Monte d'Accoddi: Mesopotamian ziggurat di Sardinia

1403x 07. 11. 2019 1 maca

Monte D'Accoddi di Sardinia mangrupikeun mangrupikeun misteri arkeologi modern anu anéh. Éta piramida tiered nyata tina gaya Babilon, nangtung di bumi anu biasa diduduki salami rébuan taun salaku panginget kana ritual kuno sareng leungit peradaban. Sardinia sapertos kitu mangrupikeun perbendaharaan anu lila-hilap diilo, anu laun-laun dibukaan. Aya situs anu saé unik caket Porto Torres di kalér-kuloneun Sardinia - struktur piramida anu disebat Altar Prehistoric Monte d'Accoddi (atanapi Megalith), anu teu kawatesna di Éropa. Kusabab bentukna sareng diménsina, éta dibandingkeun sareng ziggurats Babel (piramida undakan) kalayan tanjakan payun anu dipanjangkeun dugi ka gelar anu paling luhur.

Komplek arkéologis Monte d'Accoddi

Sakabéh daérah arkéologis anu dipanjangkeun sababaraha kilométer pasagi ngandung arsitéktur megalitik langkung atanapi kurang kabeneran sareng piramida undakan. Kompleks prasejarah Monte d'Accoddi tanggal sahenteuna ka milénium SM kaopat - ku kituna payuneun budaya nuraghas lokal. Sardinian ziggurat diiring ku sababaraha gedong kultus sareng padumukan. Panaliti arkéologis dimimitian dina 50. taun 20. abad, nunjukkeun yén gedong hébat Monte d'Accoddi diwangun salaku piramida cut 27 meter lebar sareng 5 méter tinggi, di puncak anu awalna mangrupikeun altar anu ageung pikeun ngalakukeun pangorbanan. Jalan-jalan ti ayeuna ayeuna tiasa dipanggihan di plastered, kecuali témbok berwarna. Sapanjang umur piramida parantos ditinggalkeun sababaraha kali sareng diwangun deui. Salami milénium katilu SM, struktur ieu katutup ku struktur sanés anu diwangun ku batu batu batu kapur anu ageung anu masihan penampilan na.

Panaliti archeo-astronomis anyar sareng survey

Sanajan skeptisisme awal para ahli tradisional, tim ilmuwan dipimpin ku profesor anu kondang Giulio Maglim, saurang ahli fisika, matematikawan sareng archeoastronomer di Politecnico University of Milan, nalungtik dimensi sareng orientasi piramida. Aranjeunna mendakan kamiripan sareng gedong Mesir sareng Mayan. Hasil tina survey ieu dipedar dina jurnal ilmiah bergengsi Mediterranean Archeology & Archaeometry Magazine (MAA), diterbitkeun ku The University of Aegean saprak 2001. Katingali tina luhur piramida nuju menhir hébat di beulah wetan, anu disebut "titik-titik eureunna" Bulan, Matahari sareng Vénus tiasa diperhatoskeun, titik-titik di mana aranjeunna eureun di cakrawala. Katilu badan langit ieu ku sabab dipangaruhan ku fenomena anu katelah presesi equinox (disababkeun ku osilasi sumbu Bumi dina millénién) sareng tiasa ditingali langkung atanapi kirang tina bagian langit di mana tempatna aya dina waktos konstruksi sareng rekonstruksi.

Hipotesis anu diteruskeun ku astronom amatir Eugenio Muroni pikaresepeun pisan. Numutkeun Muroni, altar di Monte d'Accoddi berorientasi sapanjang rasi lintang Southern Cross, anu henteu deui katingali kusabab prioritas. Nanging, 5000 taun kapengker, Palang Kidul katingali ku garis-garis lintang ieu, anu sigana ngadukung téori ieu, sanaos teu pasti, sabab kanyataan yén sté kalér monumé ngalambangkeun indung cross-dewi, sanes tokoh manusa anu umum. Éta ogé katelah yén candi ieu didedikasikeun ka dua déwa bulan, dewa jalu Nannar sareng tara awéwé ka Déwi Ningale. Nalika anjeun nuju piramida, anjeun ditawan ku banjir émosional anu ditingkatkeun ku parasaan yén anjeun nangtung di permukaan anu unik, jarang, tapi sakedik janten kahartos. Anjeun ogé tiasa ngaraos siga kieu nalika nyangka yén peradaban anu parantos ngawangun megalitik sareng ngantepkeun tapak sukuna di Éropa, Laut Tengah, cromléshes di Senegal sareng Filipina parantos ngaleungit tanpa nyéépkeun nanaon deui tina gedong buta aranjeunna ngan ukur ngagambarkeun ayana ayana di Bumi.

