Percobaan! Hiji jalma bisa ngaliwat témbok?

8331x 04. 10. 2018 1 maca

Dina unggal buku ajar anu leuwih atawa kirang lengkep fisika atom na nuklir ngajelaskeun percobaan Palasik éléktron ngaliwatan dua slits. Nunjukkeun yen loba anu datang ka situs ieu bisa jadi fisika, perlu sakeudeung ngelingan hakekat percobaan ieu.

Ku kituna, jalma nu bisa ngaliwat témbok? Percobaan ..

Urang bisa nyieun rélatif badag layar a, Cut dua slits di dinya, nangtung eta vertikal, urang disimpen di hareup emitter éléktron jeung layar balik nya. Ayeuna sorotan kasebut switched dina. Mun provisionally ditutup ku salah sahiji time slot, teras éléktron dipancarkeun ngaliwatan lawang sésana na layar nembongkeun strip nangtung. Ieu ngandung harti yén maranéhna bertingkah jiga bal saeutik atawa séréal keusik.

Logis - lamun uncover hiji slot kadua, layar bakal nembongkeun gigireun slot kahiji kedah némbongan sabuk kadua. Ku kituna, nurutkeun logika urang sapopoé. Sanajan mikrokosmos tina hiji logika sagemblengna béda. Lamun anjeun uncover hiji slot kadua, robah gambar layar nyirorot - kiwari, sakabéh layar ieu ngeusi alik lampu na poék stripes, kacaangan laun bakal diudar tina layar tepi ka.

katerangan fénoména

Fisika ngajelaskeun fenomena ieu kieu: Elektron bola leutik henteu jadi pamikiran dina 19. abad, tapi gelombang kakuatan médan éléktromagnétik nurun ti maksimum daya dina loka kana enol di hiji jarak wates. Di sagala rupa kaayaanana, gelombang ieu tiasa manifest sorangan dina cara nu beda, nu nembongkeun sipat lengkep béda. Kadangkala kacida bisa manifested salaku gelombang sipat gelombang murni sarta kadangkala kawas partikel (atawa badan) jeung sifat zat.

Nalika hiji éléktron ngaliwatan hiji sesela, ieu manifested salaku partikel, i.e. nu nembongkeun kami fitur diskrit na. Nalika anjeunna dibuka sesela kadua, éléktron dimimitian jeung kalakuanana kawas gelombang dina layar tur draws hiji gambar gangguan nu geus dipiboga ngan ku ombak, tapi teu partikel. Naha ieu lumangsung, ilmuwan geus kapanggih kaluar. Éta pisan sababna naha dinten kanyataan ieu ngan saukur katampa sakumaha anu kasebut, tanpa nyoba ngajelaskeun eta.

Sababaraha urang terang yen percobaan ieu kudu neruskeun. Sajaba ti éta, mangrupa tuluyan tina jadi ilahar nu mere hiji hasilna endah sapertos nu teu cocog kana sagala hukum realitas obyektif, anu dina sagala buku ajar fisika teu disebutkeun. Tuluyan percobaan nyaeta saperti kieu.

percobaan dituluykeun

Lamun u layar éta jalma, mangka gambar anu dihasilkeun dua liang moal ngarobah dugi lalaki nu ngancik jauh, tapi pas manehna melong jurang, éléktron bakal geuwat leungit sipat gelombang maranéhanana sarta mimiti muncul ngambah sakumaha wijaksana partikel, éta ngandung harti yén layar mintonkeun dua liang! Sakali jalma nu melong jauh, éléktron meunangkeun deui pasipatan gelombang, sarta deui mimiti némbongkeun gambar gangguan.

Ku kituna jalma nu geus robah ngan ku pilari di alam gelombang éléktron kana partikel. Tapi sakumaha pikiran manusa bisa meta dina éléktron, naon mékanisme? kakuatan fenomena ieu eling manusa leuwih masalah teu cocog ogé kana kerangka elmu modern, ku kituna élmuwan euweuh usaha pikeun nyarita.

kieu tina fénoména

Di dieu geus kieu mah mun fenomena ieu. Dina loba artikel abdi on kieu jeung tempat sejen kuring nganyatakeun gagasan ieu: Lalaki narima energi pikeun aktivitas vital na, henteu ngan tina dahareun tapi ogé ti vakum fisik, atanapi sakumaha eta katelah saméméh - ti éter. Énergi moal bisa aya ku sorangan, salawasna perlu sababaraha jenis rojongan. Ngumpulkeun tanaga ti éter nu geus meunang pisan panggih. Peuting urang narik énergi ti éter nu lingku kami, sarta waktos poe maneh make eta dina kursus kagiatan sapopoé.

