Potensi dampak sinar kosmik dina eling koléktif ngeunaan manusa

110130x 26. 10. 2016 1 maca

Pikeun lila kuring ieu pilari jawaban naon bisa jadi inti galaksi urang dugi 2012 anjog, ku kituna kumaha bae bisa mangaruhan kahirupan didieu di bumi. Ahirna kuring kapanggih ngeunaan rub nu. Sanggeus maca sababaraha artikel na ningali grafik masing-masing, abdi sumping ka kacindekan yen naon urang tiasa ngalakukeun dina 2012 laun beuki kacenderungan pangaruh, bisa jadi dosis berehan tina sinar kosmik asalna ti puseur susu Jalan. - Éta anjeun geus maca dina artikel abdi saméméhna 2.4: sinar kosmik na "énergi foton". Tapi jadi jauh lacked pertahanan lengkep teori ieu. Abdi hoyong ngaganti ayeuna.

Kapan ieu mah dina ngembangkeun acara sinar kosmik di 20. abad kokotéténgan kana jéntré, abdi noticed aturan metot. - Mun inténsitas sinar kosmik ragrag, waktu geus datangna rada a "dinten hujan" - éta meureun jaman lumrah utamina kanggo perang jeung revolusi arah leuwih fateful keur goréng. Tapi lamun inténsitas sinar kosmik rising, lamun perang nya éta dina turunna jeung dunya utamana reflected parobahan nguntungkeun - kayaning Perang Dunya Kadua atawa "revolusi positif" (misalna The disintegration tina bloc Komunis di Éropa.). Langkung oge di kali ieu sigana bahana hiji jalma leuwih biasa anu rebelling ngalawan hukum "luhur", nu teu satuju jeung ...

Ieu teu bisa disebutkeun yen dina periode ku inténsitas luhur sinar kosmik anu dipigawé ngan parobahan positif, sarta sabalikna. Ieu moal. Ngan sigana nu salila inténsitas luhur sinar kosmik alus predominated sarta leuwih parah di kali tina inténsitas handap lajeng rada goréng predominated leuwih alus. Tapi naon anu kauninga yen perang well-dipikawanoh 20. abad dilumangsungkeun ukur di kali tina inflow Lesser tina sinar kosmik di atmosfir. Ogé sigana aturan yén gedé gerak dina inténsitas fluks sinar kosmik lumangsung, nu gede nu robah tina karakter dina dunya lumangsung (ie. Mun inténsitas manuk hideung. Radiasi nurun nyata, mendemonstrasikan nu fundamentally robah pikeun parah, bari naékna penting dina inténsitas, éta rada di sabalikna).

Mun teori ieu Kami katuhu, mangka bakal jadi patut eta mun nanyakeun sual sejen, naon dampak bisa boga radiasi kosmis ti inti galaksi, anu mangrupa sugan brewing sataun 2012. Salawasna kaliwat, sabab sumber sinar kosmik rada cores galaksi sabudeureunana, tapi kiwari, nalika approaching hiji posisi beredar di galaksi urang, eta bisa téoritis muka jenis conduit antara tata surya urang na inti tina susu Jalan nu ka kami ti inti bisa ngenalkeun kuat gelombang sinar kosmik ti naon kami biasa. Barina ogé, posisi Galactic diulang ukur sakali dina 26 000 taun, sababaraha implikasi bisa jadi rada gampang bisa muncul. Eta teu bisa pangaruh gelombang kuat téh rada béda? Atawa ngabalukarkeun nyata jeung hiji revolusi unprecedented di jalan urang mikir tur perceiving dunya, upami eling urang bener hits? Ieu bakal salajengna engké di artikel ieu. Kahiji urang bahas dina leuwih jéntré 20. abad.

1258508355
Sumber gambar: Osel.cz

Méméh kuring mimiti bener bakti sagala catetan lengkep dina bagan kahiji sababaraha hal dasar:

1.Vidíme trend handap dina inténsitas sinar kosmik saprak ngeunaan 1910 lajeng utamana sanggeus sataun dina 1915, nu kasarna satuju jeung jaman 1. Perang Dunya.