Omfalos

Aya wangunan sanés sakitar piramida. Omphalos, atanapi bujang dunya, batu bunder gedé anu tiasa anjeun tingali dina gambar di handap ieu, dibawa ka lokasiana ayeuna sababaraha taun ka pengker. Éta parantos kapanggih dina sawah anu caket dieu dimana unsur-unsur megalitik séjén kapanggih anu henteu acan leres dijelajah. Salila angkotna batu ngejat sareng dinten anjeun tiasa ningal rengat ageung. Caket éta mangrupikeun batu bunder sanés anu sami sareng ukuran anu langkung alit. Kadua bakal ngarujuk kana usaha pikeun nyiptakeun titik kontak antara jagat langit sareng bumi; titik di mana dewa tiasa nganyatakeun ibadahna, bujal bumi lalaki anu umbilical cord parantos dipotong dina jaman kuno, tapi ti mana dimungkinkeun nyarios ka dewa-dewa sawarga saluyu sareng tradisi kuno.

Omfalos

Dolmen atanapi altar kurban

Wangunan anu pikaresepeun ogé ayana di wétan piramida nyaéta anu disebut altar korban, dolmen alit anu kabentuk batu kapur, kira-kira 3 meter na panjang, anu ditunda ngadukung batu sareng disayogikeun dina sababaraha liang. Kaseueuran para ahli percaya yén sato dihijikeun dina batu ieu (liang anu dipaké pikeun dasi tali) pikeun upacara pangurbanan. Kanyataanna, sigana yén bukaan ieu memang diciptakeun pikeun tujuan ieu sareng batu éta ogé disayogikeun tabung anu ngaluarkeun getih kana ruangan di handap ieu. Aya tujuh bukaan anu tiasa nunjukkeun référénsi ka kluster kabuka Pleiades, anu gambarna dipendakan di seueur tempat di Itali, tapi hususna di Valle d'Aosta. Tokoh ieu ogé tiasa ningali kana numerologi suci anu tiasa ka perhatosan dina peradaban kuno ieu.

Dolmen atanapi altar kurban

Menhir

Ayana menhir, atanapi batu anu terpisah, anu ogé dipahat kaluar batu kapur sareng dibentuk kana bentuk quadrilateral anu klasik pikeun menhirs Sardinian, leres-narik ati. Biasana biasana langkung leutik, ukur 4,4 méter, luhurna ngan ukur lima tan. Seringeun batu-batu ieu aya hubunganana sareng ritual phallic, dikenal di Mesopotamia sapertos tulisan suci Baal. Dina abad pertengahan, aranjeunna dianggo ku awéwé anu subur pikeun nyebarkeun kakuatan sihir: awéwé ngagosok beuteungna kana permukaan batu, ngaharepkeun yén roh anu hirup dina batu éta bakal masihan aranjeunna turunan. Hal ieu dipercaya yén menhirs mangrupikeun cara dina budaya anu megalitik dibayangkeun hirup saatos maot; almarhum ngalebetkeun batu sareng cicing di dinya - langkung seueur cara anu sami sareng cemara pakait sareng perkuburan kuno.

Menhir

Rébuan cangkang

Di sakuriling piramida tiasa kapendakan betél bodas leutik, anu sacara tradisional aya hubunganana sareng korban suci. Anjeun nyayogikeun aranjeunna dina ampir unggal léngkah. Sateuacan abad, warga lokal, putra sareng pewaris jalma anu ngalaksanakeun upacara di puncak piramida rébuan taun ka pengker ngamajukeun sareng ngalaksanakeun upacara anu lila dilupakan.