Nu kabukti hal sakumaha engapan ethereal: ngambekan dina wengi, ari gempur. Tapi kahayang kumaha ieu kami nganggo hawa ngompa peuting? Sarua dina sakabéh arah? Lamun enya, mangka aya loba manifestasi tina eling manusa teu mungkin. Padahal, kami ngaluarkeun Sunan Gunung Djati ti éter utamana tina sirah, jeung bagian pisan signifikan - tina panon urang. Ieu kajadian terus unggal detik. Tapi stream munculna ti éter tina panon urang téh jadi lemah nu eta wungkul bisa mangaruhan objék pangleutikna tur lightest kayaning éléktron. Nalika experimenter nu nangtung dina layar, pilari dina liang radiating ti na panon stream éter nu tindakan on éléktron, sahingga maranéhna ngawitan manifest salaku partikel. Paling dipikaresep sabab jalma henteu dianggap gelombang, tapi pakait sacara spatial bounded obyék diskrit mibanda wates diartikeun jelas. Lajeng otomatis susunan éléktron dina program sarua pasti.

A) jadi partikel éléktron B) jadi gelombang

Salian awak fisik manéhna ngabogaan manusa jeung jiwa

Salian awak fisik manéhna ngabogaan jiwa manusa. Mun awak fisik masih bisa dianggap salaku diwangun ku matéri (sanajan keur kuring Pananjung ieu patarosan badag), mustahil mun ngabayangkeun jiwa kami salaku zat. jiwa nu geus leuwih kawas widang informasi, yen sababaraha blobs énergi. Aya teknik husus nu mawa jiwa nu kaluar awak fisik (proyéksi astral atawa kaluar tina pangalaman awakna - OBE). Nalika kami lengkah kaluar awak fisik urang, stereotype heubeul urang tina idéntifikasi jeung badan jasmani ceases kana fungsi (sanajan henteu langsung, tapi sanggeus bari eureun). Teras we ngawitan ngaidentipikasi jeung jiwa, sarta jiwa, sakumaha kuring ngan wrote, nimpah zat. Tur upami dina kaayaan kieu kami beroperasi dina éléktron, mere aranjeunna program sejen nu bahan. Dina hal ieu, anjeun bisa kalayan gampang nempatkeun objék nu dipikahoyong jero jiwa maranéhanana, contona jero leungeun astral abdi.

Dumasar pangalaman maranéhanana jeung observasi, kuring yakin yén jiwa kami (atawa badan astral) nyaéta reminiscent tina bentuk awak fisik - leungeun, suku, watak teu jeung anggahotana sarta sirah. Ku alatan éta, natáhnutím panangan astral di jalan saperti anu objek nu dipikahoyong téh sagemblengna dina leungeun kahontal yen sakabeh éléktron, neutron jeung proton anu tujuanna robah sifat na ti partikel ka gelombang sarta gelombang penetrates seamlessly ngaliwatan sagala tembok jeung ceilings.

UFO penculikan

Ngelingan kumaha sabagian eyewitnesses ngajelaskeun earthlings nyulik saucer ngalayang - UFO: ti handap kapal emits beam a ngarebut hiji jalma tur angkat deui numpak kapal liwat pindingna. elmu resmi urang masih teu ngarti sifat beam nu. Kuring yakin yén beam saperti aya sia aya leuwih ti hiji jenis proyéksi astral tina salah sahiji kru of a UFO. Kuring yakin anu lantaran kuring sababaraha kali ditarik anggota awak astral na di jarak nepi ka 10 - 15 méter. Memang bener yén kuring masih henteu lulus hal leungeun astral ieu, tapi kuring teu datangna waktu misalna hiji. Leuwih ti éta, kuring junun sababaraha kali dina kaayaan kieu ngagedekeun awakna astral kuring meh bisa katutupan ampir sakabéh spasi tina kamar nu ieu mah. Kumaha lamun di kaayaan anu sarua ieu mungkin pikeun mindahkeun teu ukur objek asing, tapi ogé badan jasmani urang sorangan? Teras we meunang kasempetan leumpang ngaliwatan tembok, sarta sagalana kajadian mastikeun dina hukum fisika.

Artikel nu patali

Leave a Reply