Naha barudak Afrika teu ceurik

12207731x 24. 05. 2013 1 maca

Kuring lahir jeung tumuwuh nepi di Kenya jeung Basisir Gading. Ti lima belas taun kuring cicing di Britania. Tapi salawasna terang yen kuring hayang kids kuring (lamun kuring boga aranjeunna) pikeun ngadidik betah di Kenya. Na enya, kuring dianggap yén kuring boga budak. I am a awéwé Afrika modern, dua derajat universitas, generasi kaopat kulawarga awéwé padamelan - tapi lamun datang ka barudak, Kami wanoja Afrika has. Masih tetep dina urang kapercayaan yén kami moal sakabeh tanpa aranjeunna; Barudak téh mangrupa berkah nu bakal jadi foolish mun ingkar. Ieu ngan henteu lumangsung jeung saha.

Kuring meunang hamil di Britania. Kahayang pikeun masihan kalahiran di imah kitu, éta kitu kuat nu salila bulan 5 kuring dijual prakték-Na, ngadegkeun pausahaan anyar jeung dipindahkeun. Kawas ibu paling hamil di Britania, abdi voraciously maca buku ngeunaan barudak jeung atikan. (Kadieunakeun, nini kuring ngomong yén babies ulah maca buku na ngan naon atuh ieu "baca" orok Anjeun.) Kuring geus sababaraha kali maca yén barudak Afrika ceurik kirang ti Éropa. Kuring panasaran naha.

Nalika kuring balik ka Afrika, Kuring geus diawaskeun ibu sarta barudak. Maranéhanana madhab sarta pangleutikna di genep minggu, maranéhanana éta lolobana di imah. Hal kahiji I noticed éta yén sanajan kaunikan maranéhna, éta sabenerna hésé pisan sih "tingali" orok Kenyan. Biasana maranéhna téh incredibly well-dipak ti indung (kadangkala bapa) lashed di unggal lianna. Malah leuwih babies strapped mun balik na anu ditangtayungan ti cuaca a simbut badag. Anjeun untung lamun kuring ningali hiji panangan atanapi leg, irung atawa panon teu nyebut. bungkusan mangrupa jenis katara tina kandungan. Budak anu sacara harfiah hooded méméh stress ti dunya luar, nu narima. Hal kadua kuring diawaskeun éta hal kultural. Dina Britania ieu dianggap yen babies ceurik. Dina Kénya, nya éta sakabéhna sabalikna. Hal ieu dipercaya yén barudak ulah ceurik. Lamun anjeun ceurik, kudu aya hal sangar salah; Ieu kudu diurus langsung. Kuring adina-English aptly dijumlahkeun up saperti kieu: "? Di dieu urang rék ngadéngé hiji ceurik orok, ka katuhu".

Eta kabeh dilakukeun langkung raos lamun kuring tungtungna ngababarkeun sarta sumping ka didatangan nini kuring di kampung. Truthfully orok abdi nangis cukup loba. Ambek jeung capé, abdi kadang poho sagalana kuring maca na wept jeung manehna. Tapi nini kuring éta hiji-hijina solusi, "Nyonya" (kojic eta). Anu jawaban nya unggal bip. Kadangkala kacida éta hiji popok baseuh, jeung Kuring nanya deui, atawa diperlukeun keur teurab, tapi lolobana ngan hayang jadi dina buah dada - boh dahar atawa ngan pilari pelesir. Kuring ngagem eta lolobana waktu pikeun silih na urang angon babarengan, tah ieu ngan hiji extension alam naon geus kami rengse.