Patarosan anu teu dipikanyaho

Balukar anu situs ieu dibébaskeun matak narik ati: tapi naon anu dilakukeun ku Ziggurat di Sardinia? Teu aya anu ahli ngeunaan jaman baheula anu mendakan jawaban anu nyugemakeun: aya anu nyebatkeun yén ieu mangrupikeun struktur 'homo religiosus' anu umum di sakumna dunya sarta yén pangwangunan candi anu diangkat kedah ngabantosan manusa ngadeukeutan ka Gusti. Struktur piramida parantos aya rébuan taun sareng tiasa dipendakan di seueur nagara, tapi kahijian Monte d'Accoddi mangrupikeun mangrupikeun hiji-hijina piramida tiered tina gaya ziggurate di Éropa. Sakedik kanyahoan. Saeutik ditaliti. Kitu ogé sareng kalolobaan sajarah kuno Sardinia.

Sumber anu diperyogikeun

Sawatara waktos ka tukang, kuring sareng pamajikan di nagara anu éndah ieu sareng teu kahaja nembe panemuan (atanapi kebangkitan) tina anu disebut raksasa Monte Parma. Kami ogé éstatic, sapertos aya arkeolog sareng pangeusi aréa, sareng kuring nyerat tulisan ngeunaan éta sabab henteu aya média nasional Italia sadar kana sifat anu teu biasa ieu - patung pangkolotna di Éropa. Éta sawaréh nulis balik sajarah ogé. Ieu ukur saatos tulisan ieu diterbitkeun dina situs wéb anu ngagaduhan puluhan rébu nu datang dina sababaraha jam anu aya jalma ti koran pangpentingna perhatosan panemuan ieu sareng nyebatkeun dina pers; kitu, sakedik bae.

Hanjakalna, di Italia, sumber-sumber henteu diperyogikeun ka asosiasi sareng universitas lokal, sareng dina seueur kasus aranjeunna kedah ngurus sakitu. Éta nyeri deui. Salaku conto, di Taman Arkeologi Pran Mutteddu, kuring ningali hiji pituduh, saurang arkeolog, kapaksa damel waé, angkat menhirs ageung kaluar tina taneuh sareng ngalereskeunana ngan ukur ku pananganana. Kuring ngobrol anjeunna sareng ngajelaskeun kumaha kaayaan éta leres-leres. Éta mangrupikeun saurang lalaki anu, tina nafsu anu murni pikeun sajarah sareng cinta ka negri-negaranya, ngabengkokkeun tonggongna sareng nyaleungkeun leungeunna ku ngangkat gedong megalitik sahingga pantes ngadukung sareng hormat. Anjeunna ngalaksanakeun tugas anu henteu milik anjeunna, tapi anjeunna ngalaksanakeun éta kalayan tekad sareng komitmen sanaos biaya kaséhatan na.

Ieu bakal saé pikeun ngahijikeun sadayana anu peminat sareng peneliti sadaya bangsa, ngahubungi para pendeta sareng pembiayaan di Éropa sareng di tempat sanésna; pikeun nyiptakeun komunitas anu antusias sareng sanggup anu tiasa nyayogikeun hartos sareng masarakat pikeun kolaborasi sareng otoritas lokal pikeun ngajalajah éksplorasi sareng panalungtikan arkéologis pikeun angkat daérah anu teu pernah kantos di dunya.

Tip pikeun buku ti Sueneé Universe

Michael Tellinger: Nu Rusiah Sajarah Anunnakes

Émuwan lila parantos percanten yén peradaban anu munggaran di Bumi asalna 6000 taun ka tukang di Sumer. Michael Tellinger, kumaha ogé, ngungkabkeun éta The Sumerians sareng urang Mesir marisi pangaweruh ti peradaban awal anu cicing di ujung kidul Afrika sareng mimiti datangna Anunnakes langkung ti 200 000 taun ka tukang. Astronot anunnasional kuno ieu, dikirim ti planét Nibiru ka Bumi pikeun tambang emas pikeun nyalametkeun suasana Nibiru, nyiptakeun manusa munggaran salaku jinis budak pikeun tujuan pertambangan emas. Ku sabab kitu dimimitian tradisi sadunya urang obsesi sareng emas, perbudakan, sareng Gusti salaku pamaréntahan anu paréntah.

Michael Tellinger: Nu Rusiah Sajarah Anunnakes

Artikel nu patali

Leave a Reply