Anu ningali UFO anu kawentar dina sajarah

4501x 05. 09. 2019 1 maca

UFO henteu énggal. Saloba rébuan taun, jalma-jalma parantos ngajelaskeun barang-barang ngalayang anu teu dipikanyaho di langit. Aranjeunna biasana disk ngawangun. Aranjeunna parantos dijelaskeun ku Sumatera kuno, Mesir, Yunani sareng Romawi. Handap 7 pangamatan ieu ngagaduhan panongton anu ageung, naha anjeun kenal sareng aranjeunna?

Kenneth Arnold, Xnumx

Nalika mabur pesawat leutik na caket Washington ka Gunung Rainier 24. Juni 1947 Arnold ngaku ngagaduhan salapan bulao, barang anu ngagurilap gancang pisan dina pembentukan "V" - perkiraan 1700 mil per jam.

Awalna anjeunna nganggap yén objék mangrupikeun jinis pesawat udara anyar, tapi tentara éta ngiringan uji coba pesawat jinis anyar di daérah éta. Nalika Arnold ngajelaskeun bentuk sareng gerakan obyék (piring anu katingalna dina cai), média nyiptakeun istilah anu ayeuna wawuh: piring ngapung.

Pilot EJ Smith, Kenneth Arnold sareng Ralph E. Stevens ningali gambar tina obyek ngalayang anu teu dipikanyaho

Moal lami deui langkung laporan paningali UFO muncul di daérah éta. Pamaréntah teu pernah nawiskeun penjelasan akal, éta mimiti ngabantah yén Arnold ngagaduhan halusinasi. Tapi ngan ukur sababaraha minggu ka hareup sadayana béda.

Roswell, Xnumx

Anu ningali UFO anu kawentar. Dina usum panas tina 1947, William "Mac" Brazel mendakan lebu misterius dina salah sahiji pasturan na di New Mexico, kalebet kutub logam, potongan plastik, sareng keretas anu teu biasa. Saatos ngalaporkeun Brazel papanggihanana, anggota base militér nyandak bukti. Judul berita nyatakeun yén saos ngalayang di Roswell, pamaréntah ngajelaskeun yén éta balon météorologis turun.

Ti saprak éta, pendukung téori ieu nyobian ngabuktikeun yén kénginganana leres asalna tina kapal asing. Nalika éta tétéla, pamaréntah nyumput nyumput - tapi aranjeunna henteu alien. Balon anu nabrak teu leres balon biasa, tapi éta bagian tina proyék Mogul luhur-rusiah. Bagian dina proyék ieu nyaéta peluncuran balon ka luhurna. Balon mawa alat pikeun nguji tes nuklir Soviét.

Dina 1997, Angkatan Udara nyayogikeun 231 kalayan laporan halaman ngeunaan penuasan kasus Roswell. Misteri ieu wangsit. Padahal perhatian masarakat parantos ningkat sareng masarakat percaya yén panjelasan pamaréntahan henteu didasarkeun kana kaleresan. Kota ieu ngadamel Museum of International and Research UFO Observasi.

Lampu Lubbock, 1951

Petang 25. 1951 Agustus tilu dosen Profesor Texas Tech ngaraosan malem di luareun di Lubbock nalika aranjeunna ujug-ujug ningali jarak buleudan kacepetan tinggi dina laju anu gancang. Carl Hart Jr. anjeunna malah moto poto anu disebut fenomena Lubbock Lampu. Poto na dipedar dina koran di sakuliah nagara.

"Lubbock Lampu", dipoto di Lubbock, Texas, ku 19 taun lami Carl Hart, Jr. dina 1951.

Panalungtikan Angkatan Udara UFO menyimpulkan yén gentéen ningali manuk ngagambarkeun lampu tina lampu tina lampu jalan Lubbock énggal. Tapi seueur jalma anu henteu percanten kana katerangan ieu sareng ngaku yén lampu-lampu éta gancang gancang.

