Piramida ganda handap - peradaban Maya mangka Rahasia anyar

9179x 02. 04. 2019 1 maca

Arkeolog gawe dina samenanjung Yucatán di Mexico geus dijieun kapanggihna éta bisa jadi konci pikeun ngarti kana sakabéh budaya Maya. tugu Multilayered katelah El gulang atawa Piramida di Kukulkan perenahna di dieu. Struktur kembar na kapanggih di 30. panungtungan abad, tapi élmuwan teu nyaho yén éta ngan awal sajarah.

Piramida di kota kuna

Mayans ditinggalkeun ibukota misterius maranéhanana sababaraha abad saméméh mangsa penjajahan Spanyol ti Amérika. Raiders kungsi kapanggih imah ukur ditinggalkeun na candi, nu mangrupakeun subjék ngayakeun grandeur of Time sorangan. Pikeun sababaraha dekade élmuwan geus puzzled leuwih misteri ti Chichen Itza, hiji kota anu UNESCO disatujuan salaku salah sahiji keajaiban anyar di dunya. Kabéh wangunan ieu geus undergone crisscross jutaan wisatawan jeung élmuwan anu beuki loba Rahasia anyar di ruruntuhan maranéhanana.

view virtual

Pikeun meunang ngaliwatan tembok kandel abad, arkeolog geus dipaké visualisasi téhnologi 3D tomography. gagasan ka deui nalungtik-lila-dipikawanoh piramida diserang manajer ekspedisi utama Rene Chavez Segura. Memang bener nu metoda ieu asalna diusahakeun pariksa kaayaan témbok jeung éta pisan reuwas sabot mecenghul di layar scanner kamar rusiah.

Piramida jeung handap ganda

Matryoshka India

Tétéla yén sakabeh piramida ieu diwangun dumasar kana prinsip boneka matryoshka Rusia. Panggedena ti tilu, ieu diwangun antara taun 1300 mun 1050 BC nepi téh ngan awal jalur ka "realm misterius". Wangunan kadua tanggal ku arkeolog antara 1000 - 800 SM dina katilu jeung pangleutikna éta antara 800 - 550 SM piramida rusiah ieu milik luhureun période klasik tina peradaban Maya.

A stash leutik

Pikeun arkeolog, kapanggihna acak Segurův kado nyata. Élmuwan nyangka yén disegel kamar jero piramida leutik ngamungkinkeun héd lampu dina sabab hitherto kaungkab turunna kaduga peradaban ieu, anu asal aya dina période sarua. Sajaba ti éta, bisa lokasina na ranjang funerary tina salah sahiji pamingpin kuno budaya hébat. Sempet tradisional geus di makam pangawasa Maya diselapkeun daptar prestasi sarta Rene Segura percaya yén piramida ieu téh salah sahiji leuwih nyata.

danau bawah tanah

Peneliti waited salah beuki heran. Sanggeus sababaraha kali nalungtik piramida leutik, eta janten jelas yén Chairil Anwar tina dasarna hides hiji torowongan rusiah ngarah kana tanki cai, anu India geus attributed sipat mistis. Numutkeun salah sahiji tiori paling dipikaresep eta bisa Mayans dianggap předdveří záhrobního dunya. Saurna bade ngaliwatan roh sakabeh tilu piramida anjeunna ngagaduhan kana karajaan tina maot, ti mana anjeunna Drew kakuatan mistis pikeun bangsa-Na.

Artikel nu patali

Leave a Reply