Di Mars, métana dihasilkeun sarta kami henteu terang sumberna

12380x 30. 04. 2019 1 maca

The satelit dina kapanggihna groundbreaking panganyarna kapanggih yén Mars ngahasilkeun métana. Mun anjeun unsure tina implikasi pamanggihan ieu, anjeun pasti leuwih wungkul.

Élmuwan gawé bareng Spasi Badan urang Éropa ngorbit Mars Express, kapanggih ku New York Times pangeusina, dina lelewek Kawah Gale, métana. Ogé Rover ngarasa panasaran NASA dirékam di tempat anu sarua dina usum panas kanaékan 2013-bulan dina produksi métana.

Naon eta hartosna?

Sanajan gambar dawam tina hiji lone, élmuwan mad, sains nyaéta karya koléktif. Salah sahiji aspék pangpentingna métode ilmiah téh réplikasi - mastikeun yén batur bebas bisa manggihan naon tos Anjeun manggihan anjeun. Kapanggihna métana bisa jadi teu jadi loba anu narabas pikeun Rover atawa pesawat ruang angkasa, tapi duanana dina waktu nu bareng, enya.

Marco Giuranna, hiji panalungtik di Institute Nasional Italia pikeun Arsitéktur wrote:

"Kapanggihna kami ngawakilan konfirmasi bebas mimiti beungeut métana."

Dr Giuranna mangrupa alat investigator poko Mars Express, anu dilumangsungkeun ukuran ieu. Patarosan nu alami kieu ti demonstrating ayana métana di Mars nyaéta yén naon alatan. Numutkeun laporan ieu aya molekul métana on tahan salamina alatan kapanggihna maranéhanana ku kituna kapaksa némbongan rélatif anyar.

Papanggihan ogé nunjuk ka sumber potensi métana, ayana ngeunaan 300 kilometer ti kawah Gale, anu ayeuna bisa jadi hiji tempat pikaresepeun pikeun badarat di NASA urang Rover 2020. spekulasi sejen éta sumber tina métana nyaéta biologis tinimbang géologis. Hiji sapi umum ngahasilkeun unggal 70 taun 120 kg métana. sumber biologis métana bisa ngarojong teori konspirasi ngeunaan kahirupan di Mars.

Ayeuna, hiji henteu wani pikeun ngonfirmasi yén aya kahirupan di Mars. A kapanggihna panganyarna, kumaha oge, nunjukeun yen tiori ieu teu jadi implausible.

Artikel nu patali

Leave a Reply