Mudras: Ramo yoga anu nyegel sareng nyageurkeun

13948x 01. 08. 2019 1 maca

Lempeng. Aranjeunna bagéan tina yoga, tapi sabaraha anjeun leres terang ngeunaan aranjeunna? Utamana upami anjeun mimitian nganggo yoga, anjeun moal langsung terang iraha sareng mudra mana anu dianggo. Mana iraha sareng kumaha mangaruhan jiwa sareng pikiran urang.

Mudra dina basa Sansekerta mangrupikeun "segel". Sapuan ieu umumna dianggo nalika semedi atanapi pikeun ngendalikeun aliran énérgi dina awak. Béda-réa leungeun sareng ramo dihubungkeun sareng area anu béda dina awak sareng uteuk. Janten ku cara nempatkeun leungeun anjeun dina mudra tangtu, anjeun tiasa merangsang aréa tertentu dina awak urang ku nyiptakeun sirkuit énergi anu khusus. Kukituna énergi anu ngalir ieu tiasa ngabantosan urang ngadukung atanapi bahkan nyiptakeun kaayaan pikiran anu spésifik.

Mudras - lima unsur

Alam semesta diwangun ku lima unsur, sareng unggal lima jari diwakilan ku salah sahiji unsur ieu.

  1. Jempolna ngagambarkeun seuneu sareng eling universal
  2. Ramo indéks ngagambarkeun hawa sareng sadar
  3. Jari tengah ngagambarkeun akashu, atanapi sambungan
  4. Cincin kasebut ngagambarkeun bumi
  5. Cai lemes

Upami elemen 5 ieu henteu saimbang, urang tiasa ngaraos nyeri, panyawat atanapi sinyal anu sanés tina awak urang. Mudras mangrupikeun hiji cara pikeun nyumbang kana kasaimbangan antara elemen 5, antara awak sareng sumanget urang. Hayu urang bayangkeun 5 langkung lapis.

Gyana Mudra

Dina sage ieu ujung jempol nyabak ujung jari indéks, jari-jari sanésna tetep sasarengan. Ieu mangrupikeun salah sahiji lapis anu paling sering dianggo. Éta ngalambangkeun kamanunggalan seuneu jeung hawa. Kahijian sadar sareng universal.

Gyana mudra ningkatkeun konsentrasi sareng kreatifitas.

Gyana Mudra

Shuni Mudra

Dina wijaksana ieu, ujung jempol nyabak ujung jari tengah. Ieu bakal ngagabungkeun kakuatan seuneu sareng sambungan.

Mudra ieu ngalambangkeun kasabaran sareng raos stabilitas. Ngabantosan ngajaga disiplin. Anggo mudra ieu nalika anjeun meryogikeun peryogi kakuatan sareng disiplin pikeun ngarengsekeun tugas atanapi resolusi.

Shuni Mudra

Surya Ravi Mudra

Dina sage ieu ujung jempol nyabak ujung jari ring. Ieu bakal ngagabungkeun kakawasaan seuneu sareng bumi.

Mudra ieu ngabantosan urang kéngingkeun rasa kasaimbangan. Éta ogé ngabantuan ngalaksanakeun parobahan positif dina kahirupan.

Surya Ravi Mudra

Buddhhi Mudra

Dina wijaksana tip ieu jempol nyabak ujung jari leutik.

Mudra ieu ngabantosan urang ningkatkeun intuisi sareng komunikasi. Kombinasi seuneu sareng cai ogé nganyahokeun katangkep.

Buddhhi Mudra

Prana Mudra

Dina bijaksana ieu, ujung jempol nyabak kiat jari sareng ramo pinky.

Mudra ieu ngaktifkeun tanaga saré dina awak. Éta ngabantuan hudang na hudang sareng aduk dina awak urang. Hatur nuhun kana anu bijaksana ieu anjeun tiasa ngaraosan panyebaran énergi énggal sareng kakuatan hirup.

Prana Mudra

Dhyana Mudra

Dina kawijaksanaan ieu, hiji palem disimpen dina luhureun hiji anu sanés, palem anu nunjukkeun ka luhur, tip anu jempol ngarampa.

Mudra ieu nyayogikeun tanaga anu pikaresepeun. Éta cocog pikeun semedi. Éta ogé janten pilihan anu cocog pikeun meresihan gancang dina kaayaan kahariwang.

Dhyana Mudra

Anjali Mudra

Dina kawijaksanaan ieu, tapak tangan tina tangan anu caket sareng pusat jantung.

Mudra ieu ngalambangkeun ngahargaan sareng hormat ka diri anjeun sareng alam semesta. Ogé nganyatakeun cinta sareng syukur.

Anjali Mudra

Nalika nganggo mudras

Anggo mudras sacara intuitif atanapi tujuanana, gumantung kana anu bijaksana anu anjeun karasa dihubungkeun dina waktos éta. Awak sareng jiwa sering nyaritakeun ka diri sorangan. Éta idéal pikeun nganggo mudras dina tapa. Tahan mudra sahenteuna sahenteuna 2 dugi ka 3 menit atanapi langkung lami.

Tip pikeun buku ti Sueneé Universe

Kalashatra Govinda: Chakras Atlas

Tujuh chakras - pusat énergi sareng eling dina awak manusa - mangaruhan kasehatan sareng kesejahteraan tina sisi fisik sareng mental urang.

Dina Atlas urang mendakan inpormasi sapertos:
- daérah mana salira awak urang ditugaskeun ka chakras individu
- kumaha urang tiasa ngaimbangkeun deui roda énergi sareng ngahaja ngaleungitkeun gangguan.
- Kumaha milarian tugas chakras ka kelenjar, warna, nagara méntal, mantra, sato, planét sareng nada.

Pikeun unggal chakra didaptarkeun tés, latihan pikeun ngaktipkeun aranjeunna, ubar hipu ti apoték alami, negeskeun, semedi sareng seueur deui.

Kalashatra Govinda: Chakra Atlas

Artikel nu patali

Leave a Reply