Naha gambar kuno "lord of sato" bijil di sakuliah dunya?

134743x 27. 09. 2019 1 maca

Saha waé anu ayeuna sahenteuna kadang-kadang kagum kana kaéndahan seni kuno bakal perhatikeun di sakumna dunya Ulangi pola anu sami, simbol sareng motif. Ngan éta kabeneran? Atanapi budaya kuno dikaitkeun langkung seueur tibatan anu disangka? Henteu kedah janten ahli akademik atanapi ahli arkeolog profésional pikeun nanyakeun ieu nalika ningali seni kuno.

Pidangkeun sato

Panembahan sato

Salah sahiji seueur kasus sapertos kitu nyaéta motif anu sering ngulang anu katelah "master sato." Kadangkala disebut ogé "Panguasa sato" lamun "Lady sato," atanapi Potnia Theron. Sababaraha gambaran tina motif ieu wangsul deui kana waktos 4000 SM Naon waé anu urang sebut aranjeunna, aranjeunna ngagambarkeun jalma, dewa atanapi Déwi anu gaduh dua sato atanapi barang di sisi.

Numutkeun ka panaliti sareng panulis Richard Cassaro, ieu mangrupikeun ikon tina "mandiri diri" sareng ngawakilan pangaweruh universal. Anjeunna nganalisa ratusan gambar sapertos ti sakumna pangeusina, marengan gedong piramida kuno. Nalika motif-motip ieu muncul deui di sakumna dunya, éta pikaresepeun pikeun mikir kumaha kumaha ieu ogé mungkin. Ieu ngan ukur patarosan anu motif hiasan simbolis anu sami disababkeun ku kasempetan? Atanapi naha urang ningal bukti komunikasi dina rébuan kilométer dina hiji waktos anu dianggap henteu mungkin?

Salian ti misteri ieu, naon hartosna simbol ieu? Urang tiasa nganggap yén depresi ieu tiasa ngalambangkeun kakawasaan pahlawan kuno sareng pahlawan dina karajaan sato. Naha ideu ieu leres? Atanapi urang ningal gambaran anu digambarkeun kuno kuno ku intelijen anu langkung luhur, anu ngirimkeun élmu pangaweruh ngeunaan tatanén sareng téknologi, sakumaha anu dituduhkeun kana sababaraha teori astronot kuno? Sigana patarosan ieu moal bisa direngsekeun di dieu, sareng ku sabab urang teu gaduh pilihan tapi pikeun muja sareng nikmati kaendahan karya seni kuno ieu. Beuki urang diajar aranjeunna, beuki patarosan urang sareng beuki seueur pamahaman urang ayeuna ngeunaan sajarah ditanyakeun.

Linggih awewe

Salah sahiji conto anu pangkolotna nyaéta awéwé lungguh ti Çatalhöyük ti Turki. Figurine keramik ieu diciptakeun sakitar 6000 SM Pasipna katelah "Dewi Indung" sareng kapendak dina 1961.

"Salah sahiji tangki gandum anu aya di kuil ngandung patung jangkungna 12 cm tina awéwé gedé anu calik dina tahta anu gaduh dua lépok dina dua sisi. Arca ngagambarkeun awéwé anu berbuah sareng sirah orok anu katingali antara sukuna. Salian ti lépéi sareng manuk, salian ti Déwi indung, aya banténg. Lukisan témbong ukur sirah na banténg. "

Linggih awewe

Salah sahiji gambaran anu munggaran ngeunaan motif ieu tiasa ditingali dina rollers pre-wétan sareng Mesopotamian. Dina gambar di handap ieu urang ningali segel segel ti jaman Achaimen anu ngagambarkeun raja Persia ngarobih dua dewa pelindung Mesopotamia tina lamass.

Raja Persia ngarasa dua déwa pelindung Mesopotamian tina lamass

Conto di handap ieu asalna tina nagara kota Ur di Mesopotamia, di Irak ayeuna, ti sakitar 2600 SM. Enkidu mangrupikeun tokoh puseur Epik Mesopotamia kuno Gilgamesh.

Kantong kuno

Dina hiji lapangan di Iran ayeuna, obyék bentukna anu aneh ieu ti sekitar 2500 SM kapanggih. Bentukna nyarupaan objék anu sering digambarkeun dina tangan mahluk kuno anu digambarkeun dina ukiran di sakuliah dunya. Sakapeung disebutna kantong kuno, tapi naon éta leresna? Topik ieu sigana ngagabungkeun motif gusti sato sareng bentuk kantong kuna. Dina seni anu disebut gaya antar budaya asalna di Iran barat, sareng sering dipendakan di candi Mesopotamia sapertos kado, motif dewa sato umum pisan.

Pasupati

Ayeuna hayu urang ngalih kana peradaban Lembah Indus di Pakistan ayeuna, dimana urang tiasa ningali gambaran "Pasupati," anu nami dewa sato di Sanskrit. Tokoh anu gaduh tilu pameunteu linggih dina posisi yoga dikurilingan sato.

