Dandelion - sumbangan Priestly makuta

3001x 10. 04. 2019 1 maca

Diajar hirup jeung alam jeung nyandak ti dinya laun naon eta nawarkeun. Dina musim semi, anu lawns dimimitian dandelions žlutit, disebutna pendeta makuta. Ngaran populér ngajelaskeun kakuatan efek mangpaatna tina dandelions.

Ramuan kalawan talari

grandmothers urang terang kacida alusna éta kakuatan penyembuhan of bumbu na eta mangrupakeun karunya nu pangaweruh maranéhna anu teu lulus salajengna jeung laun poho. Di dieu teu kitu lila pisan, dandelion dipaké salaku ngeunah hébat dina duanana masakan tiis sarta panas. Upami Anjeun gaduh cookbooks heubeul di imah, coba mun ngungkaban eta. Meureun aya tukang kuliner sareng dandelion manggihan.

Naha éta dandelion unik

Ti titik kimiawi of view eta sacara harfiah nyaeta campuran mangpaat, penyembuhan sarta zat aktif. Aya vitamin - utamana A, B2 C. Salajengna, dina sumputkeun tanning Dandelion, phytosterols, inulin, mukus, asam amino, sodium, kalium, mangan, walirang, silika jeung fosfor. Ogé ngandung prinsip pait - taraxin, taraxasterin na laktupikrin. Sanajan kitu, zat tangtu aya fluctuating gumantung mangsa. Inulin perlu di paling tutuwuhan di gugur. A taraxin deui gaining moméntum leuwih enas - dina bulan Juli jeung Agustus. Sahiji bumbu kami nganggo sagala bagian, sarta maranéhna ogé bisa diolah di dapur. Sakabeh tutuwuhan téh healthful.

lamun ngumpulkeun

Akar ideally kumpulkeun saméméh ngembang, nu ahir Maret, April. Alternatipna, ieu lajeng bisa ngumpulkeun deui sanggeus kembangan dina usum gugur. Lamun urang nangtukeun kaluar mun pampeliškových akar, lajeng urang kudu ati pisan. Ti nagara mun etch eta kedah taliti pisan ulah ngaruksak aranjeunna. Akar kumpulkeun kana karinjang atawa wadah sejenna merenah. Saatos bringing imah tuntas dina cai ngocor tur ngidinan pikeun garing hawa. Leres garing root na nyaho yén éta téh dina quarry bodas jeung gampang ngarecah. Taya bau. rasa na rada pait. toko root Dandelion merenah dina kemasan kertas padet dina tempat garing jeung poék. akar sabagian cocog pikeun cleansing awak bisa Cope jeung kabebeng, masalah pencernaan, ati clogged na heartburn.

Daun ngumpulkeun anu ideally dina periode ti bulan Méi nepi ka Séptémber. Urang garing eta dina tempat shaded na ventilated. cadar lapisan teu kudu ngaleuwihan 4-5 séntiméter. Salila gulungan drying leuwih sababaraha kali. Leres daun dandelion garing kudu dilestarikan warna héjo seger. Nalika eta janten poek, éta salah. Urang nasušené tetep daun ogé akar - dina peti kertas tetep atawa tas. Disimpen dina, tempat poék garing. Daun mantuan meunang leupas tina bareuh nu, purifies ati jeung saluran pencernaan, Ward kaluar heartburn jeung anu merenah nalika kakandungan jeung ngalahirkeun.

Tip: dekok ngalawan anorexia

Siapkan dekok of 1-2 teaspoons daun garing. Teundeun cup a jeung tuang cai ngagolak. dekok Ieu sip 3x poé. Kitu ogé ogé gawéna jus seger pampeliškových tina daun.

Naon goodies ti dandelions nyiapkeun

Pasti coba nu decaf herbal nikmat. Sanggeus drying, akar mince sarta Tos kana pan beusi matak panas. Bari diaduk restujeme mun Browning. Bisi wae moal ditumpes hideung kaluar ti lajeng zhořknul. Akar sanggeus roasting hayu tiis, lajeng grind dina Blénder atanapi kopi coét kuat. Urang ngagunakeun tradisional kopi - séndok 1 per cangkir.

Mun aranjeunna sangsara heartburn, burih atawa salah ancur atanapi upami urang gaduh gangguan kalayan ginjal anjeun, mangka urang bisa nyiapkeun akar unroasted tea dandelion Palasik. Hiji séndok tina garing root sawn simmer 5 menit dina satengah hiji liter cai. Galur jeung pamisah kana tilu dosis sapopoé. Urang inuman dina isuk, beurang jeung peuting. Éta merenah ngagunakeun ideally tilu minggu ka sabulan. Sanggeus dua minggu, urang ngareureuhkeun sakali deui.

Artikel nu patali

Leave a Reply