Langit Oktober nyarioskeun legenda Perseus sareng Andromeda

3909x 07. 10. 2019 1 maca

Katerangan Perseus sareng Andromeda éta nyarioskeun tentang monster laut sareng awéwé kalayan oray tinimbang rambut. Urang tiasa ningali carita ieu di langit bulan ieu!

Béntang musim gugur, diambaran antara bintang usum panas anu saéna sareng usum-lami usum usum langit langit usum salju, mendakan tempatna di langit rada hésé dicapai. Langit katingalina cape sareng kusam; ngan ukur aya sababaraha béntang anu saé pisan sareng rasi lintang - jujur ​​- rada pikaboseneun. Naha anjeun ningali kuda ngalayang ka mérang béntang mandul (Pegasus, nganggo jalan)?

Mitos sareng legenda

Anjeun kedah nyarioskeun ieu ka karuhun urang - khususna orang Yunani. Mangrupa aranjeunna anu ngadamel mitos sareng legenda ka langit wengi supados langkung saé pasti ngahasilkeun rasi lintang. Henteu janten masalah anu Pegasus teu siga kuda; Panuduh Yunani di patani laut sareng tanah darat masih tiasa ngahubungkeun éta sareng tempat sareng waktosna.

Mitos Yunani pinuh ku hawa nafsu, kakuatan sareng manipulasi. Naha anjeun panginten politik modéren rumit pisan, cobi maca Robert Graves 'mitos Yunani. Anjeun baris nempo yén teu aya parobahan.

Nalika langit usum gugur leungiteun kaéndahanana, konstelasi anu jelas katingali dina sasih ieu nyiptakeun ruangan kanggo cariosan. Ieu mangrupikeun legenda ngeunaan Perseus sareng Andromeda. Pikeun mendakan Andromeda, hayu urang balik deui ka Pegasus. Nyaéta, dina tungtung kénca na, urang bakal ningali béntang suri. Peryogi seueur usaha pikeun mikirna salaku mojang anu dirantai ka batu anu nyoba ngelek monster laut, tapi éta di dinya.

Langit

Carita ngeunaan Perseus sareng Andromeda

Na kumaha awéwé éta ka ditu? Indungna, Casiopea, Ratu Étiopia, diikatna di dinya pamer ka raja sagara, Poseidon, yén putrina langkung endah tibatan pira-pira. Éta henteu léngkah anu saé. Duka ambekna ngintun monster laut (rasi bina paus) pikeun ngarusak karajaan. Éta sababna unggal wengi Casiopea (rasial ganda bentukna V ngawangun) sareng salakina Cephea (naga lemah) kedah megarkeun pamuda ka monster.

Tapi éta henteu cekap pikeun Poseidon. Anjeunna hoyong Andromeda salaku pamajikan. Éta alesan Andromeda lekasan dina batu kurban sareng Cet ngamuk dugi ka anjeunna.

Teras anjeunna pencét Perseus (rasi anu terang sareng pikaresepeun katingali sapanjang taun). Numutkeun mitos, anjeunna putra geulis Danae sareng dewa Zeus (anu ngagaduhan niat goréng ku dirina). Raja lokal ningali di Dana, tapi Perseus ngora terang niat na teu dihormat, ku kitu Perseus parantos ngutus anjeunna ka salah sahiji daérah anu paling jauh di dunya kalayan petunjuk: bunuh Monster Jeli.

Tilu raksasa éta nyaéta sadulur anu ngagaduhan oray tinimbang rambut sareng pandangan dina jalmi anu ningali kana matana. Dua di antarana aya abadi kajaba Jellyfish.

Pegas

Perseus ngarencanakeun kampanye na taliti. Anjeunna peryogi kawih; sendal jangjangna, upami anjeunna teu ngahaja kedah ngapung, sareng waja reflektif nunjukkeun anu nunjuk kana jellyfish, maka anjeunna henteu langsung ningali. Sagalana tétéla leres, éta ubi tiwas sareng Pegasus naros tina getih na. Tapi aya tangtangan anu sanés pikeun jalan deui ka Perseus - parawan anu éndah dipasung ka batu anu kaancam ku monster laut sakitar éta. Anjeunna teras dipancung Cet ngambel ku hiji batu.

Naha ieu kénca pikeun nikah sareng hirup babarengan salami atanapi henteu? Tapi Perseus ngantosan hiji deui halangan. Ibu ngitung Andromeda parantos langkung milih suitor anu langkung cocog. Maka perseus nyerang kawinan éta, dimana sémah 200 diulem, sareng nalika moment na sumping, anjeunna angkat sirah Medusa, ngajerit "Nempo anjeun enggal-enggal," sareng sadaya jelema janten batu dina waktos éta. Naon ari pangajaran? Malah raksasa gaduh anggoana.

Artikel nu patali

Leave a Reply