Pasupati

Teras, hayu urang tingali péso flint anu kasohor kalayan gagang gading anu disebut péso ti Gebel el-Arak ti Abyd di Mesir. Mata pelajaran ieu, dumasar kana kasadaran populér, tanggal sakitar 3300-3200 SM Patanyaan naha raja Sumer tétéla dina gambaran artefak Mesir kuno henteu ngijinkeun peneliti bobo. (Hubungan antara Sumer sareng Mesir dina 4. Rébuan ogé didokumentasikeun ku arsitéktur pamakaman Mesir). Karakter ieu tiasa ngagambarkeun "dewa sato", dewa Ela, Meskiangasher (Crossbow Alkitabiah), raja Sumerian Uruk, atanapi ngan ukur "prajurit."

Kuno digambarkeun Gusti sato

Raja Uruk

Salaku hat angon-Na nunjukkeun, salah saurang peneliti nyerat:

'Sigana Raja Uruck biasana dikepung ku sato. Sakumaha anu dipedar dina tulisan Raja Uruk, 'Tujuanana ayana pengkuh sato dina iconografi raja-raja Uruck nyaéta ngadegkeun identitasna salaku angon, para wali dombaana, nyaéta jalma. ' Raja Uruk kedah nganggo tampilan anu sanés diserat ku kecap yen anjeunna teh pangangon-raja. Éta kusabab skrip Sumerian masih ngembangkeun dina waktos éta. "

Emas liontin

Conto séjén anu ngarujuk ka Mesir kuna sareng Mesopotamia mangrupikeun lokét emas anu ngagambarkeun gusti sato. Sanaos katingalina Mesir, éta Minoan sareng tanggal dugi ka waktos antara 1700-1500 SM Ayeuna ayana di Museum Inggris. Catet yén oray teu katingalina mirip sareng dina Gundestrup cauldron ti Denmark anu dipidangkeun di handap ieu.

Emas liontin

Sato sato

Nalika urang ngalih ka Yunani kuno, urang tiasa ningali déwi anu dingaranan "Lady of the Beasts" atanapi Potnia Theron, anu digambarkeun dina piring viber gading tina jaman kuno.

Sato sato

Ampir 3200, jarak hiji kilométer ti Denmark, kami mendakan dewa sato sanés dina kaleresan Gundestrup, obyek perak panggedéna tina Zaman Besi Éropa. Kaliyu kapanggih dina batu gambut di 1891 sareng tiasa tanggal ka 2. atanapi 3. Waktos ieu bijil yén "sato" di tangan tokoh anu digambarkeun ngagambarkeun sababaraha téknologi anu salah, tibatan oray nyata.

Conto di handap nyaéta objék parunggu ti Luristan ti jaman 1000 sareng 650 SM sareng asalna ti daérah gunung di Iran kulon. Objék anu rumit ieu nyaéta sisi gigir kuda.

Tip pikeun buku ti Sueneé Universe

Chris H. Hardy: dewa DNA

Chris Hardy, peneliti ngembangkeun karya révolusi Zakharia Sitchin, ngabuktikeun yén "dewa" mitos kuno, nu datang ka planét Nibiru, nyiptakeun urang nganggo DNA "ilahi". anu aranjeunna munggaran diuih sungsum tulang tulang-tulang pikeun engké neraskeun damel ieu ku jalan cinta sareng awéwé manusa munggaran.

dewa DNA

Artikel nu patali

Hiji Comment ka "Naha gambar kuno "lord of sato" bijil di sakuliah dunya?"

  • EmArty nyebutkeun:

    Jan Kozák nyarioskeun cara anu pikaresepeun pikeun tulisan - anu ngagambarkeun "gusti sato" dina kuliahna "The Vedic Worldview salaku Yayasan Budaya Slavic". https://www.youtube.com/watch?v=QA3O_8JMaQo&feature=share&fbclid=IwAR1hOoIwQyI3C_ReFaFXHeLzzxDh52n6Isgcja3ngRZbXOJiMC7QLR-noA8 (38 mnt) Numutkeun interpretasi na, éta mangrupikeun perwakilan kakuatan roh (kakawasaan manusa / allah), anu ngabuka kakuatan lawan-lawan dunya bipolar sareng dipuji ku para karuhun urang salaku kakuatan suci hirup tiasa naek di luhur dualisme permusuhan sareng nyiptakeun sakaligus harmoni tina kakuatan dasar ieu. Kakuatan anu ngahimpunkeun katengtreman. Éta tiasa kahartos upami, kalayan simbolisme ieu aya dina pikiran, para panguasa salajengna nunjukkeun diri salaku jalma anu bakal mastikeun katenangan. Teu aya pangawasa anu langkung mulia tibatan hiji anu mawa karapihan, harmoni, kanyaah. Ieu leres dugi ka dinten ieu. Sigana mah kuring janten dalil anu saé sareng terang.

Leave a Reply