Tungtungna, abdi dipikaharti misteri galumbira pajeujeut di kamar barudak Afrika. Mimitina mah ieu interplay pangabutuh wareg anu merlukeun forgetfulness lengkep naon kudu fokus kana naon anu lumangsung dina momen. hasilna éta nu loba orok abdi fed; beuki sering ti Abdi kantos manehna maca tina buku na sahanteuna lima kali leuwih mindeng ti recommending sababaraha program stringent.
Ngeunaan opat bulan, nalika ibu paling urban mimiti ngawanohkeun kadaharan padet saperti kami disarankan putri balik ka pendekatan bayi sarta nungtut breastfeeding unggal jam, anu Kami sagemblengna ngajempolan. Salila bulan saméméhna, nyaéta waktu antara feedings lalaunan dipanjangan, abdi malah mimiti nampa penderita, sakapeung tanpa kuring ukapávalo susu atanapi ngeureunkeun kuring nanjung dcerčina mun nengetan yen anjeunna hayang hiji inuman leutik.

Lolobana ibu di grup nu kuring indit, abdi rajin suplemén ieu barudak maranéhanana béas jeung sakabeh ahli anu tadi nganggur teu jeung barudak urang - malah dokter na doulas, ceuk maranehna eta éta sakabéh katuhu. Malah ibu kedah istirahat. Urang muji urang yen kami geus dibawa hiji pagelaran unbelievable nalika kami keur éksklusif breastfed 4 bulan na assured kami yén barudak bakal rupa. Hal teu bener sanajan kuring kedul diusahakeun nyampur pawpaw (buah tradisional dipaké di Kénya di weaning) kalawan susu dikedalkeun jeung ditawarkeun campuran putri nya, manéhna nampik éta. Ku kituna mah disebut nini kuring. Ketawa, manéhna ménta kuring lamun kuring maca buku deui. Lajeng anjeunna ngécéskeun yén breastfeeding nanaon tapi lugas. "Manéhna bakal ngabejaan Anjeun nalika manehna Éta siap dahar kadaharan, sarta awak ogé".
"Naon anu kuring ngalakukeun dugi lajeng?" Kuring nanya ka eagerly.
"Naha naon ayeuna, kojic leres".

Sangkan hirup abdi deui kalem. Bari loba contemporaries abdi kokotéténgan maju ka saprak kuring eupan béas waterfowl na laun ngawanohkeun pangan sejen, barudak maranéhanana panjang saré, woke I éta kalayan putri abdi peuting unggal atawa dua jam na dipedar dinten ka penderita yén kalawan kuring balik ka tempat gawe teu kaluar rada sakumaha rencanana.

Moal lami deui abdi tanpa disadari janten hiji piwuruk informal pikeun ibu urban lianna. Ngirimkeun ka nomor télépon kuring sarta kuring mindeng kadéngé dina mangsa breastfeeding sorangan pikeun ngajawab telepon, "Sumuhun, ngan anjeunna / nya neruskeun Breastfeed." Leres, sanajan anjeun ngan fed. Sumuhun, Anjeun bisa sono kiwari malah ngaganti tina piyama. Sumuhun, anjeun masih kudu dahar jeung nginum kawas kuda. Taya mah, meureun moal bakal jadi waktu nu sae pikeun balik deui ka pagawean, lamun can mampuh teu balik "Sarta pamustunganana, abdi gaduh indung a assured:".. Saeutik demi saeutik eta bakal gampang "Éta pernyataan panungtungan éta tina bagian abdi hiji éksprési harepan, lantaran mun kuring nu di momen nu aya henteu torek.

Ngeunaan hiji minggu saméméh putri mah 5 bulan, urang indit ka Britania pikeun kawinan sarta ogé pikeun ngawanohkeun baraya jeung babaturan nya. Kusabab kuring kungsi sababaraha tugas sejen, teu nyieun kuring gangguan tetep jadwal dahar nya. Sanajan sagala loba glances kagok of strangers nalika kuring nursed putri abdi di sagala rupa tempat publik, abdi teu bisa make kamar publik dirancang pikeun breastfeeding, sabab anu lolobana pakait sareng jamban.

