasajanna mun nengtremkeun ati publik, nu ni'mat ngiles gancang, geus ngobrol ngeunaan spionase na dvojtých agén nu pamaréntah Perancis ogé disita. Salila battles toughest tina Somme na Verdun anu diperlukeun pikeun ngangkat sumanget bangsa. A nenjo bakal mangtaun signifikan dina wayah éta pisan gunana. Mata Hari ieu ditilik pikeun jadi nenjo Perancis.

Pupusna Mata Hari

tugas kahijina pikeun Mata Hari ieu buka Spanyol sarta aya pikeun ngumpulkeun informasi antara aparat vysokopostavenými. Hanjakal, éta otoritas Britania ditahan nya jeung manehna kapaksa ngalaman pamariksaan. Aya geus ditunjuk minangka penting nenjo Jerman Klara Benedix. Mata Hari éta jadi sieun tina pamariksaan, anjeunna confessed a nenjo Perancis. Sanggeus kajadian ieu teu bisa jadi hubungan dirina jeung pamaréntah Perancis sarua sateuacan. Anjeunna salajengna terus diawaskeun. ditewak nya lumangsung peuting 12. Pébruari 1917. Anjeunna ditahan dina biaya tina spionase keur Jerman. Éta sakabeh musibah, pamajikan sooner tercinta, tore kaluar kawas wildfire.

Dina Juni taun éta, anjeunna dituduh 8 kejahatan jeung sia bisa ngahemat dirina tina palaksanaan ku firing pakuat of 15. Oktober 1917. Sanajan eta seemed yen aya bukti ngalawan Mata Hari, tadi bukti memang demonstrable tina sagala kejahatan na spionase dirina leungit. Kabéh biaya nya kabur, kalawan ukur umum, biaya formulasi non-spésifik. Sajaba ti éta, pangacara nya éta dina posisi lemah ngalawan nu ngalamar, anu tadi di sisi na sora umum. Jaksa tungtungna ngaku yen aya cukup bukti keur sentencing, tapi rahayat geus nungtut kalimah Swift tur kasar. Éta pasti foolish mikir yén batur bisa jadi unjustly disabit ngan dina kahayang masarakat sorangan. Tapi dina kasus Mata Hari, urang tingali kumaha gampang eta bisa kajadian. Éta tungtungna musibah ti hiji hirup anu ngalaman up na Downs sarta ahirna ieu sabenerna berkurban. Kami diidinan yakin naon urang hayang, tapi bener sigana nu hiji awéwé ngora ti Holland ieu dituduh ku pamaréntah Perancis salaku nenjo Jerman, anu geus kungsi geus.

Artikel nu patali

Leave a Reply