Levelland, Xnumx

Di 1957, puluhan warga ngalaporkeun peluru misil atanapi lampu anéh anu ngejat mobilna. Seueur mesinna lirén damel. Deui, sadayana diteliti ku penerbangan sareng proyék Blue Book na, sareng naon hasilna panalungtikan? Bola kilat atanapi badai listrik. Anu bakal sacara téoritis tiasa dilaksanakeun upami teu aya langit anu jelas tanpa badai wengi éta.

Éta jalma ningal di Levelland saw

Teheran, 1976

19. Séptémber 1976 ngalaporkeun obyék anu terang di langit. F-4 dikirim ka ngajalajah. Pesawat munggaran kapaksa balik deui kusabab alat kontrol janten hideung sareng ngeureunkeun damel nalika ngadeukeutan obyék éta. Pilot pesawat kadua, numutkeun klaim na, ningali obyék anu terang (sigana misil?) Diluncurkeun langsung ka anjeunna. Anjeunna siap tarung, dina waktos éta anjeunna ogé mareuman sadaya kendali na. Anjeunna aman deui ka taneuh.

Pejuang F-4 Iran

Saatos kajadian éta, Iran ngahubungi AS. Anjeunna ngajelaskeun kaayaan sapertos kieu. Cahaya anu terang di langit panginten Jupiter - anjeunna jelas wengi ayeuna. F-4 ngagaduhan sajarah panjang masalah téknis, anu hartosna éta tiasa gagal henteu paduli UFO. Sareng rokét UFO? Aya pancuran meteor di langit wengi éta, janten pilot éta ningali meteorite tinimbang rokét UFO.

Leuweung Rendlesham, Xnumx

Dina bulan Désémber, anggota 1980 Angkatan Udara AS di dua Udara Royal British, Woodbridge sareng Bentwaters, ngalaporkeun yén aranjeunna ningali lampu warna anu aneh di sekitar Rendlesham Forest, sakitar 100 km di belah wétan London. Hiji saurang lalaki ngaku anjeunna parantos mendakan sababaraha jinis kapal angkutan anu aya. Poé sanésna, jalma-jalma sanés ngonfirmasi karuksakan tangkal tatangkalan sareng radiasi anu langkung luhur di daérah éta. Sababaraha dinten saatos, pangamatan langkung dilaporkeun.

Létnan Charles Halt dirékam ku panémbalanna dina kasét, sareng sanaos sanés mangrupikeun bukti pasti, para teoritis nganggap éta bukti anu paling kuat pikeun kajadian. Tapi, Departemen Pertahanan Britania henteu nuluykeun ku panaliti salajengna. Saperti dina Roswell, pariwisata UFO umumna di Hutan Rendlesham. Aya ogé jalan satapak UFO resmi kalayan modél kapal angkasa anu dilaporkeun.

Bélgia wol, 1989 - 1990

Dina ahir bulan Nopémber, 1989 nyarios warga Belgia nyatakeun yén segitiga UFO segitiga ageung ngambang di langit. Tapi saluareun pangamatan visual, henteu aya bukti ngeunaan UFO.

Ngalayang segitiga di Bélgia dina 1990

Sababaraha bulan saatos, dina Maret 1990, pangamatan langkung dilaporkeun, dikonfirmasi ku dua stasion radar darat. Dua F-16 dikirim, tapi UFO nuju gancang-gancang henteu tiasa jaga. Angkatan Udara Belgia teu gaduh penjelasan logis pikeun kagiatan ieu, tapi ngakuan yén aya kagiatan anu teu dipikanyaho dina hawa. Bangsa Belgia tos ka Jurusan Pertahanan Inggris pikeun nalungtik. Éta mendakan yén kajadian éta henteu memusuhan atanapi agrésif, ku sabab panyidikan eureun.

Artikel nu patali

Leave a Reply