Jalma jeung saha atuh ieu dina kawinan linggih di tabél ngomong: "Anjeun senang orok - tapi sering pisan mabok." Kuring éta jempé. Jeung nona lianna nyarios, "Tapi kuring maca wae nu barudak Afrika teu ceurik teuing." Kuring teu bisa nahan seuri teh.

naséhat wijaksana sahiji nini kuring:

  1. Nawiskeun payudara anjeun unggal waktu orok téh melang, sanajan éta saméméh keur fed.
  2. Bobo jeung manehna. Sering anjeun nawiskeun buah dada saméméh orok téh pinuh ngahudangkeun teu ngijinan manéhna gancang balik ka sare, tur Anjeun bakal jadi leuwih rested.
  3. Salawasna tetep leungeun Anjeun peuting ku botol cai, anjeun tiasa inuman sarta boga susu cukup.
  4. Nu katingali breastfeeding salaku tugas prioritas (utamana di période akselerasi pertumbuhan ngadadak), sarta ngantep rahayat sabudeureun anjeun, pikeun anjeun ngalakukeun saloba aranjeunna tiasa. Aya sababaraha hal anu teu tiasa ngantosan.
  5. Baca orok abdi, moal buku. Breastfeeding teu lugas - mana luhur jeung ka handap, sakapeung dina bunderan. Kaperluan anak anjeun anjeun nu ahli greatest.

J. Claire K. NiAl

Artikel nu patali

12 komentar on "Naha barudak Afrika teu ceurik"

  • Jablon nyebutkeun:

    Artikel anjeunna manggih eta pancen absurd "jeung sia. -císař taranjang. indung Éropa normal breastfeeds sarta ogé henteu nyieun wae "heroik" conclusions. Di sagigireun umum Éropa, asisten nemívá anu warned dirina yén nakaojit anak. Kuring teu ngarti nu lamun batur fruited bagian caesarean, moal susu, tapi tetep eta mangrupakeun persentase leutik awéwé.

  • Looper nyebutkeun:

    Salaku ibu dipaksa kana sésana - uih.
    Jalma kiwari estu kudu sésana hiji, tapi sesa nu urang kudu geus rélaxasi méntal - otak urang keur overloaded jeung perlu sésana, teu payu.

  • Jane nyebutkeun:

    Kuring geus nursed putri nya dina taun satengah, tapi dieureunkeun kusabab teu yen kuring teu susu, tapi kuring kungsi jalan. Kuring cicing di Inggris sarta cuti maternity, aya ukur sataun saprak awal maternity, nu kuring ngagabung 2 minggu saméméh pangiriman! Teu gampang 3 x vztavat per wengi na isuk breastfeed di 6.00 buka karya
    Muhun, Jigana mah masihan anu pangalusna I bisa ladybird handapeun pilihan

  • Monika nyebutkeun:

    Na kuring nursed putri nya ampir 4 taun. Sanajan kuring éta hiji saeutik hariwang yén mun kuring teu "gumantung", tapi abdi tiasa disebutkeun yen dinten (éta 24let) éta cageur, yakin, jeung diri nona ngora jeung urang boga hubungan pisan nice. Persis kumaha teu si wrote dieu ... sulphosuccinamates momen closeness, cinta ... éta ngan saukur peerless. Malah kiwari, putri laughingly recalls kumaha manehna scrambled onto nu stud jeung kaos nu iraha wae jeung dimana wae eta napadlo.Jsem rada isin, tapi teu bisa ngarti kumaha urang dina Divat publik ngajempolan ka ibu asuhan. Ieu téh mangrupa formulir paling alami "feed" kitu naha polah kitu hypocritically?

