NASA geus dijieun tim panalungtikan anyar ngajajah spasi tur hirup extraterrestrial

9735x 10. 04. 2019 1 maca

Sigana nu NASA pisan museurkeun naha urang nyalira di jagat raya atawa henteu. hambalan maranéhna salajengna kanggo ngungudag sanggeus hirup extraterrestrial nya éta nyieun pusat keur beungeut hirup extraterrestrial (ie. CLDs), dimana élmuwan bakal ngahibur salah sahiji patarosan pangkolotna manusa "kami nyalira?"

Naon CLDs na kumaha carana néangan kahirupan extraterrestrial?

Pangwanoh Center of kahirupan bakal bagian tina Ames Panalungtikan Center, ayana di Gunung View, California. Bakal ngagabungkeun nu "konsorsium anyar peneliti" diantara NASA, tapi oge nu kagungan pamadegan kaahlian dina widang fisika, biologi, Arsitéktur, jeung sajabana. Pilarian pikeun hirup di jagat raya tiasa monoton. Mun urang hayang sukses, urang kedah ngembangkeun parabot sarta strategi nu tailored pikeun ngadeteksi hirup dina kaayaan unik tina alam alien. Éta henteu pisan béda ti maranéhanana di Bumi, tapi ogé di antara planét béda. Paparna Tori Hoehler lulugu investigator sarta panalungtik CLDs Ames.

NASA

Tori Hoehler nyebutkeun:

"Ayeuna kami kudu kaahlian ilmiah tur rékayasa mun uncover sual ieu profound (urang keur nyalira?) Konfirmasi bukti ilmiah sarta masarakat ilmiah kami alus teuing."

Ieu diperkirakeun yén anggota CLDs aranjeunna bakal akunranté kolaborasi jeung universitas Georgetown jeung Géorgia Institut Téknologi.

rencana téh mibanda élmuwan ti laboratorium keur biosignatury agnostik, anu bakal coba pikeun ngaidentipikasi hirup "salaku anjeunna nyaho" ti lokasi jauh, dimana ngartikeun hirup bisa jadi pohara béda ti sabaraha urang nyaho dieu di Bumi. Ahli baris diajar kamungkinan hirup kaliwat atawa nu bakal datang dina és tina sistim tatasurya urang, bulan luar sarta Mars. Na anu bisa jadi salah sahiji hal pangalusna urang teu keur NASA sanggeus examining hirup extraterrestrial dina dasawarsa.

Ieu dalang nyangka yén hirup di jagat raya kudu sarua atawa nu sarupa jeung naon urang kudu didieu di Bumi. Kusabab urang geus nalungtik ukur sababaraha tina semesta jeung hijina tempat dimana lalaki nu ngagaduhan bulan, Mars jeung Vénus, éta hésé ngajawab leuwih kumaha hirup bakal kasampak nguap. Sugan hirup aya dina planét alien jauh, atawa exoplanets perlu oksigén jeung cai salamet. Meureun hirup dina planét jauh perlu sabalikna pasti salamet. planét alien sugan jauh boga hiji atmosfir lengkep pisan pikeun kahirupan manusa, tapi
lumrah "bentuk sejen" hirup nu teu nyarupaan nanaon didieu di Bumi.

Artikel nu patali

Leave a Reply