NASA mintonkeun naon urang ngambekan - awan badag debu!

15228x 05. 09. 2018 1 maca

peta ieu warni bumi nyaéta gambar naon urang ngambekan. éta Peta haseup, lebu jeung aerosols séjén leuwih pangeusina. NASA visualisasi dijieun maké data ti satelit ngorbit bumi, sarta sensor dumasar-taneuh lajeng ditambahkeun kelir palsu ditampilkeun keur nandaan jenis aerosols.

Urang hirup sakabéh kahirupan urang wandering tina salah kana awan sejen debu. hawa anu ngeusi cai asin emanating ti laut, soot hideung karbonat tina kahuruan sarta emisi lebu ti industri beurat. Biasana sagala kotor, naon di aerosols téh siluman mun urang - tapi moal keur satelit sarta sensor taneuh NASA!

Stunning ilustrasi nembongkeun NASA partikel leutik halimunan swirling sabudeureun urang. NASA digabungkeun data ti sababaraha sensor on satelit, kayaning resolusi sensor ti modern - Sedeng Resolusi Imaging Spectroradiometer (MODIS) dina cai na Téritori, kitu ogé sensor dumasar-taneuh pikeun nyieun kebat gambar Warna aerosol.

Lampu peta debu (© NASA Bumi Observatorium)

Kumaha nu awan lebu?

Sababaraha awan lebu ieu hasil tina acara cuaca. Hurricane Lane deukeut Hawaii tur typhoons Soulika na Cimaron deukeut Japan blasted jumlah badag uyah laut kana atmosfir. Di gurun tina Sahara di kaler Afrika jeung Gurun Taklamakan di kaler Cina dijieun lahan dibentuk ku angin, kawas awan partikel rupa. Western Amérika Kalér jeung Afrika Tengah Selatan nembongkeun ka tanda tangan nanaon béda tina aerosol: Haseup ti kahuruan, nu mindeng diadegkeun ku jalma - naha ngahaja, salaku bagian tina siklus tatanén taunan di Afrika, atawa recklessly sakumaha di Amérika Kalér. Sababaraha haseup ti Amérika Kalér sumping drifting wétan leuwih Atlantik, saperti dina gambar.

Lampu peta debu (© NASA Bumi Observatorium)

NASA ngomong yén pilem ieu teu dijieun ku kaméra tunggal. Eta dijieun ku ngagabungkeun data ti sababaraha sumber pikeun idéntifikasi wewengkon kalawan konsentrasi densest partikel bébas di atmosfir.

Artikel nu patali

Leave a Reply