2. Nalika Samentara éta kami malire jelema fluctuations jangka pondok alatan daur surya sabelas taun jeung nilai tina sakabéh bagan kami comprehensively, urang bisa nempo yén di sabudeureun 1940 saolah-olah dina sinar fluks kosmis lumangsung "era anyar": Ngan dina jangka waktu nu dibuktikeun kurva turunna malah leuwih gede jeung inténsitas sinar kosmik geus ngahontal nilai minimum acan. Penting pisan pikeun turunna ieu nu ka tungtung 20. Abad, nurutkeun bagan ieu, inténsitas sinar kosmik éta pernah leuwih luhur ti sataun katukang 1940! turunna Ieu acan incredibly satuju kalayan 2. Perang Dunya I - na salaku urang terang, kamajuan dina dunya sanggeus Perang Dunya Kadua jadi lamun manehna bener gancangan. Tapi éta parobahan estu positif moal lumangsung teuing - rada lomba leungeun, pakarang anyar jeung leuwih destructive, komunisme, dunya téhnologis, jsb ... atomna ciri urang, "nu pangsaeutikna sinar kosmik, anu kirang positif."

Tur ayeuna urang nyandak unggal ragrag na rising kurva saprak 1900 jéntré. Pikeun periode nu ditangtukeun, kurva kanaékan / panurunan dina grafik I ngagantelkeun acara penting di dunya, atawa CSR:

    • Puncak dina inténsitas fluks sinar kosmik di awal 20. abad: Pakait jeung demonstrasi gegedean tur révolusi dina Trieste, Italia. Dina Trieste pagawe massively rebelled ngalawan ngurangan waktu gawe, di Itali, jalma éta teu wareg ku hukum di cerai sipil. Aya ogé hiji revolusi dina Panama. Dina aturan baheula urang Dupi eta satuju.
    • A turunna ngeunaan 1905 - 1915: Nilai panghandapna pakait jeung waktu nu sinking Titanic sarta hususna Perang Dunya Kahiji.
    • Kebangkitan ngeunaan 1915 - 1918: Nyaeta alia antar ahir Perang Dunya Kahiji jeung ngadegna Cékoslowakia salaku kaayaan demokratis.
    • Ngurangan approx 1920: Pakait misalna. Hiji krisis pulitik di Cékoslowakia, anu pandemic flu Spanyol.
    • Kebangkitan sabudeureun 1925: Di dieu kuring nganggur penting dina rasa positif atawa négatif encountered
    • A panurunan ngeunaan 1930: Linggih dina resesi ekonomi global badag.
    • Kebangkitan ngeunaan 1932 - 1937: Dina sakabeh periode tenang diantara gelombang pangbadagna ti resesi ekonomi jeung II. Perang Dunya.
    • A panurunan ngeunaan 1938 mun 1940: Dimimitian II. Perang Dunya II dina hiji waktu lamun nilai sinar kosmik panghandapna.
    • Kebangkitan sabudeureun 1943 - 45: Pangluhurna nilai manuk hideung. Radiasi di 1945 pakait jeung tungtung Perang Dunya Kadua.
    • A turunna ngeunaan 1946 - 1950: Perang sipil di Yunani (1944 mun 1949) dimimitian "tina jaman komunis", perang Arab-Israél.
    • Kebangkitan sabudeureun ngeunaan 1955: Cékoslowakia ieu kaasup dina Pakta Warsawa (anu asalna ieu dumasar kana Traktat silaturahim, Gotong royong tur Bantuan Reksa sarta ieu dieksploitasi engké).
    • gancang panurunan ngeunaan 1960: "Taun Afrika" (1960), gempa di Chili (neneng dirékam) urug mawa musibah di Handlova, dipecat bedil Tsar Bomba (pakarang paling destructive kantos), ngeunaan jaman hardest of komunisme dina Cékoslowakia. Catetan:. Catetan jeung bencana alam utama ...
    • gancang kebangkitan ngeunaan 1960 - 1965: Mecenghulna solidaritas Organisasi Afrika Talagasari, anu awéwé munggaran di rohangan, dunya (Valentina Tereshkova), nimukeun hiji mouse komputer.
    • Panurunan jeung ngeunaan 1964 69: Awal dijajah Cékoslowakia ku pasukan Soviét (wanoh lamun nilai manuk hideung nu. Radiasi panghandapna), Perang Vietnam (nu Uchiha ti abdi Lai di 1968 ogé ngagambarkeun hiji kamunduran gede), Genep Poé Perang antara Suriah, Israél jeung Yordania.
    • nilai stabil salila 1970 - 1980: Kaayaan dina CSSR teu robah - pasukan Soviét kénéh ngeusian kami ...
    • Panurunan jeung ngeunaan 1980 1983: Iran-Irak Perang, Perang di Falklands-Malvinas (pakait turunna panggedena 1982) kudéta militér di Nigeria, anu diimpor ka misil Rusia Cékoslowakia.
    • Kebangkitan sabudeureun taun 1985.: Pakait révolusi masif, panguasaan tina bloc Komunis di Éropa sarta ngadegna mode freer (ngan dina 80. Taun aya geus saprak ahir 60. Taun ka tukang mun fluctuations leuwih signifikan dina inténsitas manuk hideung nu. Sinar jeung parobahanana di dieu!)
    • gancang Digolongkeun sabudeureun 1992-95: Diantara hal séjén, perang Russo-Chechen, lalaki Uchiha 8000 di Bosnia, bom tina Dunya Trade Center, AS dilumangsungkeun serangan di Somalia, ...
    • gancang naek di akhir abad ka: Ieu bisa jadi pakait jeung proses geus apocalyptic; tingali. di handap