  • C. nyebutkeun:

    Ku kituna pikeun abdi, Board di - Koj - yén dina sambungan kalawan yén orok ceurik, ieu tos rengse gunana. Rada, nu leutik nangis malah leuwih. Kantos saprak lahir breastfeeding éta melang. Kirang nyusu, Heureuy loba hawa, manéhna kungsi burih sensitip. Biasana ieu bisa burp sanggeus nyoco sababaraha kali (sanggeus sababaraha jam).
    Sajaba ti éta, Pergaulan susu anyar jeung undigested bakal pasti burih dirina menyakiti sagala beuki ambéh majelis teu kaci yakin pikeun sakabéh.
    Pikeun kuring éta rada lucu kusabab kurang payudara-dahar, kurang nangis. Najan kanyataan yén breastfeeding teu merlukeun pisan jeung éta gumbira ngeunaan diet anyar. Malah mun kuring dieureunkeun breastfeeding dina satengah taun a, jadi lamun manehna teu paduli :)

  • Tina nyebutkeun:

    Teu heran lamun dina 3 taun sarta ngan breastfeed atanapi feed supplemental?

    • Sueneé nyebutkeun:

      Kasarna satengah taun anak nyaeta museurkeun naon gaduh dina piring Anjeun. :) Tapi éta leres yen manehna mere payudara sakumaha mindeng sakumaha anjeunna hayang.

  • Viky nyebutkeun:

    Kuring kungsi seuri leuwih artikel ieu ... .. dina bulan Séptember 2014 I disapih anak katilu nya. Ieu 3 taun jeung nyebut demi TK. Dua barudak heubeul I nursed ogé ngeunaan tilu taun. Déwan grandmothers nu leres, ngan nambahan acan wawasan maranéhanana, bari peers kami leuwih vaccinations wajib ngalaman ti tearfulness atawa hawa elevated, kami geus "ngalaman" sering breastfeeding. Jigana éta masalah ieu teu susu, tapi keur kontak éta. Jeung hiji deui hal saeutik - ti pemuda mah ngalaman ti migraines dahsyat, nu neurologi manggihan cageur. Dina waktu kakandungan jeung lactation dumadakan ieu hébat. Sahingga - anak anjeun baca sarta baca ogé sorangan.

  • Misa nyebutkeun:

    Hai Vando're bener alus! ... ngarasa reueus.
    Na kumaha anjeun ngalakukeun mun anjeun menyakiti breasts? Atawa ieu anjeunna menyakiti?
    hatur nuhun .Míša

    • Looper nyebutkeun:

      dada hurts basa aranjeunna keur aya mabok, tapi maranéhna kénéh mabok lamun maranéhna teu emptied - euweuh?

    • Looper nyebutkeun:

      anak kudu breastfed peuting, sabab teu 24 siklus jam, tapi siklus mangrupa pondok. Peuting maranéhna mindeng jagjag sabalikna salila poé saré - teu karusuhan, tapi ngan nu anak meets planét, nu bakal jadi poé na peuting anu considerably pondok.
      poé bumi jeung peuting nu panjang teuing.

      Lamun indung ka pilih teu breastfeed peuting - sangkan eta harms sorangan, sabab ngabogaan breasts painfully ngabareuhan - sarta orok peuting lapar.

  • vanda Karolyi nyebutkeun:

    Bravo, Bravo, Bravo! persis saperti kuring kudu boga tur I bakal ngalakukeun dcerou.kojila mah let.do 4 2 taun unggal hodinu.bylo urang kadang tiring tapi moments untimni jadi geulis, urang bener ngarasakeun loba obe.divali kami ngalakukeun panon na komunkasi dugi usnuti.byla urang geulis! asih, syukur tur hormat dina panon ti putri saeutik kuring, kuring geus pernah katempo deui dina sagala dospeleho.dnes nu paling konsisten tur nejsebevedomejsi dite Jake znam.a 8.a pikeun kuring sarerea dikutuk. odsuzovali.rikali dikritik sarta yén kuring blazen.a I terang nu kudu nuturkeun pangabutuh anak anjeun teu biantara mindless of strangers Laura teu nyaho jeung teu nyaho sabaraha nya kungsi stesti.jenom STEC mun ngan jadi kalawan mamou.vubec moal gering sok mesem, percaya diri, anchored, sarta pisan pantes moms-di chytra.takze bisaeun haté anjeun sorangan naon alus keur dite.je Anjeun nyaéta salamina linking jeung lianna sweetheart tambahan-low!

Leave a Reply