Pupusna mangrupa ilusi dijieun ku akal urang

224195x 12. 04. 2019 1 maca

Robert Lanza, profesor di "University of Propinsi Sulawesi Tenggara Médis Sakola," ceuk nu di pati Téori biocentrism mangrupa ilusi dijieun ku akal urang. Anjeunna nyebutkeun yen saatosna jalma mana kana dunya paralel. profesor nyebutkeun hirup manusa téh taunan nu salawasna mulih mekar, masih di multiverse nu. Hiji percaya yén sagalana urang tingali aya. Robert Lanza stressed yén urang percanten maot, sabab diajarkeun cara kieu atanapi lantaran sadar nyambung hirup jeung fungsi organ internal. Lanza percaya Pupusna sanes ahir mutlak hirup, tapi transisi ka dunya paralel.

Hiji angka tanpa wates of universes

Dina fisika, aya geus lila téori mangrupa angka tanpa wates of universes kalawan varian béda kaayaan jeung mahluk. Sagalana nu bisa kajadian, bakal kajadian wae, nu hartina pati aya dina prinsip moal aya. Anyar, dina bulan Désémber 2012, warta ti gencatan patempuran dina pangropéa preventif "ageung Hadron Collider" (ageung Hadron Collider) nyebarkeun sakuliah dunya. Dua taun moal jadi nu percobaan paling elaborate dina fisika partikel dilakukeun. Tapi theorists ulah nyerah. Sabalikna, aranjeunna maksudna pikeun nuluykeun ngajajah isu sarua penting lianna. Diantara fisika ieu sarta Robert Lanza, hiji élmuwan ngarah dina widang tiori biocentrism, diréktur ilmiah Advanced Cell Téhnologi. Anjeunna nyebutkeun yen maot teu fase panungtungan kahirupan manusa.

Paul Robert Lanza, profesor ti Institute of ubar regenerative di Wake Forest Universitas Sakola Kadokteran, boga 58 taun. Ieu pangalusna dipikawanoh pikeun panalungtikan sél sirung-Na. Dina 2001 éta Lanza, nu pangheulana, mutuskeun mun clone satwa langka, sarta di 2003 diklon bulls liar Badak, ngagunakeun sél kulit sato beku dicokot ti bula nu maot di kebon binatang di San Diego, ampir abad saparapat tukang . Anjeunna panulis leuwih ti 30 buku, kaasup "Kumaha ngagunakeun sél stém émbrionik mulangkeun visi dina penderita buta," atawa "The Universe dina sirah anjeun."

Numutkeun Wikipedia:

filsafat Biocentric atawa biocentrism je filosofis dasar pikiran, The hakekat nu kapercayaan anu alam Teu aya keur ngalayanan urang, tapi sabalikna. Lalaki dipikaharti salaku bagian tina alam, hiji spésiés diantara loba batur. Sakabéh spésiés boga hak ayana teu dina diri, tapi keur diri, paduli usefulness maranéhna pikeun umat manusa. Hakekat ide ngarupakeun nilai, penting pisan pikeun ngembangkeun sagala, teu ngan hirup manusa, jadi. biodiversiti, Éta salaku kabinékaanana. Sagalana naon biocentrism nyiar ngabuktikeun yén dina diri téh hukum alam, aya bebas tina na subyektip ditampa. éta sabalikna anthropocentrism. Biocentrism nyaeta pendekatan alam sahingga aya hiji filosofi salami manéhna. Biocentrism disebut oge ékologi jero.

biocentrism

Biocentrizmus, salaku teori ilmiah anyar Robert Lanza, beda biocentrism klasik nu, dina foreground nyaeta hijina alam hirup, tapi ogé sakabéh jagat jeung lalaki ngatur sakabéh sistem. aturan ieu kitu, umumna mah rasa anthropocentric nalika hiji kalawan bébas bisa dispose sumberdaya alam salaku anjeunna pleases, tapi beuki filosofi katimu lamun lalaki hiji teu hirup ukur luyu jeung dunya luar, tapi nyiptakeun katengtreman ku pamikiran tunggal.

Dina fisika kuantum aranjeunna disebutkeun yen eta kacida teu mungkin keur prediksi acara nu tangtu. Gantina, aya rupa-rupa kamungkinan trajectories ngembangkeun, kalayan derajat béda ti likelihood tina palaksanaan maranéhanana. Dina panempoan ayana "multiplicity tina alam" (multiverse) bisa ngajawab yén unggal kajadian ieu mungkin pakait jeung hiji kajadian anu lumangsung dina mayapada béda.

Biocentrism gagasan ieu ngécéskeun naon: aya anu mangrupa angka tanpa wates of universes nu aya versi béda tina acara. Kantun nempatkeun, ngabayangkeun skenario di handap: anjeun meunang kana cab sarta meunang kana kacilakaan. Dina skenario lian mungkin, acara nu ujug-ujug robah pikiran anjeun, anjeun jadi panumpang musibah tina mobil, sarta jadi ulah aya kacilakaan. Jadi anjeun, atawa rada kadua anjeun "Kuring", anjeun di alam semesta sejen tur acara ayeuna lianna. Sajaba ti éta, aya ayeuna kabeh universes mungkin, paduli naon anu lumangsung di aranjeunna.

Hukum konservasi énergi

Hanjakal, awak manusa bakal maot sooner atanapi engké. Sanajan kitu, éta mungkin yen hiji eling téa pikeun sawatara waktu dipikagaduh dina bentuk impulses listrik ngaliwatan neuron di cortex cerebral. Numutkeun Robert Lanza, rarasaan ieu disappears sanggeus pati. ngaku ieu dumasar kana hukum konservasi énergi nu nandeskeun yén énergi pernah disappears, atawa teu bisa dijieun atawa ancur. profesor ekspektasi yén énergi ieu bisa "ngalir" ti salah dunya pikeun nu sejen.