Dupi anjeun noticed nu ampir taya nu titik urang teu manggihan naon bae anu kuduna bakal contradict definisi luhur kami? Rutin dina poé nalika inténsitas sinar kosmik murag, lamun kaayaan dunya parah - perang leungit, serangan teroris sarta kadangkala malah observasi jeung nomer suspiciously tinggi bencana alam utama nu malah bisa subtly nyarankeun yén sinar kosmik téh sawaréh manjangan kana prosés alam ... sabalikna - nalika inflow radiasi kosmis ti spasi geus ngaronjat, anu perang hébat sempet dieureunkeun sarta aya dumadakan sababaraha usaha befriending sababaraha bangsa jeung dilumangsungkeun revolusi, nalika jalma biasa rebelled ngalawan kuat sarta henteu hayang deui (tungtungna) ninggalkeun kawas kumaha aranjeunna ieu kuat aranjeunna atanapi kumaha mingpin nagara. Tur upami nanaon utama tadi lumangsung dina rasa positif, ieu di dunya, sahanteuna relatif "tenang" (ie. The resesi ekonomi jeung II. Perang Dunya). Éta mungkin yen eta bisa teu ngabuktikeun nanaon ngeunaan dampak sinar kosmik on eling koléktif kami?

Sababaraha kali dina artikel abdi, abdi ngusulkeun yén parobahan dunya saolah-olah malah ngagancangkeun kalawan mecenghulna milénium ka. - Kitu deui, ngaronjat perang, musibah alam atawa revolusi masif. Ieu teh rada deui sinar kosmik? Upami kitu, ayeuna datang ti inti tina susu Jalan?

Sanggeus taun panjang 26 000 pas bakal posisi Sun, Bumi jeung puseur tina susu Jalan bakal di garis pasti. Sumber utama radiasi kosmis sengit bari keur inti galactic. Henteu nyieun hiji posisi kaayaan nguntungkeun nyarios pangiriman jumlahna ageung sinar kosmik langsung ti puseur galaksi nu? Tur ayeuna lumangsung kalawan sistim tatasurya sarta galactic inti hal transmisi sinar kosmik malah gampang? Astronom bisa nyoba ngajawab kami, tapi sakumaha dibuktikeun rekonsiliasi panungtungan méméh 26 000 sababaraha taun ka pengker, éta di paling ukur bisa speculate - hasil studi ilmiah salaku parobahan menit. Sababaraha kamungkinan yén sinar kosmik mun urang dina taun datang baris datangna ti inti tina susu Jalan, aya pasti aya.

Inténsitas sinar kosmik incessantly rising saprak 2004 - a kabeneran aneh, ngan saprak mimiti kungsi Ascension spiritual tina manusa patali jeung transisi ka Dunya Anyar sanggeus 2012. Éta obrolan ngeunaan energi foton nu eling kami geus robah - a radiasi sabenerna kosmis ngandung foton. A paralel mangrupa deui, sakumaha urang dibahas dina artikel ieu sinar kosmik na "énergi foton".

transformasi ieu dicirikeun ku progressively ambruk masarakat konsumen sistem maju. Eta nyebutkeun eta bakal revolusi spiritualLamun dulur dimimitian jeung kalakuanana, naon sih anu jero Self anjeun (change of eling), sarta tungtungna eta sadayana hasil dina beginnings anyar, dunya nu anyar kalawan aturan jeung sistem lengkep béda. Urang ngomong yén dugi 2012 bisa jadi balik asumsi disebut tadi sinar kosmik beuki sengit. Urang ogé ngomong yén éta bakal naek jadi patali période révolusiYén kajadian nu geus kaliwat. Sangkan sabenerna kudu cocok metot séjén.

