Kasempetan pikeun perobihan: Gobis sayuran

02. 09. 2018
Konperénsi internasional ka-6 ngeunaan exopolitics, sajarah sareng spiritualitas

Kasempetan pikeun perobihan - naon anu aya dina dasar slogan ieu? Petr sareng Ewa bakal ngawartosan langkung seueur ka Kvasnička. Pasangan anu henteu ngagaduhan jalan anu gampang pisan, sanaos, atanapi bahkan kusabab éta, mendakan dirina kakuatan sareng kawani pikeun ngalakukeun hal-hal "béda-béda" - cara aranjeunna raos di jero. Aranjeunna ngadukung alam, tuang vegetarian, ngajar jalma pikeun masak tina bahan-bahan anu alami pikeun urang. Dina unggal padamelan, anjeunna nyarioskeun sakedik carita na, pamikiranana sareng sakaligus ngenalkeun anjeunna salah sahiji resep video vegan atanapi vegetarian na.

Petr sareng Ewa Kvasnička

Petr sareng Ewa Kvasnička aranjeunna hirup anu béda tibatan anu urang terang. Tanpa bumi permanén, biasa sareng pikeun panghasilan standar "kahirupan normal". Aranjeunna teu nyarios yén éta masih hébat sareng saderhana sareng kadang aranjeunna henteu kakurangan artos saumur hirup. Tapi bahkan di dieu di Républik Céko aya jalma anu bakal ngabantosan upami darurat sareng nyayogikeun tuangeun, hateup dina sirahna sareng kecap anu saé pikeun karyana. Sareng éta warta anu saé pisan nunjukkeun parobahan anu positip! Aranjeunna ngadukung program konservasi satwa, ngabantosan anu sanés, masak sareng nikmati kahirupan. Aranjeunna hoyong ngabantosan hal-hal anu saé maka aranjeunna ogé janten sukarelawan sareng bagian tina proyek sapertos Hirup héjo a NEP

Petr sareng Ewa ogé ngatur kursus masak sadar pikeun individu sareng kelompok, masak dina acara sosial sareng pribadi. Upami anjeun resep, kersa ngahubungi aranjeunna halaman atanapi dina FB.

Banét Vegan

Petr nambihan:

"Ayeuna urang teraskeun hirup cara bébas urang sareng ngalakukeun kagiatan anu ngeusi, ngahibur sareng asup akal sanés ngan ukur pikeun urang, tapi ogé ka planét Bumi sareng saalam Semesta. Hayu urang punten ngarobih kasadaran urang babarengan yén sanés Bumi, alam, sato sareng tempat anu caketna, urang manusa cicing di luar kandang, tapi yén urang sadayana aya hubungan sareng raket pisan sareng planét Bumi! Hayu urang masihan planét Bumi sahingga hadiah pikeun diri urang sorangan. Hayu urang ngajagi satwa di panjuru planét! Pantes masihan kado ka Bumi sareng nyalametkeun diri sakaligus! "

Kasempetan pikeun parobihan

Milarian inspirasi ngeunaan kumaha cara ningali hal anu béda-béda? Kumaha ngadangukeun langkung saé pikeun haté anjeun? Coba dudung tapa? Éta sababna proyék didamel Kasempetan pikeun parobihananu ngainspirasi sareng ngabantosan batur. Éta ogé bagian tina proyék ieu vegan sareng vegetarian masak sareng éditor Sueneé Semesta éta pelesir yén urang tiasa janten jalma anu bakal ngadukung proyék ieu sareng aranjeunna sacara rutin bakal nunjukkeun ka sadayana yén dimungkinkeun pikeun tuang "béda" sareng ngeunah dina waktos anu sami.

Recept: Veganská zelňačka

Suroviny (pro 6 osob):

  • Zelí kysané – 2 hrstě
  • Brambory menší – 4ks
  • Cibule – 1ks
  • Celer – 1 (cm) plátek
  • Mrkev – 2ks
  • Česnek – 3 stroužky
  • Tempeh BIO uzený (1 balení) – 190 ml
  • Olej slunečnicový – 2PL
  • Kukuřičný škrob – 3 ČL
  • Zajíc sójové mléko – 6 ČL
  • Vegeta bez glutanu – 0,5 PL
  • Sůl mořská – 0,5 PL
  • Paprika mletá sladká – 0,5 PL
  • Paprika mletá uzená – 0,5 PL
  • Kmín – 1 ČL
  • Bobkový list – 3 ks
  • Nové koření – 5 ks
  • Umeocet – 0,5 PL
  • Voda pitná – 2 l

Vysvětlivky: PL = polévková lžíce. ČL = čajová lžička.

prosedur:

Na začátek si připravíme zeleninu, na malé kousky. Nakrájíme si cibulku a dáme na olej osmahnout. Cibulku občas promícháme. Tempeh nakrájíme na proužky a pak na malé kousky. Připravíme si koření (ideálně v hmoždíři – vůně je pak intenzivnější). Jakmile je cibulka do zlatova, osolíme ji. Poté k ní přisypeme i další koření. Koření osmažíme jen krátce (aby paprika nezhořkla) a přiidáme tempeh. Poté vše zalijeme vodou. Přidáme zbývající zeleninu, zelí a česnek. Vše necháme vařit pod pokličkou 20 minut.

V mezičase si připravíme kukuřičný škrob rozpracovaný se sójovým nápojem Zajíc s troškou vody. Touto směsí zahustíme polévku. Necháme tak 4 minuty probublat a spojit škrob s polévkou. Dochutíme dle své chuti (ocet, vegetka).

Ewa sareng Petr ngarepkeun sadayana anu raos

Tulisan anu sami