Lanza nyebutkeun éta percobaan nu ieu diterbitkeun dina jurnal Élmu. Dina percobaan kieu ieu ditémbongkeun para ilmuwan tiasa pangaruh paripolah microparticles kaliwat. pernyataan ieu téh nurun tuluyan percobaan demonstrating téori kuantum of superposition. Partikel "tadi mutuskeun" kumaha kalakuanana lamun eta hits beam splitter. Élmuwan giliran buttoning a beam splitter sarta ngan bisa nebak paripolah foton, tapi ogé mangaruhan "putusan" partikel. Tétéla yén panitén sorangan predestined foton réaksi salajengna. Foton oge di dua lokasi béda.

Naha observasi robah naon dina? Lanžov jawaban téh: "Kusabab kanyataanana nyaéta prosés anu merlukeun partisipasi eling urang." Jadi paduli pilihan anjeun boga salaku panitén, jeung hiji nu ngalakukeun aksi dirina. Sambungan antara percobaan ieu sareng kahirupan sapopoe saluareun gagasan klasik dawam urang ngeunaan rohang jeung waktu, nyebutkeun proponents tina biocentrism teori.

Ruang jeung waktu teu obyék fisik, tapi kami pikir aranjeunna. Sagalana nu katingali ayeuna mangrupakeun cerminan tina informasi ngaliwatan eling. Ruang jeung waktu anu saukur parabot pikeun ngukur hal abstrak sarta beton. Lamun kitu, teras maot teu aya dina timeless, dunya katutup, Robert Lanza téh pasti.

Naon tuh Albert Einstein?

Albert Einstein wrote ngeunaan hal kawas kieu: "Ayeuna Besso (hiji sobat heubeul) saeutik saeutik jauh ti dunya aneh ieu." Ieu teu hartosna nanaon. Urang terang yén bedana antara baheula, ayeuna jeung engke téh ukur ilusi pengkuh. Kalanggengan teu ayana wates dina jangka waktu nu tanpa tungtung, tapi rada hartina ayana dina jangka waktu nu.

Ieu jelas sanggeus pupusna adina mah Christina. Saatos examining awakna di rumah sakit, kuring indit ka ngobrol sareng anggota kulawarga. salaki Christine urang, Ed, mimitian sob. Pikeun sawatara lila kuring ngarasa kawas kuring ngéléhkeun provincialism waktu urang. Kuring ieu pamikiran ngeunaan energi jeung percobaan nu némbongkeun yén hiji mikro-partikel bisa nembus dua liang dina waktos anu sareng. Christina éta duanana hirup jeung maot, éta kaluar waktu.

Biocentrism proponents ngajawab yén urang ayeuna sare ngan nu sagalana geus rupa jeung bisa diprediksi. Dunya sabudeureun urang téh ngan pamanggih dikawasa pikiran urang. Kami diajarkeun yén urang boga set sél na maot nalika awak urang ngagem kaluar. Jeung nu sagala, nyebutkeun Robert Lanza. Tapi daptar panjang percobaan ilmiah suggesting nu iman urang dina maot dumasar kana asumsi palsu ngeunaan ayana di dunya bebas tina kami, salaku panitén ti jalma Great.

Kalayan kecap séjén, nanaon tiasa aya tanpa eling: Akal kami migunakeun sadaya daya ka Ngahijikeun Tatar rohang jeung waktu kana sakabeh sadar. "Mandang kumaha maranéhna bakal ngamekarkeun cara pikeun ulikan konsép kahareup urang tina dunya luar geus ngarah ka kacindekan yen eusi eling nyaeta realitas pamungkas," kecap Eugene Wigner, Hadiah Nobel pikeun Fisika pikeun sataun 1963.

Ku kituna, nurutkeun Robert Lanza, hirup fisik sanes a kabeneran tapi takdir. Komo sanggeus pupusna eling bakal salawasna hadir, poised antara kaliwat wates jeung hiji ka hareup pasti, ngalambangkeun gerakan tina realities di tepi kali, kalawan anyar-ness na petualangan di rapat ti babaturan anyar jeung heubeul.

Artikel nu patali

2 komentar on "Pupusna mangrupa ilusi dijieun ku akal urang"

  • OKO OKO nyebutkeun:

    Pamanggih yén sagalana geus aya pikeun hirup sarta perkembangannya pisan deukeut kuring. Sigana kitu. Tapi masih aya patarosan ngaduruk, kumaha sih tiasa yén aya nanaon pisan? Jawaban: Allah - pikeun kuring teu sakabeh jawaban, sabab lajeng I kudu nanya: na dimana tuh Allah ...?

  • OKO OKO nyebutkeun:

    Pesen ti artikel meureun rupa. Ngan kuring teu ngarti naha éta pangarang deserts kana wewengkon aranjeunna teu ngartos. Naha teu fisika kuantum brandish na nguraikeun ide asli linking hiji elmu ngartikeun? Goréng teuing. A gunana.
    Simkuring teu terang naon ayana. Simkuring teu terang yen sagala aya. Simkuring teu ngartos toko lingkungan naon urang. Tapi urang coba ngartos. Mékanika kuantum sakumaha Téori Einstein rélativitas téh luhureun, dimana kami ayeuna dina pamahaman bertahap lingkungan nu urang manggihan Sunan Gunung Djati keur ngahontal. Di handap ieu mangrupakeun model anu ogé nerangkeun paripolah / badan badag leutik dina ayana, nu kitu, teu ngajelaskeun.
    Jigana eta artikel sapertos kedah Tumbu ulah elmu teuas. The bending tina sababaraha significance, "quoting" protagonis well-dipikawanoh, teu nyebut.

Leave a Reply