1258508464

Éta metot nu nanaon deui dasar anu bade di jeung kurva dina grafik pakait jeung shift utama di pausahaan. Dina waktu éta nilai panghandapna (sataun 2001) dilakukeun serangan teroris on Amérika Serikat mimiti perang ngalawan terorisme na wabah jeung perang di Irak (2003). Salila gugah tina kurva nu dimimitian 2004 sataun, teuing, urang manggihan sababaraha titik nu coincide jeung sababaraha acara utama di dunya. Sabalikna kana trend di 20. abad ka-aya tapi hal ieu ngarobah rada. Eta kamungkinan bisa ngawula ka salaku hiji incentive mun serius ponder naha manéhna langsung ngagambarkeun parobahan dina hubungan jeung sataun 2012. Lumayan lah deui satuju jeung frékuénsi ékspéktasi transformasi - jumlah dina watesan sinar kosmik kami meunang, beuki nembak anjeunna narima masarakat konsumen. dunya teu ulubiung gancang polarized sakumaha saméméh sababaraha "ekspektasi subconscious":

Ngan sababaraha: Kusabab 2006 nalika kurva mimiti naek leuwih nyata, dina cara urang, mimiti nembongkeun krisis pulitik gede. radar Amérika nu urang geus kungsi ampir ngalawan wasiat populasi, éta anu ngabalukarkeun gunfights antara kakuatan dunya. Tapi leuwih narik téh gelombang tina naékna dina satengah 2008 kadua - incredibly linggih di awal resesi ekonomi ayeuna! Salila 2009 sataun nepi ka poé ieu urang lajeng Nyanghareupan efek pinuh ku resesi di. Urang ogé geus disaksian escalating demonstrasi di bagian nu sejen dunya, fluctuations cuaca beuki atra ti di kaliwat (sugan patali téori H. Svensmark) atawa usaha pihak nasionalis sukses dina politik luhur. A kurva naék leuwih tebih kaluar kana kanyahoan ... Kumaha carana sangkan eta balik on? Jeung naon bakal anjeunna ngalakukeun kalawan eling kami? Bener bakal hal pikeun transformasi gaya?

Dina sababaraha budaya eta dianggap puseur puseur galaksi di alam semesta, jadi memang urang geus di titah artikel séjén. Mayans réngsé sabab kalender maranéhanana lantaran yakin yén éta téh puseur galaksi urang dina sistim tatasurya kiwari, baris kantor énergi pikeun cleanse pangeusina, sarta kumaha bae eta bakal ngakibatkeun beginnings anyar. Nyaeta 'énergi' bener dimaksudkan sinar kosmik?

Mun téori ieu téh memang bener, eta bisa dianggap yén inténsitas sinar kosmik bakal taun 2012 loba nu leuwih luhur, sareng nu bakal nerapkeun dina acara nu ayeuna bakal aktivitas surya tinggi. Éta naha inti tina susu Jalan salaku sumber tina sinar kosmik dina Sistim urang bisa ngabuktikeun leuwih ti kernel galaksi lianna di lingkungan, anu sinar anu extent relatif leutik kacatet dina perioda saméméhna. Pikeun sakabéh ngawangkong ngeunaan bédana antara jarak tina inti galactic urang jeung puseur galaksi lianna - Andromeda, nu galaksi pangdeukeutna kami geus jauh ti urang 2 500 000 lampu taun. Kontras, inti tina susu Jalan nyaeta "ukur" 26 000 lampu taun ... Jadi lamun rekonsiliasi di 2012 tiasa muka hiji saluran antara sistim tatasurya sarta inti galactic, campur bisa jadi bener kuat. Jeung konsékuansi tina eling urang, lamun Kuring keur teu salah kaprah dina téorina - revolusioner ..

Artikel nu patali

Hiji Comment ka "Potensi dampak sinar kosmik dina eling koléktif ngeunaan manusa"

  • Standa Standa nyebutkeun:

    artikel nu mangrupakeun conto geulis alus tina fallacy statistik matematik. Tapi anu meureun bakal janten sawala panjang.

    Meureun ngan hiji hal saeutik. Artikel nagara: ". Saatos lila 26 000 taun, pas bakal posisi Sun, Bumi jeung puseur tina susu Jalan bakal di garis pasti" Dina total, abdi heran, naon nyeratna dimaksud ku "pas" salaku puseur galaksi urang téh ti ecliptic distanced 5 ° jeung posisi tina pesawat ti ecliptic ngalawan tukang starry sahiji siklus precession bumi boga pangaruh.

Leave a Reply