Grup drumming ngurangan kahariwang jeung déprési

7566x 16. 05. 2019 1 maca

Hiji studi anyar diterbitkeun ku organisasi PLoS nirlaba, ayeuna ilmiah dikonfirmasi naon ngalaman firsthand loba pamilon geus drumming grup. Yén grup drumming bisa ngabalukarkeun parobahan badag dina well-mahluk, kaasup pangaruh positif kana depresi, kahariwang jeung citakan sosial.

World Health Organization nunjukkeun depresi global salaku ngabalukarkeun utama cacad jeung ubar jiwa bari efek samping parna kaasup badan meungpeuk permanén timer penyembuhan mékanisme. obat alternatif anu ayeuna perlu pisan. Bisa mawa drumming group nya?

Grup drumming - ulikan

Hiji studi ku peneliti Britania disebut " Balukar drumming group on kahariwang, depresi, adaptability sosial sarta réspon imun radang pasien of klinik jiwa"Kuring dituturkeun grup ngeunaan tilu puluh penderita sawawa anu geus ngalaman pangobatan kaséhatan mental, tapi teu nyandak antidepressants. Bagian tina penderita milu dina program desetitýdenního group drumming, grup kontrol kadua lima belas penderita dirawat classically. Duanana grup anu digambarkeun penderita tina umur sarua, gender, etnis na profési. Anggota kelompok kontrol anu informed anu milu dina ulikan dina dampak musik dina kaséhatan mental, tapi teu boga aksés kana latihan kendang.

Anggota grup target, nu miboga 15 - pamilon 20, drumming 90 menit saminggu sakali salila sapuluh minggu. Unggal ieu dibéré tradisional Afrika djembe kendang sarta anjeunna seated dina bunderan. Dua puluh persén waktos ieu devoted kana tiori sarta dalapan puluh persén, lajeng diputer dina kendang sorangan. Pasén di kelompok kontrol direkrut ti kagiatan sosial ku collectives (misalna. Kuis wengi, rapat feminin sarta klub buku). Duanana kelompok nya éta pikeun mantau parobahan biologis jeung psikologis pakait sareng campur teh, diawaskeun biomarkers pakait jeung kaséhatan sistim imun and inflammation, e.g. kortisol sarta sagala rupa cytokines.

Hasil ulikan éta luar biasa:

"Dina grup drumming, kawas grup kontrol, kapanggih perbaikan signifikan: mun 6. minggu aya depresi panurunan jeung ningkatkeun resilience sosial, sarta ieu kana 10. minggu terus ningkatkeun marengan perbaikan signifikan di wewengkon tina kahariwang jeung wellbeing méntal. Sagala parobahan signifikan kuat sanggeus salajengna mantau 3 bulan. Hal ieu geus dipikawanoh yen loba masalah kaséhatan mental dicirikeun ku réaksi imun fundamental radang. Kituna drumming pamilon grup ogé disadiakeun sampel pikeun nguji ciduh kortisol sarta cytokines interleukin (Il) 4, IL6, IL17, tumor necrosis faktor α (TNF-α), monocyte chemoattractant protein, sarta (MCP) 1. Leuwih kurun waktu minggu 10, faktor ieu geus bergeser tina pro-radang ka profil imun anti radang. Ulikan ieu mendemonstrasikan mangpaat épék psikologis jeung biologis drumming group, kitu ogé poténsial terapi na pikeun kaséhatan méntal. "

Dina kasimpulan, minggu 6 kana grup drumming ngalaman panurunan dina depresi jeung ningkatkeun resilience sosial; mun minggu 10, dituturkeun ku pamutahiran salajengna di depresi marengan kauntungan signifikan pikeun kahariwang jeung wellbeing méntal. parobahan ieu kuat pikeun 3 bulan nurutan-up. Grup milu dina kendang, sakumaha ogé nyatet parobahan dina profil imun pro-radang kana respon anti radang awak.

panalungtikan anu luar biasa ieu méré harepan yén grup drumming bisa ngabalukarkeun parobahan psycho positif saluareun saukur ngurangan gejala, kawas perlakuan psychopharmacological konvensional (misalna. Prozac) Sajaba ti éta, aya efek samping. Papanggihan ulikan ieu panalungtikan téh malah leuwih ngajangjikeun lamun anggap we yén kauntungan pakait sareng perlakuan farmasi konvensional depresi bisa sabenerna hasil teu ubar psikotropika sorangan, tapi efek placebo. Antidepressants ogé bisa ngabalukarkeun efek samping serius, kaasup pikiran suicidal.

