Naha urang anu gagal dina pilarian pikeun hirup alien extraterrestrial?

3212x 05. 11. 2018 1 maca

Ulikan anyar ngagambarkeun on loba élmuwan spasi geus junun ngajajah. Sabaraha waktos kami geus invested dina pilarian pikeun hirup extraterrestrial. Sarta masih aya hasilna jelas. sinyal alien atawa konfirmasi tina peradaban extraterrestrial anu nurutkeun panalungtikan diterbitkeun dina jurnal Astrophysical Journal kapanggih henteu ngan lantaran Simkuring teu terang kahayang kami keur pilari. Kituna, urang ulah aya bewara yén kami moal panjang can manggih.

hirup Extraterrestrial téh kawas jarum dina tumpukan jukut a. Sabaraha jarami tapi kami inspected? Lamun kami henteu nyaho persis kumaha jarum Sigana mah, kumaha urang tiasa ngawitan pilari? Kami ngantosan sinyal jelas ka mahluk luar angkasa "Halo, urang geus di dieu!". Meureun urang ngan teu aya bewara sinyal, sanajan ditiup. Simkuring ningali sinyal katuhu?

Siswa jeung Panalungtikan

mahasiswa pascasarjana Astronomi ti Penn State University milu dina seminar workshop NASA di Houston. Astronom rék ngitung persis sabaraha badag milarian kecerdasan extraterrestrial, atawa SETI geus kungsi dipigawé pikeun titimangsa ieu.

Dina pondok - Grup geus ngembangkeun modél matematika dumasar kana diaméterna lapisan kosmis 33 000 lampu taun. Ogé pariksa 60 taun SETI jeung itungan ogé kaasup 8 tipena béda pilarian tina peradaban alien. itungan maranéhna wangsit kumaha saeutik spasi kami geus henteu acan digali.

"The peneliti manggihan yén pilarian koléktif manusa pikeun mahluk luar angkasa dilaksanakeun di kira 0.00000000000000058%. Dibandingkeun urang bisa bak mandi pinuh ku cai dina sakabéh sagara di Bumi ".

Mun anjeun teu nyaho kumaha néangan, urang malah teu bisa manggihan eta. Urang bisa ngabandingkeun éta kalayan analogi sejen: Ieu gé inuman sagelas seawater, urang manggihan lauk di laut.

teleskop modéren

Mangsa anyar nawarkeun téhnologi canggih tur teleskop modéren nu bisa greatly mantuan dina pilarian pikeun ngambah peradaban extraterrestrial. Aya ogé loba gagasan sumanget jeung amalan, kumaha ieu kami nganggo ngambah ieu bisa kapanggih. Contona, astrophysicist, astrobiologist sarta guru elmu Brendan Mullan Anjeunna percaya yén salah sahiji cara urang tiasa mendakan hiji peradaban alien keur néangan radiasi infra red jeung panas ditampik ti lapisan Dyson lapisan.

Naon téh lapisan Dyson?

Dyson lapisan (Inggris Dyson lapisan) nyaeta superstructure hypothetical nu bakal ngidinan pamakéan pancen sagala énérgi nu dileupaskeun ku béntang nu. Manéhna dirancang ku Amérika Freeman DysonKu nu ogé ngagaduhan ngaran na.

Sun jeung sistem planet sakabéh anu enclosed dina bola, nu dina témbok jero ieu énérgi diala na nu bisa dipaké pikeun mungkin kolonisasi jeung perluasan spasi usable luar planet masih dicicingan di sakuliah sistem. Dyson lapisan nyaéta salah sahiji tema kirang sering pustaka fiksi, atawa program, tapi ogé mucunghul, contona, dina runtuyan kayaning Star Trek, tapi ogé dina Avengers pilem superhero: Teu aya watesna Perang, anu sabagean lumangsung di jagad raya.

Dyson conto ogé diprediksi yen struktur nu sarupa bakal jadi konsekuensi logis tina syarat énergi ngaronjatkeun technologically maju peradaban. Anjeunna ngusulkeun, kituna, éta sanggeus struktur sapertos searched dina urutan pikeun manggihan bukti ayana kahirupan alien kacida calakan.

Panulis dina lapisan konsép Dyson nyaéta fisikawan jeung matematika Freeman Dyson, anu sadar yen Unggal peradaban, ngembang kawas manusa, perkembangannya naek paménta pikeun énergi. Mun peradaban ieu bakal aya cukup lila, bakal aya hiji waktos lamun eta kudu ngagunakeun sakabeh energi béntang na. Kituna, anggapan yén sistem nyiptakeun struktur ngorbit béntang indungna na ku kituna pikeun moto sagala énergi nu ngahasilkeun béntang ieu.

Pilarian pikeun hirup extraterrestrial

Hiji peradaban alien tinggal dina Pace sarupa saperti jalma bakal ngagunakeun unggal taun beuki loba énergi. Hiji poé bakal ngahurungkeun langsung ka sumberna - panonpoé. Sanajan kitu, Mullan sareng kolega Anjeun-Na, sanggeus loba observasi jadi jauh teu kapanggih wae tanda swarms Dysonových.

sanajan eta Teu ngabuktikeun yén aya aya peradaban alienSugan eta nunjukeun urang hal sejenna. Malah hiji peradaban maju kedah tetep dianggo dina hukum fisika. Mun peradaban ieu ngalir teuing tanaga, anjeunna bisa ngancurkeun sorangan.

Dr Mullan nyebutkeun:

"Mun kami taunan make langkung tanaga, eta tiasa ngakibatkeun habitability znemožění planét urang ku tungtung 24. Abad, upami teu sooner ".

Cara nu urang cobaan pikeun manggihan peradaban extraterrestrial bakal pamustunganana Éta bisa mantuan ngartos yen kami kudu miara planet urang sarta narékahan pikeun nyieun hiji ka hareup sustainable tur sejahtera keur diri jeung turunan maranéhanana.

Aya Kuliah Dr. Brendan Mullan on topik: "Keur naon urang aya pilari asing anu bisa ngadalikeun kahareup urang"

Artikel nu patali

Leave a Reply