Pluto: NASA medalkeun poto breathtaking

611859x 24. 09. 2015 1 maca
Diropéa: 27.09.2015, 12: 31

Dina 17.09.2015, NASA dileupaskeun gambar seger ti beungeut Pluto, dicokot ku usik Anyar horizons. Dina poto bisa ningali és gunung, kabut permukaan jeung nitrogén beku.

"Yakin téh mangrupa tetempoan stunning. Simkuring boga kasempetan pikeun nitenan kabut bohong low-yén rupa-rupa alatan cuaca lokal kawas di nagara urang di bumi. "Said Will Grundy, kapala Tim Anyar cakrawala Komposisi of Lowell Observatorium, Flagstaff, Arizona.

Numutkeun laporan pencet, "Gambar anyar ieu nyadiakeun bukti yén Pluto manjangkeun siklus hidrologis sarupa sarupa bumi. Urang tiasa niténan ices aheng ngandung nitrogén tinimbang lamun caina. "

The nitrogén siklus glasial Pluto Sigana rada béda ti lamun urang imagined eta.

Numutkeun Alan Howard, hiji anggota tim Geologi, geophysical na Imaging di Universitas Virginia, Charlottesville: "Dibikeun cahya panonpoé taram, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngabandingkeun siklus hidrologis lokal kalawan naon anu di bumi. Cai evaporates sagara, salju ragrag na mulih deui ka lautan ngaliwatan ranjang és ".

Alan Stern, investigator poko tina horizons Anyar di Research Institute Kulon dina batu gede, Colorado, ogé ngajemput: "Di hiji sisi, urang boga parasaan bingung nu Pluto tingali gambar ieu. Di sisi séjén, éta mangrupakeun bonanza ilmiah. Eta mangka mun urang rinci anyar ngeunaan atmosfir dina Pluto. Bisa nembongkeun rinci atmosfir anak -. Gunung, glaciers na planes "

"Pluto dina hormat ieu heran kawas Bumi," ceuk Stern, "mana teu saurang ogé sempet diantisipasi".

NASA boga ngarasakeun keur kelir leres, jadi ayeuna brings kami tilu poto Pluto kelir alam. Anjeun bisa nyéred hiji patandingan nu kelir jalma tangtu bener. tip pribadi abdi nu taya sahiji gambar sadia henteu némbongkeun bebeneran. Numutkeun sababaraha sumber, NASA geus kauninga dina beungeut wewengkon és cai jeung cai.

Ku cara, tempat atmosfir geus ngiles, anu geus katingal dina poto lawang?

Artikel nu patali

6 komentar on "Pluto: NASA medalkeun poto breathtaking"

Leave a Reply