Réduksi faktor radang

kapanggihna penting séjén pangajaran nyaéta pikeun ngurangan faktor radang dina profil imun sahiji group drumming. Dysregulation of peradangan bisa jadi cukang lantaran utama rupa-rupa gangguan jiwa jeung interventions radang kana solusi maranéhanana? Ieu persis argumen anu dikritisi Dr. Kurnia Brogan dina buku anyar na "Pikiran bebeneran sorangan ngeunaan depresi sarta cara awéwé bisa waras awakna guna resurrect kahirupan maranéhanana". Buku ngurus peran fisiologis konci peradangan dina kondisi sapertos depresi, karusuhan bipolar tur kahariwang. sambungan peradangan-depresi, ngécéskeun utamana kumaha agén kawas turmeric klinis leuwih éféktif batan pangobatan antidepressant konvensional (misalna. Prozac), sigana mah alatan rupa-rupa balukar turmeric jeung pasipatan radang sistemik na.

Drumming mangrupa metoda kuna pengobatan pikeun pikiran, awak jeung jiwa

Dina artikel saméméhna judulna "6 cara drumming heals awak, pikiran jeung jiwa," Kuring reviewed pustaka ilmiah nu diterbitkeun dina potensi terapi of drumming tur nalungtik sababaraha sasakala évolusionér mungkin sahiji metodeu heubeul. Ieu matak mun nyadar yén drumming jeung serangga komo ucapan manusa sorangan meureun asalna ti gesture primordial ieu, nu hadir méh mana bae di karajaan sato. gelombang sora (perkusi) ogé bisa mawa énergi biologis signifikan jeung informasi epigenetic kalawan harti. Drumming bisa kituna dianggap wangun "Émbaran Kedokteran".

Bari bukti ilmiah dina nilai terapi of drumming nu beuki jeung nu beuki langkung ngayakinkeun, éta bisa jadi perlu pisan. Hal pangpentingna anjeun kudu sadar éta Drumming mangrupa hal salah kedah langsung ngalaman ka pinuh ngahargaan tur ngartos. Sakuliah nagara aya ratusan bunderan drumming masarakat. Aranjeunna mikat urang sakabeh umur, kelas sosial, pangalaman hirup, jeung nu kabuka jeung pendatang. Jalma anu aya akrab jeung, maranéhna terang yén hijina hal diperlukeun dieu téh wirahma tina haté manusa, sabab wirahma nu kendang jeung wirahma kuno dada anjeun dasarna hiji na sarua.

Bantahan: Artikel ieu teu dimaksudkeun pikeun nyadiakeun nasihat médis, diagnosis atawa perlakuan. Pamadegan ngandung dieu ulah merta nembongkeun pintonan GreenMedInfo Company atanapi karyawan na.

tanda petik inspirational ngeunaan drumming

"Musik jeung wirahma manggihan jalan ka tempat paling disumputkeun jiwa." - Plato

"Musik nyiptakeun urutan kaluar tina rusuh: wirahma nu brings unanimity di diversity, Ngepaskeun deui kana continuity incoherence sarta harmoni brings kasaluyuan keur fragméntasi" - Yehudi Menuhin

Dimana Kuring asalna ti, mangka ngomong yén jiwa nu geus wirahma hirup, sabab sakabeh jagat revolves sabudeureun wirahma, sarta lamun urang leungit wirahma, urang meunang kana kasulitan. "- Babatunde Olatunji

"The wirahma keteg jajantung nu. Éta kahiji carita sora kendang nu mangka imajinasi urang jeung celebrates kakuatan urang. Wirahma téh taneuh biasa kulawarga manusa multikultural. "- Tony Vacca

drumming umum - drumming spontan

Ngumpul drumming? Kita Hayu jeung gabung kami on drumming spontan - unggal Kemis kadua dina tearoom di shaman nu IP Pavlova.

Balanja Sueneé Semesta

Mun rék drumming di imah atawa ka babaturan di padesaan, Anjeun tiasa mésér Anjeun Djembe sorangan dreum on balanja Sueneé Semesta:

Djembe badag dipapaésan

Artikel nu patali

Leave a Reply